"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev i meddelandet...
>
> >"Peter" <no_spam@no.where> skrev oprindeligt...
> > >Min kæreste siger, at det, vi (Sjælland) kalder for en romkugle
> > >hedder en trøffel på jysk.
> - chokoladetrøffel-masse består af piskefløde der koges op og
> derefter tilsættes fintskåret overtrækschokolade. Eller også som mange
> konditorer gør i dag.., smeltet overtrækschokolade, som derefter
> blandes varsomt med piskefløde som er pisket til flødeskum.., - den
> sidste variant skal man være ret øvet.
Apropos al den snak om rigtig chokoladetrøffel, så er her et par nemme
og præcise opskrifter for de interesserede..
Grundmasse:
1 dl piskefløde
4 dl hvide eller mørke chokoladepastiller
evt. farve- og smagsstoffer
-
en tynd plasticsprøjtepose
evt. små papir- eller folieforme
1. Hæld piskefløden i en 2 liters rustfri gryde, sæt gryden på
kogepladen, skru op for varmen og fjern gryden fra kogepladen, lige
inden fløden koger - den må *ikke* koge.
2. Sæt gryden på en varmebrik, hæld lidt af chokoladen ned i den varme
piskefløde og rør med cirkelbevægelser med en grydeskraber, mens resten
af chokoladen gradvis kommes i.
3-4. Når al chokoladen er tilsat og helt smeltet, tilsættes evt. farve-
og smagstoffer. Chokoladetrøflen kan dog godt bruges uden.
5. Hæld den færdige trøffelmasse ned i en tynd plasticsprøjtepose, der
står klar i et litermål eller en høj kande.
6. Tag den fyldte sprøjtepose op, pres trøffelmassen ned i spidsen og
slå en knude øverst på posen.
Klip et meget lille hul i sprøjteposens spids og sprøjt forsigtigt lidt
trøffelmasse i små papir- eller folieforme.
Trøffelmassen er også velegnet som fyld i fyldte chokolader, men den
færdige chokolade må *ikke opbevares* i køleskabet.
Sæt chokoladen i køleskabet nogle timer, så den kan stivne. Trøflerne
opbevares tørt og køligt i en tætsluttende beholder, og holdbarheden er
ca. 3-4 uger.
Her er et par eksempler på forskellige slags trøfler..
* Flavour = ekstrakt
Ananas-trøffel
1 portion hvid trøffelgrundmasse + 0,2 ml gul farve + 2 ml ananasflavour
Baileys Cream-trøffel
1 portion hvid trøffelgrundmasse + 2 ml Baileys Cream-flavour
Hindbær-trøffel
1 portion mørk trøffelgrundmasse + 7 ml hindbærflavour
Ingefær-trøffel
1 portion mørk trøffelgrundmasse + 4 ml ingefærflavour
Kirsebær-trøffel
1 portion hvid trøffelgrundmasse 1 ml rød farve + 0,75 kirsebærflavour
Kokos-trøffel
1 portion mørk trøffelgrundmasse + 1 ml kokosflavour
Mocca-trøffel
1 portion mørk trøffelgrundmasse + 8 ml moccaflavour
Orange-trøffel
1 portion mørk trøffelgrundmasse + 1,5 ml appelsinolie
Rom Caribia-trøffel
1 portion hvid trøffelgrundmasse + 1 ml brun farve + 2,5 ml Rum
Caribia-flavour
Sydhavs-trøffel
1 portion hvid trøffelgrundmasse + 1 ml grøn farve + 2 ml sydhavsflavour
Alle tiders slik! -for slikmunde..
--
Mvh.
Peter W. Bosse
»Min hele Betragtning af Danmark gjør mit Liv uhyggeligt her; der er
noget Uhyggeligt i, at vide og være forvisset om et Lands Undergang,
medens Alle juble ved Tanken om en mageløs Fremtid.«
-Søren Kierkegaard