|
| mangochutney Fra : lise hansen |
Dato : 03-02-01 19:46 |
|
Er der en, der kender en opskrift på mangochutney - en der ligner den
version man kan købe i butikkerne?
VH
Lise
| |
Brian Bjørn (04-02-2001)
| Kommentar Fra : Brian Bjørn |
Dato : 04-02-01 05:08 |
|
lise hansen wrote:
> Er der en, der kender en opskrift på mangochutney - en der ligner den
> version man kan købe i butikkerne?
Nope, men jeg kender opskriften på en rigtig fræk rabarberchutney, hvis
det har interesse.
--
Brian Bjørn
Stud.med.
http://www.mdb.ku.dk/bbjorn/
| |
Klaus Alexander Seis~ (04-02-2001)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 04-02-01 05:32 |
|
Brian B skrev:
> jeg kender opskriften på en rigtig fræk rabarberchutney
Post - der kommer vel rabarbere igen før eller senere.
// Klaus
--
><>°
| |
Brian Bjørn (04-02-2001)
| Kommentar Fra : Brian Bjørn |
Dato : 04-02-01 22:36 |
|
Rabarberchutney
1 kg rabarber
300 g sukker
250 g skalotteløg
250 g rosiner
4 spsk hvidvinseddike
1 spsk sennepsfrø
muskatnød
ingefær
koriander
chili
mynte
½ spsk salt
Rens rabarberne, skær dem på skrå i ca. 2 cm tykkelse. Kom alt undtagen
mynte i en gryde og bring den i kog. Simrer i 30-40 min til
konsistensen er som en tæt grød. Mynte i, trække 20 min, mynte op.
Bringes igen i kog, hældes direkte på skoldede glas, der lukkes til.
Kan fx bruges som tilbehør til kylling braiseret med linser.
--
Brian Bjørn
Stud.med.
http://www.mdb.ku.dk/bbjorn/
| |
Klaus Alexander Seis~ (05-02-2001)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 05-02-01 05:15 |
|
Brian Bjørn skrev:
> Rabarberchutney
Det ser lækkert ud - tak for opskriften.
// Klaus
--
><>°
| |
lise hansen (04-02-2001)
| Kommentar Fra : lise hansen |
Dato : 04-02-01 13:32 |
|
Brian Bjørn skrev i meddelelsen <3A7CD581.9A469068@mdb.ku.dk>...
>lise hansen wrote:
>> Er der en, der kender en opskrift på mangochutney - en der ligner den
>> version man kan købe i butikkerne?
>
>Nope, men jeg kender opskriften på en rigtig fræk rabarberchutney, hvis
>det har interesse.
>--
>Brian Bjørn
>Stud.med.
> http://www.mdb.ku.dk/bbjorn/
Jo tak!
| |
Peter W. Bosse (04-02-2001)
| Kommentar Fra : Peter W. Bosse |
Dato : 04-02-01 11:04 |
|
"lise hansen" <lisemargit@get2net.dk> schrieb in im Newsbeitrag:
> Er der en, der kender en opskrift på mangochutney - en der ligner den
> version man kan købe i butikkerne?
Jeg ved ikke om det er samme opskrift som i butikkerne, men her er i
hvert fald én fra "Den grønne syltebog"...
Mango-chutney (1¾ liter):
3 mangofrugter, ½ kg æbler, 2 løg, 2 røde eller grønne peberfrugter, 250
g lyse rosiner, 3 dl eddike, 500 g farin, ¼ tsk hvidløgssalt, 1 tsk
ingefær, ¼ tsk cayennepeber, ¼ tsk sennepspulver, 2 tsk salt, ¾ tsk
atamonpulver eller 1½ tsk flydende atamon.
Mangofrugterne skrælles, stenen fjernes og kødet skæres i strimler.
Peberfrugter, æbler og løg gøres i stand og skæres i strimler. Det hele
kommes i en gryde sammen med eddike, sukker og krydderier. Koges ved
svag varme ca. 45 min. Tilsættes Atamon, kommes på Atamonskyllede glas
og lukkes.
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Banjo, Dudelsack, Öl Tonne, Kuhglocke, Wasserbrett
| |
/arcana (05-02-2001)
| Kommentar Fra : /arcana |
Dato : 05-02-01 13:53 |
|
"Peter W. Bosse" <pwbpw@worldonline.dk> wrote in message
news:jX9f6.25361$l57.1185435@news000.worldonline.dk...
> Jeg ved ikke om det er samme opskrift som i butikkerne, men her er i
> hvert fald én fra "Den grønne syltebog"...
> 3 mangofrugter, ½ kg æbler, 2 løg, 2 røde eller grønne peberfrugter, 250
> g lyse rosiner, 3 dl eddike, 500 g farin, ¼ tsk hvidløgssalt, 1 tsk
> ingefær, ¼ tsk cayennepeber, ¼ tsk sennepspulver, 2 tsk salt, ¾ tsk
> atamonpulver eller 1½ tsk flydende atamon.
Prøv at udelade peberfrugterne og eddiken og brug tamarind i stedet for -
man kan købe tamarind hos kinesiske købmænd. Tamarind bruges altid til
chutney i Indien. Det er en syrlig, aromatisk pasta, men da der er frø i gør
man følgende:
Bræk et passende stykke af blokken, og overhæld med kogende vand. Rør godt
rundt og kør massen gennem en si. Eksperimenter mht. mængden.
--
Med venlig hilsen
/arcana
| |
Jens Olsen (04-02-2001)
| Kommentar Fra : Jens Olsen |
Dato : 04-02-01 19:00 |
|
"lise hansen" <lisemargit@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:nlYe6.12542$zw.201425@twister.sunsite.dk...
| Er der en, der kender en opskrift på mangochutney - en der ligner
den
| version man kan købe i butikkerne?
|
| VH
| Lise
Den her er fra Jane Kjølbyes og Purba Singhs "Simpelthen Indisk"
(der er anbefalelsesværdig!):
2 glas a cirka 500 gr
Du regulerer selv sukkermængden afh. af, hvor sød du ønsker den.
250 g rosiner
2x400 g afdryppet, flået dåsemango i tern
1½ spsk finthakket, frisk ingefær
2 fed finthakket hvidløg
3 tsk paprika
1 stang kanel
4 nelliker
2 laurbærblade
½ tsk blandede krydderier (korianer, chili, spidskommen,
nellike, allehånde, bukkehorn, kardemomme, peber
... alt efter smag)
3 spsk sultana-rosiner
½ dl cidereddike
175-250 g brunt sukker
Kom rosinerne i en lille skål, dæk m. varmt vand og lad dem
udbløde i ½ time. Dryp af.
Kom mango, ingefær, hvidløg, paprika, kanelstand, nelliker,
laurbærblde, blandede krydderier, sultanarosiner, eddike,
sukker og rosiner i en stor, tykbundet gryde.
Læg låg på og lad koge ved svag varme i 1 time, til chutneyen
tykner.
Rør af og til.
Fjern laurbærblade og kanelstang.
Hæld chutneyen på en skoldet, varm krukke eller i glas.
Sæt låg på, når den er kold.
Opbevares køligt
Jeg har også en rigtig god, stærk en baseret på tomater,
hvis du er interesseret.
M.v.h.
jens Olsen
| |
|
|