"ottesen" <ottesenSPAM-MIG-IKKE@sol.dk> skrev i meddelandet...
> Er der nogen der har en spændende opskrift på subj.?
Ægte mayonnaise (majonæse):
2 æggeblommer
salt (gerne fra Salzburg)
lidt hvidt peber
2 tsk Dijon-sennep
2 tsk citronsaft
2½ dl olie
et par dråber Worcestersauce
Sådan gør man.
Alle ingredienser samme temperatur ellers skiller mayonnaisen.
Æggeblommer røres med salt (gerne fra Salzburg), hvidt peber, sennep
og et par dråber citronsaft. Rør hele tiden i samme retning og brug
gerne piskeris - Når krydderierne er rørt ud og massen godt blandet,
røres olien i dråbevis. Så snart blandingen begynder at blive
cremeagtigt, kan olien tilsættes i en tynd stråle -Tilsæt resten af
citronsaften og smag til med Worcestersauce - Opbevares i køleskab.
NB: Hvis mayonnaisen skulle skille, kan man redde den ved at røre en
ekstra æggeblomme ud i en skål og derefter tilsætte den skilte
mayonnaise lidt af gangen under stadig omrøring.
Variation 1
Karry-mayonnaise:
Mayonnaisen røres op med 2 tsk karry (gerne mere) - røres evt. lind med
2 spsk af lagen fra en dåse asparges eller fløde.
Variation 2
Paprika-mayonnaise:
1 spsk mild paprika, 1 spsk paprikapuré eller koncentreret tomatpuré og
1 spsk kraftigt krydret tomatketchup røres i mayonnaisen.
--
Mvh.
Peter W. Bosse
"Skumhøns", som distribueres i DK af bl.a. Lekkerland og Supergros A/S.
På baggrund af de oplysninger der nu foreligger om sygdomsforløbet hos
de to kvinder, vurderer embedslægeinstitutionen i Nordjyllands Amt, at
der ikke aktuelt er belæg for at antage, at "skumhønsene" har fremkaldt
sygdomsforløbet.
Flere oplysninger hos regionschef i Fødevareregion Nordjylland Gunnar
Mylius Pedersen, tlf. 98 78 10 10
|