/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Ovnbagt kylling i ananasjuice, karry og ro~
Fra : Karina Mahmoud


Dato : 30-01-01 15:28

Hej

Her kommer Kille Ennas version af Ovnbagt kylling i ananasjuice, karry og
rom.
Tyvstjålen fra hendes nye kogebog, som stupidt nok kun kan føbes i
Kvickly....

Derudover vil jeg benytte lejligheden til at rose den gode Kille til
skyerne, efter min mening er hun noget af det mere geniale der er set i
Danmark længe.

Ovnbagt kylling i ananasjuice, karry og rom. Hovedret 4-6 personer

En hel kylling, opbundet
snor

Marinade:
25 gr. smør
1 spsk. karrypulver
1 dl. mørk rom
4 spsk. rørsukker
1 mget moden ananas
1 tsk grøn chili, finthakket
3 spsk friskpresset limesaft
1 tsk fintrevet ingefær
1 spsk Maldin Sea Salt

Marinade:
varm smørret op i en gryde indtil det bruner op. Tilsæt karrypulver og kog
få sekunder. Bland rom og rørsukker sammen i en skål og hæld det ned i
gryden. Sæt ild til vædsken og flambér. Tag gryden af varmen. Skræl ananasen
med en kniv og blend i en foodprocessor, indtil der opstår en tyk juice.
Tilsæt 2 dl af den blendede ananasjuice, chili, limesaft og ingefær til
gryden. Krydr med havsalt og friskkværnet sort peber. Bland og afkøl.

Kylling:
Kom kyllingen op i et fad og hæld den afkølede marinade henover. Bag
kyllingen i 15 min. ved 250 grader C. Skru temperaturen ned til 200 grader
C. Overhæld kyllingen eller pensl med marinaden igen og bag yderligere 45-50
min. Lad kyllingen trække i 15 min. inden serveringen.

Serveres med kogte jasminris, overhældt med resten af marinaden fra fadet.

Her er der så lige at jeg mangler en eller anden form for salat. Der er
blevet foreslået noget med broccoli, men jeg ved ikke rigtigt når der også
er karry i. Så kom fluks med flere forslag til en salat...

Velbekommen.

Ps. resten af rommen kan vel drikkes stødt til sideløbende imens man laver
mad, eller hvad ?

Karina



 
 
Klaus Alexander Seis~ (30-01-2001)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 30-01-01 18:37

Karina M skrev:

> Så kom fluks med flere forslag til en salat...

En hel salat kan jeg ikke klare, men jeg er sikker på at blancherede
mangetout-ærter smager godt til kylling og karry.


// Klaus

--
><>°

Heidi C. Tholstrup (30-01-2001)
Kommentar
Fra : Heidi C. Tholstrup


Dato : 30-01-01 22:28

Karina Mahmoud <kalia@worldonline.dk> wrote in message news:%gAd6.20186$l57.857623@news000.worldonline.dk...
> Hej
>
> Her kommer Kille Ennas version af Ovnbagt kylling i ananasjuice, karry og
> rom.

[snip - opskrift]

>Så kom fluks med flere forslag til en salat...

Hvad med masser af frisk, hakket koriander (hvis man kan lide det -
ellers er der vist nogen der mener, at bredbladet persille kan
bruges i stedet for), evt. blandet med en anden neutral salat, frisk
kokosnød i tynde skiver, cherry/cocktailtomater i både/halve,
agurkehalvmåner (agurken skrælles, deles på langs, kernerne
skrabes ud, og den deles igen på langs og skæres i skiver). Det
hele vendes med salt og peber, og overøses med god olivenolie og
masser af limesaft, lige inden det serveres. Man kan jo evt. komme
yderligere ting i, alt efter smag.
"Opskriften" er tyvstjålet fra Jamie Oliver, ham DR2-tv-kok-fætteren,
som laver nogle spændende ting.
Kokos og koriander (igen, for dem der kan lide det), ville efter min
mening passe godt sammen med kylling, ananas og rom (hvis du
så har rom, ananas og kokos i overskud, kan du jo lave hjemme-
lavet kokosmælk, presse saften af ananasen, og lave en pina
colada, som du kan drikke imens du laver kyllingen
--
Med venlig hilsen/kind regards Heidi
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
Remove SPAM in emails
http://www.hct.hjem.wanadoo.dk


Peter Westh (31-01-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 31-01-01 13:42

Ser rigtig godt ud, ja så passer broccoli vist ikke rigtigt. Jeg tror jeg
ville lave en form for yoghurtsalat, godt krydret med koriander, grøn chili
og spidskommen. Se f.eks. http://www.bawarchi.com/cookbook/raitas.html

MVH

Peter



"Karina Mahmoud" <kalia@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:%gAd6.20186$l57.857623@news000.worldonline.dk...
> Hej
>
> Her kommer Kille Ennas version af Ovnbagt kylling i ananasjuice, karry og
> rom.
> Tyvstjålen fra hendes nye kogebog, som stupidt nok kun kan føbes i
> Kvickly....
>
> Derudover vil jeg benytte lejligheden til at rose den gode Kille til
> skyerne, efter min mening er hun noget af det mere geniale der er set i
> Danmark længe.
>
> Ovnbagt kylling i ananasjuice, karry og rom. Hovedret 4-6 personer
>
> En hel kylling, opbundet
> snor
>
> Marinade:
> 25 gr. smør
> 1 spsk. karrypulver
> 1 dl. mørk rom
> 4 spsk. rørsukker
> 1 mget moden ananas
> 1 tsk grøn chili, finthakket
> 3 spsk friskpresset limesaft
> 1 tsk fintrevet ingefær
> 1 spsk Maldin Sea Salt
>
> Marinade:
> varm smørret op i en gryde indtil det bruner op. Tilsæt karrypulver og kog
> få sekunder. Bland rom og rørsukker sammen i en skål og hæld det ned i
> gryden. Sæt ild til vædsken og flambér. Tag gryden af varmen. Skræl
ananasen
> med en kniv og blend i en foodprocessor, indtil der opstår en tyk juice.
> Tilsæt 2 dl af den blendede ananasjuice, chili, limesaft og ingefær til
> gryden. Krydr med havsalt og friskkværnet sort peber. Bland og afkøl.
>
> Kylling:
> Kom kyllingen op i et fad og hæld den afkølede marinade henover. Bag
> kyllingen i 15 min. ved 250 grader C. Skru temperaturen ned til 200 grader
> C. Overhæld kyllingen eller pensl med marinaden igen og bag yderligere
45-50
> min. Lad kyllingen trække i 15 min. inden serveringen.
>
> Serveres med kogte jasminris, overhældt med resten af marinaden fra fadet.
>
> Her er der så lige at jeg mangler en eller anden form for salat. Der er
> blevet foreslået noget med broccoli, men jeg ved ikke rigtigt når der også
> er karry i. Så kom fluks med flere forslag til en salat...
>
> Velbekommen.
>
> Ps. resten af rommen kan vel drikkes stødt til sideløbende imens man laver
> mad, eller hvad ?
>
> Karina
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408881
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste