/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvorfor altid lam??
Fra : zcully


Dato : 19-05-02 18:09

Jeg er bare lige kommet til at tænke på at man altid snakker om at man skal
have lammekød. Bliver der ikke lavet fårekød? Det har jeg ihvertfald aldrig
hørt om. Hvad skulle forskellen være siden man kun slagter mens de er lam?

/Zcully



 
 
rasmus carlsen (19-05-2002)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 19-05-02 19:38


"zcully" <zcully@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3ce7dc31$0$234$ba624c82@nntp01.dk.telia.net...
> Jeg er bare lige kommet til at tænke på at man altid snakker om at man
skal
> have lammekød. Bliver der ikke lavet fårekød? Det har jeg ihvertfald
aldrig
> hørt om. Hvad skulle forskellen være siden man kun slagter mens de er lam?
>
> /Zcully

man kan få fårekød ... men det smager ikke specielt godt og det stinker af
våd hund og sure sokker.
ras



Anders H. Andersen (20-05-2002)
Kommentar
Fra : Anders H. Andersen


Dato : 20-05-02 00:00

On Sun, 19 May 2002 20:37:32 +0200, "rasmus carlsen"
<rasmus.carlsen@tdcadsl.dk> wrote:


>
>man kan få fårekød ... men det smager ikke specielt godt og det stinker af
>våd hund og sure sokker.
LOL jeg mente nok at det var sådan noget men hvorfor er det sådan?

Det er vel egentlig lidt ligesom med kylling og høne eller hane for
den sags skyld.

mvh
Anders

Mai-Brit (20-05-2002)
Kommentar
Fra : Mai-Brit


Dato : 20-05-02 15:44


"zcully" <zcully@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3ce7dc31$0$234$ba624c82@nntp01.dk.telia.net...
> Jeg er bare lige kommet til at tænke på at man altid snakker om at man
skal
> have lammekød. Bliver der ikke lavet fårekød? Det har jeg ihvertfald
aldrig
> hørt om. Hvad skulle forskellen være siden man kun slagter mens de er lam?
>
> /Zcully
>
>Hej!
Englænderne f.eks. spiser meget fårekød, så skal man derover, er det bare
med at være opmærksom på forskellen.
Mange har den fordom, at lam smager af uld. Jeg synes ikke det passer, men
det passer i allerhøjeste grad for fårekødet. Fårekød smager stort set som
dyret lugter. Jeg tror man skal øve sig længe, hvis man skal spise fårekød
med nydelse.
Kødstrukturen er også forskellig, ligesom indenfor alle andre dyr. De unge
dyr er finere i kødstrukturen.
Velbekomme
Mvh Mai-Brit



CarstenD (21-05-2002)
Kommentar
Fra : CarstenD


Dato : 21-05-02 12:27

Det kommer vel osse lidt an på, hvad man kalder et får. Indtil for nylig
havde jeg selv får, og det sidste jeg slagtede var 3 år og havde født (så er
det vel ikke et lam mere . Det smagte fremragende. Ellers vil jeg nok
sige, at lam er optimalt, når det er omkring 1 år (gotländer-krydsninger i
hvert fald) - men ...er det så et lam eller et får?

Mvh

Carsten

www.espressokaffe.dk

> >Hej!
> Englænderne f.eks. spiser meget fårekød, så skal man derover, er det bare
> med at være opmærksom på forskellen.
> Mange har den fordom, at lam smager af uld. Jeg synes ikke det passer, men
> det passer i allerhøjeste grad for fårekødet. Fårekød smager stort set som
> dyret lugter. Jeg tror man skal øve sig længe, hvis man skal spise fårekød
> med nydelse.
> Kødstrukturen er også forskellig, ligesom indenfor alle andre dyr. De unge
> dyr er finere i kødstrukturen.
> Velbekomme
> Mvh Mai-Brit
>
>



netper (22-05-2002)
Kommentar
Fra : netper


Dato : 22-05-02 21:14

Hejsa

Jeg vil starte med at svare på det oprindelige spørgsmål fra zcully om
hvorfor der ikke bliver lavet fårekød.

Grunden hertil er både praktisk og psykologisk.

Får er jo udpræget et naturdyr og de fleste får kommer på græs hele
someren da det er her man får det biligste foder.
Samtidig går mange får med lam ved siden om someren og oven i det så
hvis der bliver søgt tilskud til fårene forpligter fåreavleren sig til
at have fårene gående fra den 1 april og 100 dage frem.

Alle disse ting gør at der ikke bliver slagtet mange får i løbet af
someren og for at kunne sælge en vare skal der være en efterspørgsel, og
med meget svingende udbud er efterspørgslen begrænset.

Siden Danmark har fået en invandring af mest tyrkere til landet har der
her været en stører efterspørgsel som har hævet priserne på får,
specielt først på året hvor muslimer har en stor højtid hvor hver
familie skal slagte et lam.

Det gør så at en stor del af de danske udsætterfår bliver solgt til
tyrkerne.

Al detter var den pratiske del men der er jo også en psykologisk del.
Jeg siger den er psykologisk da jeg ikke mener at får behøver at smage
grimt, men det er der mange der mener om lammekød, og endnu flere om
fårekød.

Man kan jo så spørge dem der mener at lam og får smager af våd karklud
om hvor tit de spiser våd karklud, hvilket jeg bestemt ikke ville bryde
mig om at spise.

Jeg mener at al kød, det være svin, okse, kyling, kalkun, struds eller
hvad man nu kan finde på at sætte sine tænder i, at alle disse ting har
deres eget særpræg i smag.
De fleste kan jo godt smage forskel på svin og oksekød, uden at noget af
det smaget af karklud.

Så sådan er det
Jeg spiser selv med stort behag fårekød, godt nok hakket, men det er
stadig fra får.

Nu jeg er i gang med at skrive en roman her så syntes jeg lige at i skal
have mulighed for at se hvordan får og lam også kan have det.

På dette link kan i se en masse billeder af får og lam i en masse
forskelige sitiuationer
http://www.dk-lam.dk/garden/index.htm

Mvh

Per Klausen

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408868
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste