On Mon, 3 Jun 2002 08:47:39 +0200, Line Wolff wrote:
>Hvor længe kan afkoget fra en kylling (vand, krydderier, boullion) holde sig
>i en lukket box i køleskabet? En uge eller er det lige at strække den for
>langt?
Det afhænger af flere ting. Brug næsen, og du vil ikke være i
tvivl.
Generelt er sådan en suppe det rene guf for alt levende, herunder
bakterier. Holdbarheden i køleskab er kun en dag eller to. MEN
Hvis afkoget er kommet varmt (over 70 grader) i beholderen som
er *lufttæt* lukket og afkølet, ja så kan det sagtens holde sig
3-4 dage eller i bedste fald i flere uger.
Hvis der har dannet sig et tykt fedtlag på toppen af suppen, ja
så er det nærmest en henkogning vi taler om, og holdbarheden
måles i år *hvis den er lukket lufttæt*.
Som du kan se, afhænger holdbarheden af den behandling du har
givet suppen. Skal du gemme den længe, så giv den et opkog og kom
den på rene glas som lukkes mens de endnu er varme, eller del
suppen i passende portioner og frys dem ned.
Kilde:
www.fi.dk og Madam Mangor.
God hygiejne er en god ting. Overdreven hygiejne giver alergi.
m.v.h. Emil