Her er en hel anden metode for alm. gul/fastost, som jeg husker min
bestemoder brugte før køleskabstiden.
Osten blev pakket ind i fugtig hårdt opvredet gaze for derefter at blive
lagt i en høj lerkrukke. Som låg/køling af krukken brugte hun et fugtigt
viskestykke. Det hele blev naturligvis anbragt i viktualierummet.
Viktualeirummets temperatur svarer ikke til køleskabstemperaturen, men osten
smagte fantastisk hver gang den blev fundet frem.
Viktualierummet er en indretning, som man burde genindføre i boligbyggeriet;
tænk på opbevaring af vin, øl (kælderkold), konserves og henkogning.
Af mangel på viktualirum anbragte jeg forsøgsopstillingen i hjemmets
køligste krog. Det virker fint og osten smagte rigtigt godt. Men lugten !!!!
Oste smager jo bedst ved en varmere temperatur.
MVH
Sven Ole Pedersen
"kautaq" <kautaq@post2.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:4a46bf1be7kautaq@post2.tele.dk...
> R. Ilsøe wrote:
>
> > R. Ilsøe (hvis oste desværre næsten altid når at mugne!:)
>
> Hej Ilsøe
>
> Okay, her er så nogle mere radikale forslag:
>
> Osten må ikke stå på spisebordet hele søndag formiddag,
> den skal i køleren efter brug. Hvis man skal ha' mere
> hiver man den ud igen og tager det man skal bruge og
> ind i køleren med den.
> Og i plastikpose som Emil skriver.
>
> Sørg for at have rene hænder når du rører ved osten.
>
> Sørg for at have madpapir/staniol omkring ved servering.
> Sådan at man ikke kan gramse på selve osten.
>
> Husk at kigge på datomærkningen og transportér osten
> direkte fra indkøb til køleskab.
>
> Brug en rengjort ostehøvl hvergang den kommer ud af køleskabet.
>
> Hvis du følger disse råd, så garantere jeg at osten kan holde
> sig frisk og velsmagende uden mug i mange dage efter sidste
> salgsdag.
>
> God fornøjelse
>
> --
> Mike