|
| Spis efter din blodtype Fra : Bente Holm Nielsen |
Dato : 02-05-02 22:00 |
|
Hej.
I bogen spis efter din blodtyppe omtales essæerbrød. Bageriet Aurion
fremstiller det ikke, men har sendt mig en opskrift, som jeg synes lyder
mærkelig. Som om opskriften kun handler om at fremstille melet. Hvad
siger I? Opskriften fra Aurion kommer her:
"Et af de brød der er nævnt i blodtypebogen "Spis efter din blodtype",
er Essenerbrødet, det laver vi ikke på Bageriet Aurion, men vi har fået
opskriften af Eva Lydeking-Olsen.
Essenerbrød
Opskrift af Eva Lydeking-Olsen
Essenerbrød laves af spiret korn - oprindelig hvedetyper - og menes ar
være meget letter at fordøje end almindeligt brød, uanset hævemetode.
Pga. risiko for forurening med skimmelsvampe under spiringsprocessen er
det vigtigt at holde hygiejnen i top. Visse korn spirer udmærket i
lukket beholder i køleskab. Brødet er mørk, fugtigt, lidt sødt i smagen.
Det er vigtigt at soltørre det spirede korn noget, da det ellers bliver
for fugtigt / klægt. Hvis det skulle falde uheldigt ud og blive klægt,
kan nogle dages nedfrysning hjælpe på det.
Pga. den høje fugtighed holder det sig fint - men altid i køleskab pga.
risikoen for mugangreb.
Opskrift til 3 Brød
1,5 kg hele korn (vinterhvede, durum, spelt, emmer m.fl. evt. i
kombination)
1. Sæt kornet i blød i vand ca. 12 - 18 timer (stuetemp. El. køleskab).
2. Lad det stå mørkt i 36 - 48 timer for at spire og i denne periode
skal det skylles 2 - 3 gange dagligt. Det kan stå i køleskabet, men så
går spiringen lidt langsommere.
3. Spiren skal være 1/3 af kornets længde. Hvis spiren er for kort
bliver brødet ikke sødt og hvis den er for lang, bliver brødet fugtigt.
For lang spire kan evt. reddes med længere tids tørring.
4. Tør nu det spirede korn i solen eller en ovn (bagerist + viskestykke)
ved ca. 50º.
5. Purér så kornet e en Food-prossor (svært) eller en kødhakkemaskine
(let) og rør eller ælt dejen til der dannes glutentråde: I en skål med
ske (hårdt arbejde) eller i en maskine med dejkrog.
6. Rosiner, dadler, abrikoser, nødder kan tilsættes nu.
7. Lad dejen hvile nogle timer.
8. Lav 3 brød: De kan enten være flade, som sættes på velsmurt bagepapir
eller de kan kommes i forme.
9. Bages ved 120 - 150º i 2,5 - 3 timer - eller til det har en pæn
skorpe.
10. Køl af og pak i viskestykke / vokspapir i 2 - 3 dage, så skorpen
bliver blød.
Opskriften er ikke gennem prøvet hos Bageriet Aurion"
| |
Henrik (03-05-2002)
| Kommentar Fra : Henrik |
Dato : 03-05-02 06:05 |
|
"Bente Holm Nielsen" <Bentehn@vip.cybercity.dk> wrote in message
news:3CD1A8B2.C4DA176C@vip.cybercity.dk...
> Hej.
> I bogen spis efter din blodtyppe omtales essæerbrød. Bageriet Aurion
> fremstiller det ikke, men har sendt mig en opskrift, som jeg synes lyder
> mærkelig. Som om opskriften kun handler om at fremstille melet. Hvad
> siger I? Opskriften fra Aurion kommer her:
>
> "Et af de brød der er nævnt i blodtypebogen "Spis efter din blodtype",
> er Essenerbrødet, det laver vi ikke på Bageriet Aurion, men vi har fået
> opskriften af Eva Lydeking-Olsen.
>
> Essenerbrød
> Opskrift af Eva Lydeking-Olsen
>
> Essenerbrød laves af spiret korn - oprindelig hvedetyper - og menes ar
> være meget letter at fordøje end almindeligt brød, uanset hævemetode.
> Pga. risiko for forurening med skimmelsvampe under spiringsprocessen er
> det vigtigt at holde hygiejnen i top. Visse korn spirer udmærket i
> lukket beholder i køleskab. Brødet er mørk, fugtigt, lidt sødt i smagen.
> Det er vigtigt at soltørre det spirede korn noget, da det ellers bliver
> for fugtigt / klægt. Hvis det skulle falde uheldigt ud og blive klægt,
> kan nogle dages nedfrysning hjælpe på det.
> Pga. den høje fugtighed holder det sig fint - men altid i køleskab pga.
> risikoen for mugangreb.
>
> Opskrift til 3 Brød
> 1,5 kg hele korn (vinterhvede, durum, spelt, emmer m.fl. evt. i
> kombination)
> 1. Sæt kornet i blød i vand ca. 12 - 18 timer (stuetemp. El. køleskab).
> 2. Lad det stå mørkt i 36 - 48 timer for at spire og i denne periode
> skal det skylles 2 - 3 gange dagligt. Det kan stå i køleskabet, men så
> går spiringen lidt langsommere.
> 3. Spiren skal være 1/3 af kornets længde. Hvis spiren er for kort
> bliver brødet ikke sødt og hvis den er for lang, bliver brødet fugtigt.
> For lang spire kan evt. reddes med længere tids tørring.
> 4. Tør nu det spirede korn i solen eller en ovn (bagerist + viskestykke)
> ved ca. 50º.
> 5. Purér så kornet e en Food-prossor (svært) eller en kødhakkemaskine
> (let) og rør eller ælt dejen til der dannes glutentråde: I en skål med
> ske (hårdt arbejde) eller i en maskine med dejkrog.
> 6. Rosiner, dadler, abrikoser, nødder kan tilsættes nu.
> 7. Lad dejen hvile nogle timer.
> 8. Lav 3 brød: De kan enten være flade, som sættes på velsmurt bagepapir
> eller de kan kommes i forme.
> 9. Bages ved 120 - 150º i 2,5 - 3 timer - eller til det har en pæn
> skorpe.
> 10. Køl af og pak i viskestykke / vokspapir i 2 - 3 dage, så skorpen
> bliver blød.
>
> Opskriften er ikke gennem prøvet hos Bageriet Aurion"
| |
Henrik (03-05-2002)
| Kommentar Fra : Henrik |
Dato : 03-05-02 06:13 |
|
a..
b..
c.. Ups...sorry, den forrige mail var tom, da send tasten blev aktiveret
for tidligt.
d..
e..
f.. Lag spirer på vanlig måte av hvete og spelt, eventuelt i blanding med
andre kornsorter.
g.. Spirene skal vokse til de er tre ganger kornets lengde. Sett de gjerne
i sollys noen timer på slutten av spiretida slik at de blir grønne.
h.. Når spirene er store nok, kan du kjøre det hele gjennom en kjøttkvern
eller mose kornene på andre måter.
i.. Du vil få en slags deig, og massen skal henge sammen og kunne formes
til flatbrødstykker. Hvis dette er vanskelig, kan du eventuelt sile fra litt
veske, eller tilsette knuste linfrød, sesamfrø, tørket løvetann, brennesle
e.a.
j.. Sett flatbrødstykkene på en smurt plate ved 40* i ovnen. Snu dem etter
ca. 2 timers tørking, og la de tørke videre en stund.
k.. Hvor tørre de skal bli er en smakssak, så her bør du prøve deg fram.
Du kan også variere spirelengden på kornet og hvor tykke leivene skal være.
Tilsett eventuelt andre ingredienser etter personlig smak og årstid.
Opskriften fra:
http://www.helsenettet.com/kosthold/mat/smak0701.html
punkt 4 nævner: Sile fra litt veske....hvilket jo betyder at der eventuelt
skal drænes væske fra.
Dette "brød"er jo mere tørret grød end bagt dej...men lad os høre hvad
resultatet bliver!
Mvh H.
| |
Jørgen Rasmussen (03-05-2002)
| Kommentar Fra : Jørgen Rasmussen |
Dato : 03-05-02 19:08 |
|
Bente Holm Nielsen wrote:
> Hej.
> I bogen spis efter din blodtyppe omtales essæerbrød. Bageriet Aurion
Jaså, er der nu en bog der omhandler det emne. ?
Der er tilsyneladende ingen ende på hvad folk gør for at tjene penge.
--
Mvh. Jørgen
Prøv noget nyt, læs her: http://www.usenet.dk/
| |
Jens Fallesen (03-05-2002)
| Kommentar Fra : Jens Fallesen |
Dato : 03-05-02 20:32 |
|
Jørgen Rasmussen wrote:
>>I bogen spis efter din blodtyppe omtales essæerbrød. Bageriet Aurion
> Jaså, er der nu en bog der omhandler det emne. ?
> Der er tilsyneladende ingen ende på hvad folk gør for at tjene penge.
Det skræmmende er, at bogen faktisk sælger ret godt.
Jeg har hørt flere ernæringseksperter direkte advare imod bogen, idet
man styrer flot mod en seriøs gang fejlernæring, hvis man begynder at
rette sig efter dens anbefalinger.
--
Jens Fallesen <jens@fallesen.dk> O-
Hedegaardsvej 41 st th, 2300 Copenhagen S, Denmark
Phone: (+45) 32 86 18 99 * Fax: (+45) 32 86 17 99
CCIE #5470
| |
Bente Holm Nielsen (05-05-2002)
| Kommentar Fra : Bente Holm Nielsen |
Dato : 05-05-02 11:47 |
|
Måske kan du fortælle lidt mere om, hvad ernæringseksperterne siger.
Evt. hvad de hedder?
Venlig hilsen
Bente
Jens Fallesen wrote:
>
> Det skræmmende er, at bogen faktisk sælger ret godt.
>
> Jeg har hørt flere ernæringseksperter direkte advare imod bogen, idet
> man styrer flot mod en seriøs gang fejlernæring, hvis man begynder at
> rette sig efter dens anbefalinger.
>
> --
> Jens Fallesen <jens@fallesen.dk> O-
> Hedegaardsvej 41 st th, 2300 Copenhagen S, Denmark
> Phone: (+45) 32 86 18 99 * Fax: (+45) 32 86 17 99
> CCIE #5470
| |
Klaus Alexander Seis~ (05-05-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 05-05-02 12:16 |
| | |
Jens Fallesen (05-05-2002)
| Kommentar Fra : Jens Fallesen |
Dato : 05-05-02 12:52 |
|
Bente Holm Nielsen wrote:
> Måske kan du fortælle lidt mere om, hvad ernæringseksperterne siger.
> Evt. hvad de hedder?
Jeg kan ikke huske detaljerne, men blandt andet Arne Astrup har været ud
og lange ud efter bogen. Der var også nogle andre, der blev omtalt på et
tidspunkt, men de navne må jeg indrømme, at jeg ikke kan huske.
--
Jens Fallesen <jens@fallesen.dk> O-
Hedegaardsvej 41 st th, 2300 Copenhagen S, Denmark
Phone: (+45) 32 86 18 99 * Fax: (+45) 32 86 17 99
CCIE #5470
| |
Invader Zim (05-05-2002)
| Kommentar Fra : Invader Zim |
Dato : 05-05-02 17:01 |
|
"Bente Holm Nielsen" <Bentehn@vip.cybercity.dk> wrote in message
news:3CD50D91.4D248080@vip.cybercity.dk...
> Måske kan du fortælle lidt mere om, hvad ernæringseksperterne siger.
> Evt. hvad de hedder?
> Venlig hilsen
> Bente
>
> Jens Fallesen wrote:
> >
>
Jeg ved ikke noget om ernæringseksperter, men jeg har en ven der blev
alvorligt syg med lungebetændelse fordi hun blev underernæret efter at have
fulgt diæten.
-Invader Zim
--
Live in Denmark? Interested in industrial, goth, noise, ebm, idm, synth
pop, experimental, new wave, electronic music and everything in between?
Do yourself a favour and check us at Club Metropolis out:
www.club-metropolis.dk
| |
Homer (07-05-2002)
| Kommentar Fra : Homer |
Dato : 07-05-02 15:38 |
|
"Bente Holm Nielsen" <Bentehn@vip.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:3CD50D91.4D248080@vip.cybercity.dk...
> Måske kan du fortælle lidt mere om, hvad ernæringseksperterne siger.
> Evt. hvad de hedder?
> Venlig hilsen
> Bente
Hér er den måske vigtigste advarsel i dansk regi:
http://www.ernaeringsraadet.dk/PDF/Nyhedsbrev_2002_1.pdf
VH
Homer
| |
Bente Holm Nielsen (10-05-2002)
| Kommentar Fra : Bente Holm Nielsen |
Dato : 10-05-02 19:39 |
|
Tak allesammen - jeg har siddet og grinet højt foran skærmen. Jeg har
læst artiklen fra Ernæringsrådet - en institution der formentlig heller
ikke har fundet det endelige svar på hvadsomhelst. Rådets holdning til
sukker kritiseres eksempelvis fra forskere på August Krogh, ved jeg. Jeg
synes der er mange spændende opskrifter i blodtypebogen - og jeg tvivler
på, at gennemsnitsdanskere kommer i farezonen i og med at det
antiautoritære er en nationalkarakter.
Mange venlige hilsener og endnu engang tak
Bente
| |
Bente Holm Nielsen (05-05-2002)
| Kommentar Fra : Bente Holm Nielsen |
Dato : 05-05-02 11:46 |
|
Der er faktisk to bøger - den ene med opskrifter, den anden med
kategoriseringer. Hvorfor er de åndssvage?
Venlig hilsen
Bente
Jørgen Rasmussen wrote:
>
> Jaså, er der nu en bog der omhandler det emne. ?
>
> Der er tilsyneladende ingen ende på hvad folk gør for at tjene penge.
| |
Leif Langeskov Pouls~ (05-05-2002)
| Kommentar Fra : Leif Langeskov Pouls~ |
Dato : 05-05-02 12:59 |
|
Små slav Jørgen.
Så vil du vel også tilbagevise beviserne i den ny bog af Professor H.
Umbuch: Drik efter din øjenfarve (Trinke nach deine Augenfarbe mit
Trinkplanen). Heri påvises, hvad irisanalytikere har haft mistanke om i
flere år, nemlig at der ved indtagelse af væske der ikke harmonerer med det
spektrale mønster i øjets iris vil aflejres polariserede antifarver i øjets
nethinde som med tiden vil føre til den frygtede blåøejethed. Der er
mistanke om at lidelsen forværres når øjet overanstrenges ved læsning.
Eneste måde at afhjælpe generne delvis er at anskaffe et par briller, hvor
de normale glas er udskiftet med glaspyramider (Pyramidalbrillen) der som
bekendt kan koncentrere de nyopdagede helbredende intergalaktiske
tankebølger der så vidt vides udsendes fra urkosmos nær Nebula X33. En times
koncentreret stirren mod himlen hver nat skulle være nok til at holde
lidelsen i ave.
mvh. og fortsat God Søndag
leif
PS! jeg mangler stadig oplysninger om Volgahøns. Er der virkelig ingen der
har hørt om dette fjerkræ?
"Jørgen Rasmussen" <jorgen-rasmussen@aa.sa.dk> skrev i en meddelelse
news:3CD2D1FB.4FEF47CB@aa.sa.dk...
> Bente Holm Nielsen wrote:
>
> > Hej.
> > I bogen spis efter din blodtyppe omtales essæerbrød. Bageriet Aurion
>
> Jaså, er der nu en bog der omhandler det emne. ?
>
> Der er tilsyneladende ingen ende på hvad folk gør for at tjene penge.
>
> --
> Mvh. Jørgen
> Prøv noget nyt, læs her: http://www.usenet.dk/
>
>
| |
Klaus Alexander Seis~ (05-05-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 05-05-02 13:40 |
|
Leif Langeskov Poulsen skrev:
> PS! jeg mangler stadig oplysninger om Volgahøns. Er der virkelig
> ingen der har hørt om dette fjerkræ?
Jeg har aldrig nogensinde hørt om den slags fugle, men jeg gætter på
at det er en "udgået" hønserace, som evt. stammer fra Volga-området.
Jeg ved ikke hvorfor, men jeg forestiller mig at volgahøns er små og
tætte i bygningen. Mon de kan erstattes af poussiner, eller vil de
være for små?
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Invader Zim (05-05-2002)
| Kommentar Fra : Invader Zim |
Dato : 05-05-02 17:06 |
|
"Leif Langeskov Poulsen" <leif.poulsen@mail.dk> wrote in message
news:3cd51e7d$0$49166$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> PS! jeg mangler stadig oplysninger om Volgahøns. Er der virkelig ingen
der
> har hørt om dette fjerkræ?
>
Det er en race af intergalaktiske høns. De står bag mange bortførelser og
underlige eksperimenter, især på andre bondegårdsdyr. Desuden smager de
også godt sauteret med en delikat hvidløgssauce!
-Invader Zim
--
Live in Denmark? Interested in industrial, goth, noise, ebm, idm, synth
pop, experimental, new wave, electronic music and everything in between?
Do yourself a favour and check us at Club Metropolis out:
www.club-metropolis.dk
| |
kautaq (05-05-2002)
| Kommentar Fra : kautaq |
Dato : 05-05-02 22:21 |
|
Leif Langeskov Poulsen wrote:
> PS! jeg mangler stadig oplysninger om Volgahøns. Er der virkelig ingen der
> har hørt om dette fjerkræ?
Jeg har kigget i alle mine leksika, ordbøger m.m.
Der er ikke noget der hedder Volgahøns, men en søgning
på http://www.google.com > volga høns
giver dette link:
http://home.online.no/~reidarsu/id43_m.htm
Eller som Klaus er inde på; du bruger bare en anden
hønsefugl. Hvis det ikke er vildt, så kan jeg ikke
se at det skulle have den store betydning om du bruger
bur-agerhøne, perlehøne eller papkylling.
Men det var jo ikke det du spurgte om
--
Mike http://home2.inet.tele.dk/kautaq
| |
Klaus Alexander Seis~ (06-05-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 06-05-02 05:20 |
| | |
Erna Andersen (06-05-2002)
| Kommentar Fra : Erna Andersen |
Dato : 06-05-02 10:05 |
|
Se, nu er jeg en af dem, der -har ladet mig inspirere- af blodtypediæten,
...og er så klar i hovedet, at jeg kan holde mig til emnet...så:
Grunden til at der bliver gjort så meget ud af spiringen af kornet i
opskriften er fordi det er lidt farligt at gøre sådan noget selv.
Skimmelsvampe o.a. er ikke at spøge med, men gælder det dit liv og helbred,
så gør det, men på eget ansvar.
Hilsen Erna
| |
|
|