"Mirian" <Mirian@post.cybercity.dk> writes:
> "Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
> news:un0uuc6w0.fsf@trinekc.dk...
>
> > Jeg ville komme lidt jordbær ved, men ellers så er det vel bare sukker
> > og vand til det ser rigtigt ud og smager godt. Husk nonoxalsyre.
>
> Kan jeg ikke få nogle præcise mål jeg kan gå efter og hvad er nonoxalsyre og
> hvorfor skal det i og hvor køber jeg det henne?
Lad mig starte med det jeg har forstand på. Nonoxalsyre en en syre der
opløser/neutraliserer den oxalsyre der er i rabarber. Der en syre som
kan lægge sig på ens tænder og som giver en underlig følelse i
munden. Den gør også noget med at kalk ikke så let bliver optaget i
kroppen. Det kan sikkert købes i dagligvarerforretninger. Min er
ca. 20 år gammel, for det er ikke noget der bliver for gammelt og der
skal ikke bruges ret meget.
Målene er straks værre, jeg bruger ikke så meget mål og jeg har aldrig
lavet rabarbergrød, men Frøken Jensen, som er en meget klog kone,
siger:
750 gram rabarber i stykker af ca. 1 cm
1/2 l vand
2 dl sukker
vanille
ca. 3 spsk kartoffelmel
Oxalsyre i den mængde der står på flasken
Koges til rabarberene er møre
Men kendskab til Frk. Jensen ville jeg nøjes med 1 dl sukker og så
smage det til.
God fornøjelse med det
Hilsen Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk