Ser rigtig godt ud, ja så passer broccoli vist ikke rigtigt. Jeg tror jeg
ville lave en form for yoghurtsalat, godt krydret med koriander, grøn chili
og spidskommen. Se f.eks.
http://www.bawarchi.com/cookbook/raitas.html
MVH
Peter
"Karina Mahmoud" <kalia@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:%gAd6.20186$l57.857623@news000.worldonline.dk...
> Hej
>
> Her kommer Kille Ennas version af Ovnbagt kylling i ananasjuice, karry og
> rom.
> Tyvstjålen fra hendes nye kogebog, som stupidt nok kun kan føbes i
> Kvickly....
>
> Derudover vil jeg benytte lejligheden til at rose den gode Kille til
> skyerne, efter min mening er hun noget af det mere geniale der er set i
> Danmark længe.
>
> Ovnbagt kylling i ananasjuice, karry og rom. Hovedret 4-6 personer
>
> En hel kylling, opbundet
> snor
>
> Marinade:
> 25 gr. smør
> 1 spsk. karrypulver
> 1 dl. mørk rom
> 4 spsk. rørsukker
> 1 mget moden ananas
> 1 tsk grøn chili, finthakket
> 3 spsk friskpresset limesaft
> 1 tsk fintrevet ingefær
> 1 spsk Maldin Sea Salt
>
> Marinade:
> varm smørret op i en gryde indtil det bruner op. Tilsæt karrypulver og kog
> få sekunder. Bland rom og rørsukker sammen i en skål og hæld det ned i
> gryden. Sæt ild til vædsken og flambér. Tag gryden af varmen. Skræl
ananasen
> med en kniv og blend i en foodprocessor, indtil der opstår en tyk juice.
> Tilsæt 2 dl af den blendede ananasjuice, chili, limesaft og ingefær til
> gryden. Krydr med havsalt og friskkværnet sort peber. Bland og afkøl.
>
> Kylling:
> Kom kyllingen op i et fad og hæld den afkølede marinade henover. Bag
> kyllingen i 15 min. ved 250 grader C. Skru temperaturen ned til 200 grader
> C. Overhæld kyllingen eller pensl med marinaden igen og bag yderligere
45-50
> min. Lad kyllingen trække i 15 min. inden serveringen.
>
> Serveres med kogte jasminris, overhældt med resten af marinaden fra fadet.
>
> Her er der så lige at jeg mangler en eller anden form for salat. Der er
> blevet foreslået noget med broccoli, men jeg ved ikke rigtigt når der også
> er karry i. Så kom fluks med flere forslag til en salat...
>
> Velbekommen.
>
> Ps. resten af rommen kan vel drikkes stødt til sideløbende imens man laver
> mad, eller hvad ?
>
> Karina
>
>