|
| Kaffe til mange Fra : Duus |
Dato : 28-01-01 16:36 |
|
Hej
Er der nogen der har nogle gode råd eller retnings linier hvis man skal lave
kaffe til ca. 100 personer efter en middag. F.eks. hvor mange pakker, hvor
meget drikker folk, osv..
mvh
Duus
| |
Miss Zee (28-01-2001)
| Kommentar Fra : Miss Zee |
Dato : 28-01-01 19:05 |
|
Hej Duus
Mht mængden er der jo mange faktorer, der spiller ind. Hvad er det for en
fest, hvornår på døgnet skal kaffen drikkes, er det en kaffebuffet eller
bordservering, hvor gamle er deltagerne etc. Og husk tedrikkerne!
MEN et godt lille tip til at få kaffen til at holde sig : kom en sukkerknald
i termokanden inden kaffen hældes i; så smager den friskbrygget selvom den
står i +3 timer før servering.
Husk også at varme termokanderne med varmt vand inden du hælder kaffen på,
der ellers vil blive unødigt afkølet ved kontakten med den kolde kande.
Mvh Miss Zee
| |
B. Jensen (28-01-2001)
| Kommentar Fra : B. Jensen |
Dato : 28-01-01 22:50 |
|
Prøv at spørge pedelen på den mærmste mision hus ( IM ) de ved det helt
sikket.
Børge
| |
Emil (31-01-2001)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 31-01-01 19:55 |
|
On Sun, 28 Jan 2001, Duus wrote:
>Er der nogen der har nogle gode råd eller retnings linier hvis man skal lave
>kaffe til ca. 100 personer efter en middag. F.eks. hvor mange pakker, hvor
>meget drikker folk, osv..
Til kantine- og forsamlingshuskaffemaskiner beregnes 500 gr. god
kaffe pr 10 liter næsten kogende vand. Det giver ca. 90 kopper
kaffe af størrelse Bing & Grøndal.
De fleste danskere foretrækker en stærkere udgave (700 gr pr 10
liter vand), men det bliver _for_ bittert fordi vandet er for
lang tid om at løbe gennem den fint malede kaffe. Hvis du selv
kan male bønnerne sættes møllen på "grov"; så bliver det lækkert
med de 700 gram. Til gengæld drikkes der mindre, fordi folk nu
nyder den gode aroma.
Gennemsnitligt drikker folk mindre end 2 kopper kaffe.
Er der underholdning under kaffen?
Hvis ja, så beregn en kvart kop extra pr. indslag/tale/sang plus
en extra småkage (trøstespisning).
Te-drikkerne skal også have en veltillavet drik. Det er en hån
mod dem at servere lunkent vand og nogle teposer med
gulvopfejningen.
Brug en storbladet te så den hurtigt kan filtreres i en sigte
gennem en tragt direkte i termokanderne fra gryden. Brug en
tesort som ikke bliver bitter over at trækketiden ikke overholdes
helt. Beregn 2 dl pr næse.
m.v.h. Emil
--
emilsen@image.dk
| |
Tommy Thøgersen (03-02-2001)
| Kommentar Fra : Tommy Thøgersen |
Dato : 03-02-01 00:06 |
|
Du kunne overveje at kontakte en forretning med udlejning af festudstyr og
høre, om de har store kaffemaskiner (10 liter)
Jeg har før lejet en sådan her i Odense med godt resultat.
Hilsen Tommy
| |
|
|