Det er ikke egeknopper du skal bruge, men der imod grønne agern. Pluk en
god portion og lad dem trække i minimum tre måneder og gerne længere. Når
jeg har sat nogle over, står de i mindst seks måneder. Om det smager
godt - det kan du tro - med lidt god vilje kan det minde lidt om cognac.
Jeg har prøvet agern fra både stilk-eg og alm. eg, og resultatet er lige
godt. Jeg kan da også anbefale dig at prøve ned grønne hasselnødder (svøbet
må godt komme med) og/eller grønne lærkekogler. Trækketid for disse to, er
også omkring tre måneder.
Held og lykke med forsøget.
mvh Martin Berthelsen
"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:c2hj8.5576$RB.169850@news010.worldonline.dk...
> "Svend Åge Sørensen" <svaage@post7.tele.dk> skrev i meddelandet...
>
> > jeg kunne tænke mig at..
> > prøve at lave noget på egeknopper, jeg har fundet er par opskrifter på
> > nettet, men jeg synes at hvis det er NU de skal plukkes, da er så små,
> > at der vist skal en hel skov til, så mit spørgsmål er, om man skal
> > vente til knopperne bliver større og dermed mere saftfulde?
>
> Egeknopper, er det ikke dem som bliver kaldt agern du mener.. og som
> modner omkring september, oktober.?
>
> Husk, at hhv. egebarken, frøene og agern bl.a. indeholder garve- og
> bitterstoffer, som muligvis skal afkoges.
>
> > Skal de trække i ca 3 mdr.?
> aner det ikke.
>
> > Smager det godt?
> aner det heller ikke.
>
> NB: Hvis det er agern, - så har jeg hørt de kan ristes og males i en
> kaffemølle og bruges som en lækker agerncakao.
> Du kan også bruge egebladene mod fodsved, eller hvis man i al
> almindelighed sveder meget.. 20 g egeblade pr. 1 liter kogende vand
> og lad trække i 5 min. - nåh, det var jo en anden historíe
>
> --
> Mvh.
> Peter W. Bosse
>
> LAKRIDSER GIVER KLISTREDE BISSER.
> Problem-slik: Visse lakridsmærker forårsager drøvtygning,
> ansigtsgrimasser og talebesvær. Hvorfor klistrer nogle
> typer lakrids til tænderne?
>
www.berlingske.dk/artikel:aid=165924
>
>