Bondebrød (Perfekt til Supper og Sandwich)
Ingredienser
· 3 dl. Vand.
· 25 g. Gær.
· ½ tsk. Salt.
· 300-350 g. Hvedemel.
· 2 Soltørrede Tomater. (krydderi).
· 1 tsk. Oregano. (krydderi).
· Friskkværnet Peper. (krydderi).
· 3 dråber Becel Olie.
· Der kan evt. eksperimenteres med andet krydderi. F.eks. Hvidløg,
Muskat, Persille.
Tilberedning
1. Vandet varmes op til ca. 30 Co (håndvarm).
2. Gæren opløses i Vandet.
3. ca. 150 g. af melet røres kraftigt ud i Vandet.
4. Salt og krydderingredienser tilføres.
5. Yderligere mel tilføres, og der æltes indtil man har en lind dej.
(en grov grød).
6. En form smøres med 3 dråber olie (Becel).
7. Dejen lægges heri.
8. Dejen sættes til hævning et lunt sted i en halv dag (absolut ikke
mindre end 2 timer).
9. Ovnen forvarmes til 225 Co.
10. Dejen bages i ca. 25-30 minutter. Til brødet er gyldent.
Velbekomme
Faérl (Walisisk Pandebrød)
Ingredienser
· 3 dl. Økologisk Kærnemælk.
· 25 g. Gær.
· ½ tsk. Salt.
· 300-400 g. Hvedemel.
· 3 dråber Becel Olie.
Tilberedning
1. Kærnemælken varmes op til ca. 30 Co (håndvarm).
2. Gæren opløses i kærnemælken.
3. ca. 150 g. af melet røres kraftigt ud i kærnemælken.
4. Salt tilføres.
5. Yderligere mel tilføres, og der æltes indtil man har en jævn dej.
(må ikke være for tør).
6. En støbejernspande (en form kan bruges) smøres med 3 dråber olie
(Becel).
7. Dejen rulles ud så den passer med bunden af panden (eller formen).
Og lægges heri.
8. Dej og pande (eller form) sættes til hævning et lunt sted i ikke
mindre end 2 timer.
9. Ovnen forvarmes til 225 Co.
10. Den hævede dej smøres med kærnemælk.
11. Dej og pande (eller form) bages i ca. 25-30 minutter. Til brødet er
gyldent.
Velbekomme
Müsli Grovbrød
Ingredienser
· 3 dl. Økologisk Kærnemælk.
· 25 g. Gær.
· ½ tsk. Salt.
· 250-300 g. Hvedemel.
· 50 g. Müsli
· 3 dråber Becel Olie.
Tilberedning
1. Müslien blendes sammen med Kærnemælken.
2. Kærnemælken og Müslien varmes op til ca. 30 Co (håndvarm).
3. Gæren opløses i blandingen.
4. ca. 150 g. af melet røres kraftigt ud i blandingen.
5. Salt tilføres.
6. Yderligere mel tilføres, og der æltes indtil man har en jævn dej.
(må ikke være for tør).
7. En brødform smøres med 3 dråber olie (Becel).
8. Dejen formes så den passer med bunden af formen, og lægges heri.
9. Dej og form sættes til hævning et lunt sted i ikke mindre end 2
timer.
10. Ovnen forvarmes til 225 Co.
11. Den hævede dej smøres med kærnemælk.
12. Dej og form bages i ca. 25-30 minutter. Til brødet er gyldent.
Velbekomme
--
-=JESPER=-
www.jespersunivers.dk/pulterkammer/