"Mirian" <Mirian@post.cybercity.dk> writes:
> Er det muligt at lave en fedtfattig ribbensteg?
> Opskrifter modtages med tak!
Hvis du mener en _rigtig_ ribbensteg, så havde Anne Larsen en opskrift
op mod jul i enten Føtex eller Bilka. Men efter min bedste
overbevisning vil jeg jeg hellere spise mindre i en uge og så få en
god ribbensteg, end at spise en hvor alt sværen er skåret fra og hvor
sovsen er lavet af soya.
Men hvis du mener en alternativ måde at tilberede en ribbensteg
fedtfattigt, så har jeg da at par ideer:
En ribbensteg kan aldrig blive helt fedtfattig, for det er vel umuligt
at skære alt fedtet fra inden tilberedningen. Men man kan skære den i
tykke skiver, grille dem i ovnen eller på en grill, spis masser af
groft brød, nye kartofler og salat til, så er det vist ikke så
slemt. Meget af fedtet smelter jo fra på den måde, bare husk at ligge
noget under hvis du griller i ovnen.
Man kan også skære sværen af, rende den og stegen for fedt. Derefter
ligges sværen på igen, men hvor fedtet var ligger man en masse godt
krydderurter. Hvis man hælder fedtet fra skyen, jævner den og spiser
det med groft brød, nye kartofler og salat, så tror jeg også det kan
gå.
Hvis man prøver at skære fedtet mellem lagene af, så ville jeg lave
den enten i en stegepose eller i en stegeso med grøntsager. Hvis den
bliver lavet i en stegeso bliver den ikke så nem tør.
Jeg håber du kan bruge en af ideeren.
Hilsen Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk