Sjovt nok. Det har jeg prøvet med løg og/eller sukker. Løgen tager lidt af
bitterheden, men den er stadigvæk dominerende. Sukker gør det samme men har
bare den ulempe at karryen bliver for sød, da den ikke fjerne bitterheden
helt.
Mvh Tom Frank
"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> wrote in message
news:nLOu8.26418$567.1137926@news000.worldonline.dk...
> "Tom Frank" <tofran@hotmail.com> skrev följande i meddelandet...
>
> > hvad er det for et krydderi som man har kommet for meget i som
> > har gjort den bitter ?
>
> Som du siger, - Karry er ikke ét krydderi, -men mange.
> Og der er næsten lige så mange blandinger, som der er husmødre i Indien.
> Det blandes af fx, koriander, bukkehornsfrø, kommen, muskat, kardemomme,
> nelliker, ingefær, kanel, sennepsfrø, chili, ginseng, spidskommen, og -
> altid - peber. Det får sin gule farve fra gurkemeje.
>
> Jeg vil som Klaus også antage, at det er indeholdet af for mange
> bukkehornsfrø, der har gjort den bitter - netop fordi det har en lidt
> karakteristisk bitter smag.
>
> OBS! Hvis det indeholder for mange bukkehornsfrø.
> Det siges nemlig at Bukkehornsfrø i tidligere tider, har været anvendt
> blandt haremskvinder i paladserne for at holde elskovsstemningen i gang.
> Bukkehorn indeholder østrogenlignende stoffer, som kan være særlig
> erotisk stimulerende etc..
>
> > Og kan man komme noget af de andre krydderier i som neutralisere
> > den bitter smag ?
>
> Mon ikke det kan afhjælpe lidt på den bitre smag, hvis man svitser det
> sammen med en smule løg el. evt. sukker, når der skal tilberedes.
>
> --
> Mvh.
> Peter W. Bosse
>
> I en tid hvor danskerne bliver federe og federe, har sukkersyge som
> aldrig før og drikker litervis af sukkerklæbrig cola, er de små
> succeshistorier også værd at tage med. Og en sådan er Ernæringsrådets
> undersøgelse af danskernes fødevareforbrug.
>
http://politiken.dk/nsf/henvis.asp?PageID=208522
>
>