"Jeanette Østerbæk" <jeanette@vm-elektro.dk> writes:
> Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk> skrev i en
> nyhedsmeddelelse:uelfixcpf.fsf@trinekc.dk...
> > Har I overvejet at lave noget mere sommeragtigt? F.eks. en kold
> > melonsuppe eller vinrand med frugt?
>
> Det lyder også som en smadder god ide. Har du også opskrifter på disse lige
> ved hånden?
Jeg har dem ikke lige ved hånden, men Frøken Jensen har altid et svar.
Hvidvinsrand med frugt til 4 personer
8 blade husblas
1/2 dl sukker
2 dl vand
3 dl hvidvin
250 gram frugt (IKKE ananas eller papaya)
Læg husblasen i blød i koldt vand. Opvarm sukker og vand til sukkeret
er smeltet. Knug husblassen op og opløs den i den varme
sukkerlage. Når lagen er lidt afkølet tilsættes hvidvinen. Frugterne
(som skal vare tørre) ligges i en randform eller skål og lidt af
geleen hældes over. Når det er så stift at frugterne ikke flyder op
hældes resten af geleen i. Det stiller koldt til det er stivnet.
Selv syntes jeg at vindruer er rigtig gode deri. Det er smart at
servere frugten før hovedretten, da frugt fordøjes hurtig. Hvis man
spiser det til dessert risikerer man at hovedretter ryger for hurtigt
igennem og det giver tit luft i maven.
Melonsuppen er lidt tykkere end man normalt vil lave en suppe, men jeg
syntes den er rigtig god.
Melonsuppe til 8-10 personer
2 spsk hakkede friske korianderblade (citronmelisse kan også bruges)
1 lille hakket salatløg
4 spsk friskpresset limesaft
2 spsk sirup
1/2 tsk salt
1/2 tsk friskhakket chili (MEGET små stykker)
6 pærer, skrællede, i små stykker
1 lille vandmelon, i små stykker
1 honningmelon, i små stykker
1 cantaloupmelen, i små stykker
Bland koriender, salatløg, limesaft, chili og sirup sammen. Kom resten
i og vend det forsigtigt sammen. Sæt suppen i køleskabet mindst en
halv time fær det skal spises.
Jeg håber noget af det kan bruges. I dag kunne jeg godt have lyst til
en gang kold melonsuppe i hvert fald.
Hilsen Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk