"Henrik" <henrikc@spam.dk> skrev följande i meddelandet...
> Politikken/Berlingeren(?) havde for snart længe siden....ja det
> fortaber sig om det er 5 år eller mere....en artikkel om
> langtidstilberedning af kød i en sammenkogt ret. Det karakteristiske
> var at der indgik kød, middelhavets grøntsager og urter, herunder
> hvidløg og appelsinskal og vin....
> Tilberedt i timevis (min. 4 timer) i en ovn ved lige over 100
> grader....så det imiterer en amphora i hjørnet af ildstedet....
>
> Jeg forsøgte for nylig igen at lave retten efter hukommelsen, men det
> blev ikke så velsmagende som tidligere; opskriften har jeg forlagt....
>
> Er der nogen på NG der husker artiklen, eller har velafprøvede
> recepter til denne enkle men alligevel ganske anderledes
> tilberedningsmetode, der lader grøntsagerne beholde mere af sin
> konsistens og gør kødet smeltende mørt og saftigt...og tilvejebringer
> den vidunderlige orange/rødvinssovs der kommer ud af det også......
Prøv evt. om du ikke kan bruge indlæggene omkring den 21.10.01
"Kød tilberedt ved lav temperatur" (part 1 og 2).
Søg efter tidligere indlæg i dk.kultur.mad+drikke:
http://groups.google.com/groups?oi=djq&as_ugroup=dk.kultur.mad%2Bdrikke
* På nettet findes der masser af crock pot-opskrifter på *engelsk*, og
på Amazon.co.uk kan man tilmed købe vejledende kogebøger med hele
opskriftssamlinger.
PS: Jeg hører at du har anskaffet dig en slow cooker (tillykke!). Hvor
på kloden kan man erhverve sig denne fantastiske crock pot / slow
cooker?
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Tomatketchup forebygger prostatakræft
Tomatketchup i madlavningen er ikke nogen dum idé. Det mindsker nemlig
risioken for prostatakræft, viser ny amerikansk undersøgelse.
Herhjemme får 1.500 hvert år stillet diagnosen prostatakræft.
http://www1.dr.dk/nyheder/indland/article.jhtml?articleID=49874