"Flemming" <fl.jahns@get2net.dk> skrev följande i meddelandet...
> jeg har i denne weekend samt en utrolig lækker chilisuppe med
> chokolade hos nogle venner - suppen var købt færdig i en delikatesse
> forretning, så det var idt svært at "lure af" hvad den nærmere bestod
> af, er der mon nogle ude blandt jer som skulle ligge inde med en sådan
> opskrift - vil jeg blive rigtig glad!
Mon det ka' være noget à la retning "Texan chili chocolate sauce"..
Evt. tilsat lidt mere hønsebouillon?
Tjek din krydderihylde
, for her følger opskriften..
Texan chili chocolate sauce:
1 tsk peber (3 slags fx hvid, sort, grøn)
1 tsk stødte nelliker (frem med morteren)
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk koriander
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
1 1 spsk oregano
2 spsk olie
1 ds. flåede tomater
2 dl hønsebouillon
½ øl (tuborg snebajer er udmærket- ellers porter)
1 kop stærk kaffe
2 finthakkede jalapeno chilier
2 hakkede chipotle chilier
300 g mørk chokolade
(NB: løg- og hvidløgspulver, kan erstattes af enormt fint snittede
løg/hvidløg).
Alle krydderierne blandes i en skål.
Olien varmes op i en tykbundet gryde - 1 spsk af krydderiblandingen
kommes i, røres rundt og syder i 30 sekunder. Tomat, bouillon, øl, kaffe
tilsættes.
Smag til med jalapenos, chipotle og salt.
Mens saucen simre ved svag varme, kommes chokoladen i. Udover at give
saucen en god smag, jævner chokoladen godt. Når chokoladen er helt
smeltet, er saucen klar.
Servér til en stor steak med grøn salat og friskbagt brød.
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Gode nyheder!
Pizza Automatica. (den fagre nye verden)..
Pizzaer skal ikke længere bages af tykke mænd med sorte negle og svedige
T-shirts. I Paris har man opfundet en en automatisk pizzabager, som helt
uden menneskehænder fabrikerer den pizza, man måtte ønske. Maskinen er
opstillet i Rue de Montreuil omkring Bastillepladsen. Pizza "Margherita"
er mellem de seks forskellige pizzaer man kan vælge med joysticket på
det elektroniske menukort. - Når maskinen har accepteret betalingen,
klasker den foran ens næse en hvid dejklump ud på en rund bageplade.
Maskinen trykker klumpen flad, sprøjter tomatsauce ud på dejen, smider
et par baconstumper ovenpå, og en robotarm fordeler det hele jævnt ud
over pizzaen. Pizzaen presses så op i en rund varmeovn, hvor den bager
et par minutter. Den rygende varme pizza sendes dernæst over i en brun
papæske, som foldes og lukkes og til sidst ekspederes ud gennem en
sprække til kunden på gaden. -Buon appetito!
)
www.politiken.dk