|
| skum til vaffelis Fra : Mai-Brit |
Dato : 29-03-02 20:30 |
|
Hej ng!
Er der nogen som ligger inde med en god opskrift på skum til gammeldags
vaffelis
På forhånd tak
Mai-Brit
| |
Gerner (29-03-2002)
| Kommentar Fra : Gerner |
Dato : 29-03-02 21:28 |
|
On Fri, 29 Mar 2002 20:30:03 +0100, "Mai-Brit" <mai-brit@esenet.dk> wrote:
>Hej ng!
>Er der nogen som ligger inde med en god opskrift på skum til gammeldags
>vaffelis
>På forhånd tak
>Mai-Brit
>
Er det ikke bare piskede æggehvide med sukker, evt. med frugtfarve og
smagsessenser ?
--
Gerner
fuku wa uchi, oni wa soto
| |
Peter Westh (29-03-2002)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 29-03-02 21:41 |
|
"Mai-Brit" <mai-brit@esenet.dk> skrev i en meddelelse
news:3ca4c0f1$0$39509$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej ng!
> Er der nogen som ligger inde med en god opskrift på skum til gammeldags
> vaffelis
Emnet har været oppe før (i august sidste år), og Tina Andersen gav følgende
opskrift:
Guf til isvafler:
Hvad skal du bruge
· 4 æggehvider
· 4 spiseskefulde sukker
· Jordbær eller anden saft
· 1 spiseske rød frugtfarve eller anden farve
· ½ teskefuld eddike
Sådan gør du
1. Pisk æggehviderne
2. Tilsæt sukker
3. Tilsæt eddike
4. Tilsæt jordbærsaft efter smag
5. Tilsæt 1 spiseskefuld frugtfarve
6. Blandingen piskes, indtil konsistensen er cremet.
Du kan bruge andre former for saft og frugtfarve alt efter temperament. -
Hvis du er bange for salmonella, så benyt altid pasteuriserede æggehvider.
Salmonella-bakterierne kan både sidde på ægge-skallen og inde i ægget.
Skyller du rå æg i kogende vand i 2 - 3 sekunder før brug, fjerner du de
salmonella-bakterier, der sidder på skallen, men ikke de bakterier, der er
inde i ægget.
Husk: Vask hænder, når du har rørt ved æggene.
/Peter
| |
Christina Petersen (30-03-2002)
| Kommentar Fra : Christina Petersen |
Dato : 30-03-02 15:55 |
| | |
Jan Boegh (30-03-2002)
| Kommentar Fra : Jan Boegh |
Dato : 30-03-02 17:40 |
|
"Christina Petersen" <christina@misu.dk> wrote in message
news:3ca5d16f$0$88708$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Emnet har været oppe før (i august sidste år), og Tina Andersen gav
> følgende
> > opskrift:
>
> Flot sakset fra
> http://www.dr.dk/leth/raad_sider/raad-lister/mad-koekken.shtm#m9
Det var lige godt imponerende: Leth læser altså også denne gruppe )
vh
Jan
| |
Mai-Brit (30-03-2002)
| Kommentar Fra : Mai-Brit |
Dato : 30-03-02 20:15 |
|
snip
>
> Emnet har været oppe før (i august sidste år), og Tina Andersen gav
følgende
snip
> /Peter
>
Tak Peter, det blev en god skum.
Jeg har ikke set Tina's tidligere indslag, vi synkroniserer ikke langt
tilbage.
Mange hilsner
Mai-Brit
| |
|
|