"Sebastian Adorján Dyhr" <sadyhr@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse...
> Jeg har fundet en thebirkesopskrift i den blå bagebog
> (Tørsleffs); men resultatet bliver en alt for tør ..
Er du sikker på at du har fulgt opskriften nøje? ..Tørsleffs opskrifter
skulle jo ellers være gennem afprøvet til hudløshed.
Prøv ellers.. med at smøre lidt remonce (lige dele sukker og
smør/margarine) i midten af den færdig udrullede dej, og læg dejen
sammen i 3 lag til en stang der bliver ca. 8 cm bred, som herefter
skæres i 5 cm brede snitter.
Eller prøv denne her husmoder-opskrift med æg, som ligner opskriften på
wienerbrød..
Tebirkes:
ca. 18 stk.
Bagetid: Ca. 15 minutter ved 225 grader
50 g gær
2 dl lunken vand
2 æg
75 g smør
1 tsk salt
ca. 500 g hvedemel
Til indrulning:
100 g smør
Pensling:
sammenpisket æg
Pynt:
birkes
Udrør gæren med lunkent vand. Tilsæt æggene. Smørret smuldres nu i
halvdelen af melet og rør dette i gærblandingen samen med saltet. Slå
mere mel i dejen og tag den ud på bordet. Ælt den med så meget mel at
dejen stadig er blank og smidig. Sæt dejen lunt til hævning i ca. 45
minutter. Slå dejen ned og ælt den igennem, evt med lidt mere mel. Udrul
dejen på et meldrysset bord til et rektangel. Skær iskold smør i tunde
skiver og læg dem ved siden af hinanden på 2/3 af dejen. Fold den
smørfridej halvt ind over den smørbelagte del, og fold den anden side
over.
Udrul dejen igen, og fold endestykkerne ind over hinanden. Vend dejen ½
omgang og gentag udrulningen og sammen foldningen 2 gange. Skær dejen
igennem på langs. Udrul hvert rektangel til en stang, ca. 60 cm lang.
Skær den i ca. 5 cm brede stykker. Læg stykkerne på plade til
efterhævning på et ikke for varmt sted i ca. 15 minutter. Tænd ovnen og
indstil den på 225 grader. Pensl stykkerne med sammenpisket æg og drys
med birkes. Bag brødene midt i ovnen i ca. 15 minutter.
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Nu nærmer tiden sig! ...
Don't forget/miss the Copenhagen Jazz Festival 2002
5. juli - 14. juli
http://festival.jazz.dk/start.asp?lang=1
DJAA
Z ...!!