Det kommer an på typen af tørgær, men hvis du ganger med 5, går det ikke
helt galt.
dvs. 10 g. tørgær svarer til 50 g. almindelig gær.
Men hvorfor ikke bruge tørgær ??
Det er ganske enkelt, samt at tørgær kan holde ganske længe, hovrimod
presgær skal bruges indenfor relativ kort tid efter at du har købt det. !!
Jakob
"Henrik" <henrik@spam.dk> wrote in message
news:3ce7d49b$0$18602$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Et brev "Malteser tørgær" indeholder 11,8g svarende til:
> 50g almindelig bagegær!
>
> H
>
> "Sebastian Adorján Dyhr" <sadyhr@yahoo.com> wrote in message
> news:1fcfux2.snlu3c1cqem50N@0xc3f919d7.arcnxr9.ras.tele.dk...
> > Hejsa.
> >
> > Jeg har bl. a. en vegetarkogebog, der kun benytter tørgør i sine
> > brødopskrifter, og jeg synes egentlig, det var lidt smartere at bruge
> > almindeligt gær, som jeg er vant til at bruge.
> >
> > Men der står selvfølgelig ikke noget nogen steder, om hvordan
> > jeg erstatter tørgær med alm gær. Kan nogen her hjælpe mig med
> > mængdekonverteringen. Nogle opskrifter skriver et brev tørgær, andre
> > angiver en mængde på f. eks. 7g.
> >
> > På forhånd tak for hjælpen, Sebastian.
> >
> > --
> > Sebastian Adorján Dyhr -- sadyhr@mail.tele.dk
> > Jettesvej 3, 2. TH --
http://home6.inet.tele.dk/sadyhr
> > DK-8220 Brabrand - +45 86 25 10 50 -- sadyhr@yahoo.com
>
>