"Susanne" <pomtee@hotmail.com> wrote in message
news:3CCC4EDC.9050209@hotmail.com...
> Jeg fik engang en italiensk pastaret, som bestod af en eller anden slags
> fyldt pasta (tortillini eller lign), som var vendt i en sovs basseret på
> balsamico eddike. Det smagte lidt stærkt og meget lækkert. Hvad mon
> denne ret hedder, og hvordan laves den?
>
Man kan faktisk anvende balsamico "as is" direkte på ravioli, men den skal
være af rigtig god kvalitet, fx 25 år gammel og sådan noget - ikke den for
40 kr i Netto - eller mindre...
Der skal få dråber på hver tallerken - måske var din "sauce" en emulsion af
olie og balsamico. Jeg anbefaler ikke at bruge supermarkedets ravioli, især
de meeeget eksotiske "pastella" (bvadr), men at lave selv en ordentlig gang
ravioli lavet af "rig" pasta med æg med fx ricotta fyld, så den stærke smag
"udenfor" er i kontrast med den delikate fyld.
Er du absolut ikke til pastamaskine eller kagerullen, den ENESTE færdig
produkt værd at købe er ravioli fra "Rana" som findes i ISO.
http://www.rana.it/eng/b.htm se sfogliavelo / ricotta e spinaci.
En god balsamico bruges også på "culottesteg" (filetto) og ja, jordbær. Mere
om emnet her (på dansk!):
http://www.italy.dk/mad/aceto0901.htm
Sandra