/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Schawarma
Fra : Klaus Petersen


Dato : 12-06-02 10:11

Hej NG.

Jeg har købt mig en lamme-kølle på omkring et kg. med henblik på at lave
schawarma.

Har i prøvet at lave det ? Een af de ting, jeg undrer mig over, at jeg har
set
i en opskrift, at den efter marineringen skal have 4 timer i ovnen.

Kan det virkelig passe?



 
 
Henrik (12-06-2002)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 12-06-02 11:05

Tja,
det afhænger jo af temperaturen!

H.
"Klaus Petersen" <spektual@hotmail.com> wrote in message
news:ae737n$aae$1@sunsite.dk...
> Hej NG.
>
> Jeg har købt mig en lamme-kølle på omkring et kg. med henblik på at lave
> schawarma.
>
> Har i prøvet at lave det ? Een af de ting, jeg undrer mig over, at jeg har
> set
> i en opskrift, at den efter marineringen skal have 4 timer i ovnen.
>
> Kan det virkelig passe?
>
>



Klaus Petersen (13-06-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Petersen


Dato : 13-06-02 03:39

> Tja,
> det afhænger jo af temperaturen!

Ja, heh, det gør det vel nok

Du kan se den opskrift jeg har fundet her:

http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/o0810223.html

Som du vil kunne se, står der intet om mængden at lammekød.



Peter (13-06-2002)
Kommentar
Fra : Peter


Dato : 13-06-02 07:06

"Klaus Petersen" <spektual@hotmail.com> wrote in message
news:ae90jf$5kt$1@sunsite.dk...
> > Tja,
> > det afhænger jo af temperaturen!
>
> Ja, heh, det gør det vel nok
>
> Du kan se den opskrift jeg har fundet her:
>
> http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/o0810223.html
>
> Som du vil kunne se, står der intet om mængden at lammekød.

Hvorfor skriver du egentligt ikke bare til forfatterens email som står i
bunden af opskriften?

Hilsen Peter



Klaus Petersen (13-06-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Petersen


Dato : 13-06-02 15:29

God idé

"Peter" <no_spam@no.where> wrote in message
news:HDWN8.7$sv5.363@news.get2net.dk...
> "Klaus Petersen" <spektual@hotmail.com> wrote in message
> news:ae90jf$5kt$1@sunsite.dk...
> > > Tja,
> > > det afhænger jo af temperaturen!
> >
> > Ja, heh, det gør det vel nok
> >
> > Du kan se den opskrift jeg har fundet her:
> >
> > http://mp.sol.dk/madogvin/samlingen/o0810223.html
> >
> > Som du vil kunne se, står der intet om mængden at lammekød.
>
> Hvorfor skriver du egentligt ikke bare til forfatterens email som står i
> bunden af opskriften?
>
> Hilsen Peter
>
>



Klaus Petersen (13-06-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Petersen


Dato : 13-06-02 15:36

Men nej. hans adresse virkede ikke



Jesper Aarup (13-06-2002)
Kommentar
Fra : Jesper Aarup


Dato : 13-06-02 18:02

Jeg bruger følgende opskrift hver gang vi har en rest lamme- eller oksekød
(og den smager meget autentisk):

3-400 g rester af lammesteg (okse rester kan også anvendes) uden ben og
fedtbræmmer (helst fra kølle, bov eller hals)
3-4 spsk. Vineddike
Evt. fond
½ tsk. Knust peber
½ tsk. Knust spidskommen
½ tsk. Knust korianderfrø
½ tsk. Knust allehåndefrø
½ tsk. Knust oregano
½ tsk. Knust eller stødt kanel
1 lille løg
1 fed hvidløg
salt

4-6 pitabrød

1 renset romainesalathoved skåret i strimler
2-3 modne tomater i småstykker
evt. lidt terninger af en agurk

Skær kødet i tynde, små strimler og læg det i en skål. Hæld eddiken og evt.
lidt fond over og lad det trække i 10 min. Tilsæt krydderierne og vend det
rundt.
Hakt løg og hvidløg fint.
Sæt panden over og læg det marinerede kød og væden på, når den er varm -
fedtstof er ikke nødvendigt, med mindre kødet er meget magert. Sauter kødet
til det begynder at tage farve. Tilsæt løg, hvidløg og salt og lad det stege
til løgene er lysebrune og kødet brunt.
Server straks det ristede kød i lune pitabrød med grøntsagerne samt
youghurtdressing (og chilisauce efter behag).

Youghurtdressing:

2-3 dl youghurt naturel
1-1½ spsk tahina
salt

Tahina er en pasta fremstillet af malede sesamfrø. Brug den tynde, lyse,
uristede slags som fås i invandrerbutikker. Opbevar tahina i køleskabet.
Rør youghurten til en creme med tahina og smag den til med salt. Tahina "
støtter" youghurten og gør den tykkere og rund i smagen.
Hvis denne dressing krydres med lidt finthakket hvidløg og knust ristet
spidskommen passer den som hån i handske til kogte rødbeder - lune som
kolde, eller som dip til rå grønsager.

mvh Jesper

"Klaus Petersen" <spektual@hotmail.com> wrote in message
news:ae737n$aae$1@sunsite.dk...
> Hej NG.
>
> Jeg har købt mig en lamme-kølle på omkring et kg. med henblik på at lave
> schawarma.
>
> Har i prøvet at lave det ? Een af de ting, jeg undrer mig over, at jeg har
> set
> i en opskrift, at den efter marineringen skal have 4 timer i ovnen.
>
> Kan det virkelig passe?
>
>



Karsten Hammer Hanse~ (13-06-2002)
Kommentar
Fra : Karsten Hammer Hanse~


Dato : 13-06-02 20:18


Jesper Aarup <jesper.aarup@get2net.dk> wrote in message
news:Pl3O8.1222$sv5.2025@news.get2net.dk...
>
> Tahina er en pasta fremstillet af malede sesamfrø. Brug den tynde, lyse,
> uristede slags som fås i invandrerbutikker. Opbevar tahina i køleskabet.
> Rør youghurten til en creme med tahina og smag den til med salt. Tahina "
> støtter" youghurten og gør den tykkere og rund i smagen.
> Hvis denne dressing krydres med lidt finthakket hvidløg og knust ristet
> spidskommen passer den som hån i handske til kogte rødbeder - lune som
> kolde, eller som dip til rå grønsager.
>
> mvh Jesper
>

Kan du da ikke ligeså godt lave hummus istedet?.. erstat yoghurt med mosede
kikærter og olivenolie.

Hummus, DET er guf! :)


K.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408868
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste