/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
To spørgsmål?
Fra : Bolette Nielsen


Dato : 04-03-02 20:02

Godaften

Jeg har to spørgsmål, som jeg håber nogen kan svare på.

Spørgsmål 1. Hver gang jeg skal koge æg, springer æggene når jeg putter dem
ned i det kogene vand, hvad gør jeg galt. Det er ikke fordi jeg "smider" dem
ned i gryden med vandet, tværtimod, så bliver de lagt meget forsigtigt ned
med en tupperware æggeske.

Spørgsmål 2. Hvorfor tager mine spækbradder farve af tomatpuré, når jeg
vasker dem i opvaskemaskinen ( lige tomatpuré, fordi der måske er en rest i
en gryde ), og der noget jeg kan gøre for at få dem "hvide" igen?.

på forhånd tak

Mandags hilsner fra
Bolette



 
 
Klaus Alexander Seis~ (04-03-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 04-03-02 20:57

Bolette Nielsen skrev:

> Hver gang jeg skal koge æg, springer æggene når jeg putter
> dem ned i det kogene vand, hvad gør jeg galt.

Skallen på æggene går i stykker pga. overtryk indefra. I den varme
(brede) ende af ægget findes en lille luftlomme, og når ægget kommes
ned i kogende vand, udvider luften i luftlommen sig voldsomt. Et æg
er designet til at kunne tåle tryk udefra, men går omvendt meget let
i stykker ved tryk indefra - ellers kunne kyllingen ikke komme ud.

Én løsning er at prikke hul i den varme ende af skallen med en meget
spids nål. Nålen skal stikkes nøjagtigt så langt ned at man prikker
hul på skallen så luften kan slippe ud, men ikke så dybt at man punk-
terer den fine hinde som sidder på den anden side af luftlommen, for
så løber æggehviden nemlig ud i vandet under kogningen, og det ser
så uappetitligt ud. Men det er lettere at gøre end at beskrive, og
man kan endda få "æggeprikkere" hos de fleste velassorterede køkken-
udstyrsforretninger.

En anden løsning kunne være at købe en æggekoger. Jeps, jeg ved det:
det er fjollet at købe endnu en elektrisk dims som kun kan én meget
specialiseret ting - i dette tilfælde at koge æg. Til gengæld må jeg
så osse tilføje at æggekogeren er en af de få elektriske dimser jeg
helst ikke vil undvære i mit køkken. Det er simpelthen så let at
koge æg i en æggekoger; den bruger næsten intet vand til kogningen
og æggene går aldrig i stykker.

Tip: Køb en æggekoger med afbryder på selve æggekogeren eller på led-
ningen. Min skal afbrydes på stikkontakten eller ved at hive stikket
ud og det er irriterende. Og køb en æggekoger med visuelt signal for
om den er tændt eller ej. Min har ingen røde lamper eller andet gejl
som kan vise om den er tændt, så det ved jeg først når der er gået et
stykke tid og jeg kan se om der kommer damp på indersiden af ægge-
kogeren; det er _osse_ irriterende.

Nogle gange tvivler jeg på om hvorvidt fabrikanterne overhovedet tester
deres produkters anvendelighed inden de sender dem på markedet. En
anden dag vil jeg gerne have lov til at brokke mig over alle de l*rte-
støvsugere der findes - for der er mange - men jeg skal nok overveje
at skifte gruppe inden (der er bare hyggeligere her .

> Hvorfor tager mine spækbradder farve af tomatpuré, når jeg vasker
> dem i opvaskemaskinen ( lige tomatpuré, fordi der måske er en rest
> i en gryde ),

Det lyder som om det er et hvidt nylonspækbræt? Endnu et utestet
produkt sendt på markedet. Jeg kender ikke kemien bag, men de der
hvide nylonspækbrætter suger rød farve som om der var tale om træk-
papir og blæk. ß-karoten er det vel. Prøv osse at skære en rød
peber, eller en gulerod, på dit hvide nylonspækbræt. Mmh, hvor
bli'r det flot i farven!

> og der noget jeg kan gøre for at få dem "hvide" igen?

Jeg har opgivet at gøre noget ved det, men det er helt sikkert både
første og sidste gang jeg har købt et nylonspækbræt.

Hvis man vil være rigtig hidsig kunne man gøre én af to ting: (1)
prøve at fjerne farven med klorin (fy!), og (2) marinere spækbrættet
i tomatpuré el.lign., så det får en ensartet rød farve.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Bolette Nielsen (04-03-2002)
Kommentar
Fra : Bolette Nielsen


Dato : 04-03-02 21:26

Hej Klaus

Tak for dine gode råd, afgjort noget jeg kan bruge til noget.

> Det lyder som om det er et hvidt nylonspækbræt? >

Jeps, det er Nylonsspækbræt der tales om, og endda Eva solo's de dyre, og
det er også derfor det er lidt trist det er kommet til at se sådanne ud, og
mest af alt fordi de står fremme for netop at se pæne ud. To af dem er
stadig normale at se på, men det tredie er total misfarvet, ÆV .

Bolette



Klaus Alexander Seis~ (05-03-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 05-03-02 06:26

Bolette Nielsen skrev:

>> Det lyder som om det er et hvidt nylonspækbræt? >
>
> Jeps, det er nylonsspækbræt der tales om, og endda Eva solo's
> de dyre,

Nu har jeg købt mit på ondsdagstilbud i Aldi, så jeg har ikke tænkt
mig at gøre mere ved den historie - andet end at tage ved lære, selv-
følgelig. Men havde jeg oplevet det samme med et dyrt spækbræt,
ville jeg nok skrive til Eva og beklage min nød. Der er garanteret
hundredvis, hvis ikke tusindvis, af misfarvede eva-spækbrætter i de
danske hjem, men Eva har ikke en jordisk chance for at vide det hvis
der ikke er nogen der fortæller dem om problemet (og de åbenbart ikke
undersøgt det selv). Hvis du er heldig sender de dig et nyt spækbræt.
Hvis du er mindre heldig skriver de tilbage og fortæller at de er op-
mærksomme på problemet og arbejder på en løsning, og at du kan fjerne
den røde farve med biotex eller tandpasta (jeg digter lidt - lad i det
mindste være med at prøve biotex på dit spækbræt, lugten er ikke til
at få væk igen).

> og det er også derfor det er lidt trist det er kommet til at se
> sådanne ud, og mest af alt fordi de står fremme for netop at se
> pæne ud.

Det kan jeg godt følge dig i. Og så kan jeg jo samtidig gætte at mit
råd om at ensfarve spækbrættet med tomatpuré ikke faldt i god jord.


> To af dem er stadig normale at se på, men det tredie er total
> misfarvet, ÆV .

Ja, æv!


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Bolette Nielsen (05-03-2002)
Kommentar
Fra : Bolette Nielsen


Dato : 05-03-02 22:27

Klaus skrev:

.. Men havde jeg oplevet det samme med et dyrt spækbræt,
> ville jeg nok skrive til Eva og beklage min nød. >

Jeg har netop i dag skrevet til Eva solo ( eva trio ), om min utilfredshed,
og de har allerede skrevet tilbage. Idet de ikke har set spækbrættet, kan de
ikke komme med en udtalelse, så de har bedt mig sende/komme forbi med
spækbrættet, hvilket jeg har i sinde at gøre.
Hvad der derefter sker, vil tiden kun vise.

Tak for alle rådene allesammen.

Mange hilsner fra

Bolette



Klaus Alexander Seis~ (06-03-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 06-03-02 06:28

Bolette Nielsen skrev:

> Jeg har netop i dag skrevet til Eva solo ( eva trio ), om min
> utilfredshed, og de har allerede skrevet tilbage. Idet de ikke
> har set spækbrættet, kan de ikke komme med en udtalelse,

Tænk, kan du virkelig være den første som har sendt en bug-report på
deres hvide spækbrætter? Jeg er helt sikker på at det er et meget
almindeligt fænomen med den røde farve, og i virkeligheden dur nylon-
spækbrætterne måske kun til at skære brød på.

> så de har bedt mig sende/komme forbi med spækbrættet, hvilket
> jeg har i sinde at gøre. Hvad der derefter sker, vil tiden kun
> vise.

Ja, det bliver spændende. Fortæl endelig os her i gruppen om resul-
tatet når der kommer svar.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Emil (05-03-2002)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 05-03-02 04:05

On Mon, 4 Mar 2002, Klaus Alexander Seistrup wrote:

>En anden løsning kunne være at købe en æggekoger. Jeps, jeg ved det:
>det er fjollet at købe endnu en elektrisk dims som kun kan én meget
>specialiseret ting - i dette tilfælde at koge æg.

Nu er du ikke retfærdig. Den er genial hvis man lige vil dampe en
lille buket brocoli, eller mørne skindet på en tomat før den
afskindes under den kolde hane.

>Hvis man vil være rigtig hidsig kunne man gøre én af to ting: (1)
>prøve at fjerne farven med klorin (fy!), og (2) marinere spækbrættet
>i tomatpuré el.lign., så det får en ensartet rød farve.

Nå, det *er* altså ikke fantasi du mangler
Hvad med de "farvesugeklude" som blev vist i 'Rene ord for
Pengene'? - De er nok lavet af samme materiale, øv.

m.v.h. Emil


Klaus Alexander Seis~ (05-03-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 05-03-02 06:31

Emil skrev:

>> det er fjollet at købe endnu en elektrisk dims som kun kan én
>> meget specialiseret ting - i dette tilfælde at koge æg.
>
> Nu er du ikke retfærdig. Den er genial hvis man lige vil dampe
> en lille buket brocoli, eller mørne skindet på en tomat før den
> afskindes under den kolde hane.

Nu skriver du ganske vist længere nede at det ikke er fantasi jeg
mangler, men den har åbenbart ikke rakt til at forestille mig at
en æggekoger kan bruges til andet end at koge æg i. Tak for det
udmærkede tip.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Kåre Weng Madsen (05-03-2002)
Kommentar
Fra : Kåre Weng Madsen


Dato : 05-03-02 08:07


"Bolette Nielsen" skrev i en meddelelse

> Spørgsmål 2. Hvorfor tager mine spækbradder farve af tomatpuré, når jeg
> vasker dem i opvaskemaskinen ( lige tomatpuré, fordi der måske er en rest
i
> en gryde ), og der noget jeg kan gøre for at få dem "hvide" igen?.

I mit køkken er problemet løst ved, at plastic er forbudt... kald det bare
køkken-nykker, men jeg synes altså ikke plastic er "god stil" i
køkkenet.... og så slipper man også for misfravede spækbrædder...

og så alligevel...der er nemlig ting man ikke kan få i glas og træ. En
stavblender - min tager nemlig også farve af tomat og gullerod. Det går af
med tiden, men da en stavblender med jævnemellemrum bruges til at snitte
gulerod (i den tilbehørsskål der er med) eller til at blende en suppe med,
så er den efterhånden permanent lys orange hele tiden.....så selv med
plastic nykker kan man have problemet.....

Kåre



Rune Zedeler (05-03-2002)
Kommentar
Fra : Rune Zedeler


Dato : 05-03-02 19:32

Bolette Nielsen wrote:

> Spørgsmål 1. Hver gang jeg skal koge æg, springer æggene når jeg putter dem

Jeg har aldrig problemer af denne art. Koger altid mine æg i en simpel
kasserolle og prikker ikke hul i dem først.
Der kan være to årsager, ved ikke hvilken, der er den rigtige:

1) Jeg bruger økologiske æg (hønsene har levet sundere og mindre
stresset -> producerer solidere æg)

2) Jeg lægger æggene i koldt vand og lader dem varme op sammen med
vandet (ja, det kræver lidt øvelse at finde den rette tid - men sålænge
man altid bruger samme plade, samme kasserolle og samme mængde æg og
vand så er det altså til at finde ud af)

-Rune

Klaus Alexander Seis~ (05-03-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 05-03-02 20:16

Rune Zedeler skrev:

> 1) Jeg bruger økologiske æg (hønsene har levet sundere og
> mindre stresset -> producerer solidere æg)

Jeg synes ellers det har været fremme i pressen på det sidste at de
økologiske æg (samt skrabeæg) er mere tyndskallede end buræg - eller
rettere: end hvide æg. Skrabeæg og økologiske æg skal nemlig være
brunskallede, men man har åbenbart ikke selekteret for skaltykkelse,
for brune æg har en tyndere skal end hvide.

Jeg er heller ikke sikker på at det holder det med at økologiske
høns er mindre stressede, men jeg har ikke sat mig ind i detaljerne.
Det er noget med at ikke-økologiske høns ofte går i så store flokke
at hakkeordnen er sat ude af kraft, og ydermere får de (ofte? altid?)
klippet næbspidsen så de ikke kan beskadige hinanden. Til forskel
herfra hakker økologiske høns ofte hinanden.

Økologiske høns skal ganske vist have større plads til hver høne end
ikke-økologiske, men de går stadig så tæt at der er stor infektions-
risiko (hønerne imellem + det faktum at de ofte har adgang til uden-
dørsarealer og kan rage infektioner og parasitter til sig fra den
bare jord). Til gengæld må man ikke behandle økologiske høns med
medicin.

Jeg er ikke modstander af økologi - tværtimod mener jeg at det er
den produktionsform vi burda have hvis vi ellers forvaltede Jorden
som Vorherre havde tiltænkt det. Til gengæld er jeg skeptisk over
for at tro at alt er godt, bare det er økologisk, for så vidt jeg
er orienteret gælder det ikke for de økologiske høns.

Disclaimer: jeg er ikke landmand og kender ingen økologiske hønse-
farmere, så jeg udtaler mig på baggrund af hvad jeg tilfældigvis
er stødt på i pressen. Det kan være at pressen - som den ofte
gør - har forvrænget billedet, og i så fald er jeg modtagelig for
fakta der kan vose mig noget andet.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Rune Zedeler (06-03-2002)
Kommentar
Fra : Rune Zedeler


Dato : 06-03-02 00:20

Klaus Alexander Seistrup wrote:

> Økologiske høns skal ganske vist have større plads til hver høne end
> ikke-økologiske, men de går stadig så tæt at der er stor infektions-
> risiko

Ja, ø-mærket siger ikke ret meget, det er vi desværre pinligt enioge om
- og dyr der kun "netop"
overholder ø-mærket har ikke haft noget særligt godt liv.
Det er dog mit indtryk at en del af de økologiske landmænd giver deres
dyr væsentligt bedre vilkår end hvad Ø-mærket kræver - det håber jeg i
hvert.
Men nej, fordi noget er Ø-mærket så betyder det på ingen måde, at det er
super duper... Jeg køber primært Ø-mærkede varer for at signalere at jeg
ikke er tilfreds med den konventionelle produktionsform i danmark, samt
at jeg er villig til at betale en højere pris for mine varer. Jeg er
godt klar over, at vi ikke ville kunne brødføde hele verden med det, som
"vi" i dag opfatter som økologisk jordbrug, og jeg er også godt klar
over, at Ø-mærket siger pinligt lidt (hvordan var det nu med at man godt
måtte overfladebehandle Ø-mærkede æbler?!?!?!) - men det er det bedste
mærke vi har; og det er afaik det eneste protest-signal, en forbruger
kan sende til omverdenen.

Er der andet, vi kan gøre?

-Rune

Klaus Alexander Seis~ (06-03-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 06-03-02 06:44

Rune Zedeler skrev:

> Ja, ø-mærket siger ikke ret meget, det er vi desværre pinligt
> enioge om - og dyr der kun "netop" overholder ø-mærket har ikke
> haft noget særligt godt liv.

Enig.

> Det er dog mit indtryk at en del af de økologiske landmænd giver
> deres dyr væsentligt bedre vilkår end hvad Ø-mærket kræver - det
> håber jeg i hvert.

Jeg håber at det ikke kun er en idyllisk drøm (jeg drømmer den selv).

> Jeg køber primært Ø-mærkede varer for at signalere at jeg ikke
> er tilfreds med den konventionelle produktionsform i danmark,
> samt at jeg er villig til at betale en højere pris for mine varer.
> [...]; og det er afaik det eneste protest-signal, en forbruger
> kan sende til omverdenen.

Jeg gør i vid udstrækning det samme selv.

> Er der andet, vi kan gøre?

Næeh, vel ikke uden direkte at gå ind i politik, og dét interesserer
mig ikke. Efter min mening så er den økologiske dyrkningsform den
oprindelige og det kan fungere rigtigt godt - den skalerer bare ikke
så godt til mega-landbrug med mono-kulturer.

I stedet for at vi skal betale overpris for at få en "naturlig" vare,
så synes jeg der ville være mere rimelighed i at landbrug der ønsker
at benytte traditionelle dyrkningsformer med pesticider, kunstgødning
og medicin blev pålagt en svineri-afgift, således at ikke-økologiske
varer ikke havde en prisfordel på markedet. Hvis der ikke længere
var så stor forskel på prisen, tror jeg at langt flere forbrugere
ville vælge whi^H^H^H økologiske varer på deres indkøbstur.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Gerner (06-03-2002)
Kommentar
Fra : Gerner


Dato : 06-03-02 13:48

On Wed, 6 Mar 2002 06:43:40 +0100, Klaus Alexander Seistrup
<jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote:


>var så stor forskel på prisen, tror jeg at langt flere forbrugere
>ville vælge whi^H^H^H økologiske varer på deres indkøbstur.

Drøm bare videre. Folk har ikke tillid til økologiske varer og ikke tillid til
at det skal koste mere en traditionelle varer.

Jo mere svindel med "økologiske" varer folk læser om jo færre køber det.
Der skal dælme også meget til før jeg tror på at dadler fra tyrkiet er
"økologiske", samt alle de udenlandske varer der sættes ø-mærke på, hvor
kontrollen ikke eksisterer men hvor importøren blot skal garantere varen er
økologisk. Nååååååååhja.

>
>
> // Klaus


Klaus Alexander Seis~ (06-03-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 06-03-02 15:24

Gerner skrev:

> Folk har ikke tillid til økologiske varer og ikke tillid til
> at det skal koste mere en traditionelle varer.

Hvem er folk? Tal for dig selv. Jeg _har_ tillid til de fleste, men
ikke alle, økologiske produkter, og jeg har også forståelse for at de
nødvendigvis må være dyrere end traditionelt dyrkede produkter.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Gerner (06-03-2002)
Kommentar
Fra : Gerner


Dato : 06-03-02 17:02

On Wed, 6 Mar 2002 15:24:15 +0100, Klaus Alexander Seistrup
<jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote:

>Gerner skrev:
>
>> Folk har ikke tillid til økologiske varer og ikke tillid til
>> at det skal koste mere en traditionelle varer.
>
>Hvem er folk? Tal for dig selv. Jeg _har_ tillid til de fleste, men

Det er dem jeg snakker med når emnet økologiske varer dukker op.

>ikke alle, økologiske produkter, og jeg har også forståelse for at de
>nødvendigvis må være dyrere end traditionelt dyrkede produkter.

Så er det godt du kun snakker for dig selv, for du er i mindretal.
>
>
> // Klaus


Deleuran (06-03-2002)
Kommentar
Fra : Deleuran


Dato : 06-03-02 19:32


>Gerner skrev:
> Så er det godt du kun snakker for dig selv, for du er i mindretal.

Jeg forstår ikke, at du kan udtale dig så skråsikkert, personligt er jeg
helt på linie med Klaus.

Lone



Gerner (06-03-2002)
Kommentar
Fra : Gerner


Dato : 06-03-02 20:41

On Wed, 6 Mar 2002 19:32:00 +0100, "Deleuran" <deleuran@post.tele.dk> wrote:

>
>>Gerner skrev:
>> Så er det godt du kun snakker for dig selv, for du er i mindretal.
>
>Jeg forstår ikke, at du kan udtale dig så skråsikkert, personligt er jeg
>helt på linie med Klaus.
>
>Lone
>
det kan ikke diskuteres at folk der regelmæssigt køber økologiske varer er et
lille mindretal i danmark.
Det er blevet konstateret i tv/radio mange gange.


Klaus Alexander Seis~ (07-03-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 07-03-02 06:15

Gerner skrev:

> det kan ikke diskuteres at folk der regelmæssigt køber økologiske
> varer er et lille mindretal i danmark.

Det tror jeg ikke gælder hvis man fx kigger på mælkeprodukter [og til
dels æg]. Det er sikkert stadig et mindretal, men ikke et lille.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Gerner (07-03-2002)
Kommentar
Fra : Gerner


Dato : 07-03-02 12:11

On Thu, 7 Mar 2002 06:15:25 +0100, Klaus Alexander Seistrup
<jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote:

>Gerner skrev:
>
>> det kan ikke diskuteres at folk der regelmæssigt køber økologiske
>> varer er et lille mindretal i danmark.
>
>Det tror jeg ikke gælder hvis man fx kigger på mælkeprodukter [og til
>dels æg]. Det er sikkert stadig et mindretal, men ikke et lille.

Jeg skriver ikke om delprodukter men om helheden.
>
>
> // Klaus


Klaus Alexander Seis~ (07-03-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 07-03-02 12:15

Gerner skrev:

> Jeg skriver ikke om delprodukter men om helheden.

Du vrøvler, gør du.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Gerner (07-03-2002)
Kommentar
Fra : Gerner


Dato : 07-03-02 16:54

On Thu, 7 Mar 2002 12:15:10 +0100, Klaus Alexander Seistrup
<jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote:

>Gerner skrev:
>
>> Jeg skriver ikke om delprodukter men om helheden.
>
>Du vrøvler, gør du.

Ok, prøv at forstå følgende. Kan du ikke det så giver jeg sgu op.

Jeg skriver om KONCEPTET økologiske produkter. Incl. eksempler på hvor tåbelige
folk er som betror sig til hmmmm "økologiske varer".

Ved du f.eks. hvorfor skrabe-/fritgående hønseæg er brune og ikke naturligt
hvide (som burhønseæg) ? Og kom ikke med at det beror på hønserace.
>
>
> // Klaus


Klaus Alexander Seis~ (07-03-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 07-03-02 17:06

Gerner skrev:

> Ved du f.eks. hvorfor skrabe-/fritgående hønseæg er brune og ikke
> naturligt hvide (som burhønseæg) ?

Fortæl mig om brune æg.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Klaus Alexander Seis~ (07-03-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 07-03-02 17:37

Gerner skrev:

> Ved du f.eks. hvorfor skrabe-/fritgående hønseæg er brune og ikke
> naturligt hvide (som burhønseæg) ? Og kom ikke med at det beror på
> hønserace.

<http://www.dyrebrevkassen.dk/html/leksikon/199t.html>:

Æggeskallens farve afhænger af hønseracen, og ikke af
produktionsformen.

<http://members.tripod.com/welsumerklubben/yderig-art1.htm>:

Det var som hollænderne, der skabte den Store Welsumer i
begyndelsen af dette århundrede med henblik på at opdrætte
en race, der kunne lægge store brunskallede æg.

<http://www.poultry.dk/ddf/fjerhyper.nsf/072561aa006322660725618c006b09a0/7598d470f3bc76e2c125676900592b2c?OpenDocument>:

Om skallen er hvid eller brun, afhænger af hønens race.

<http://www.1klik.dk/artikel/default.asp?id=MV/482>:

Traditionelt er øko-æg brune, først og fremmest fordi
producenterne har holdt høns, der lægger brune æg. [...]
Hvilken farve et æg har afgøres af, hvilken hønserace
der har lagt ægget.

<http://www.raunsmed.dk/hoejreindex2/babcock/babcock.htm>:

Babcock B 380 giver den mest profitable produktion af
brune æg.

Er du faktaresistent?


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Rune Zedeler (07-03-2002)
Kommentar
Fra : Rune Zedeler


Dato : 07-03-02 19:34

Gerner wrote:

> Incl. eksempler på hvor tåbelige
> folk er som betror sig til hmmmm "økologiske varer".

Jeg må desværre have overset dine eksempler på at økologiske forbrugere
er tåbelige - kan du ikke lige gentage dem...?

-Rune

Jørgen Rasmussen (05-03-2002)
Kommentar
Fra : Jørgen Rasmussen


Dato : 05-03-02 20:15

Bolette Nielsen wrote:

> Godaften
>
> Jeg har to spørgsmål, som jeg håber nogen kan svare på.
> Spørgsmål 1. Hver gang jeg skal koge æg, springer æggene når jeg putter
> dem....

Løsning: Spar på energien.!
Dvs. kogende vand skal kun lige koge, ikke meget mere.
Hvis man f. eks. har det på 50% niveau over den tid man koger, kan man være ret
sikker på at hvide og blomme ligger jævnt fordelt i gryden når den ønskede
kogetid er gået.

Spar også på vandet. Bare en cm vand i bunden af gryden er rigeligt.

Alt det Klaus skriver om specialudstyr for at koge æg: Glem det. - Endnu en
metode for aktive forretningsdrivende til at sælge udstyr.

Mvh. Jørgen
--
Prøv noget nyt, læs her: http://www.usenet.dk/



Klaus Alexander Seis~ (05-03-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 05-03-02 20:22

Jørgen Rasmussen skrev:

> Alt det Klaus skriver om specialudstyr for at koge æg: Glem det.
> Endnu en metode for aktive forretningsdrivende til at sælge udstyr.

Tillad mig at være uenig - jeg vil til enhver tid synes at det er
lettere at koge æg, og få et godt resultat hver eneste gang, med en
æggekoger end med en kasserolle. Men det er selvfølgelig muligt at
det fortæller mere om mine evner til at koge æg end æggekogerens.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Rene´ Reinhardt (06-03-2002)
Kommentar
Fra : Rene´ Reinhardt


Dato : 06-03-02 23:53

svar til spørgsmål vedrørende ægget der springer, jeg er overbevist om at
hvis du putter ægget i vandet mends at vandet er koldt, undgår du at ægget
springer. når vandet så småt begynder at koge skruer du 1 trede del ned og
giver det ca. 3 minutter for blødkogt. skal det være hårkogt slukker du
bare for blusset og lader dem stå i min 8 minutter.

med venlig hilsen
Rene´



"Bolette Nielsen" <Bobo@kimj.dk> skrev i en meddelelse
news:a60gc4$2dg9$1@news.cybercity.dk...
> Godaften
>
> Jeg har to spørgsmål, som jeg håber nogen kan svare på.
>
> Spørgsmål 1. Hver gang jeg skal koge æg, springer æggene når jeg putter
dem
> ned i det kogene vand, hvad gør jeg galt. Det er ikke fordi jeg "smider"
dem
> ned i gryden med vandet, tværtimod, så bliver de lagt meget forsigtigt ned
> med en tupperware æggeske.
>
> Spørgsmål 2. Hvorfor tager mine spækbradder farve af tomatpuré, når jeg
> vasker dem i opvaskemaskinen ( lige tomatpuré, fordi der måske er en rest
i
> en gryde ), og der noget jeg kan gøre for at få dem "hvide" igen?.
>
> på forhånd tak
>
> Mandags hilsner fra
> Bolette
>
>



Gerner (07-03-2002)
Kommentar
Fra : Gerner


Dato : 07-03-02 12:17

On Wed, 6 Mar 2002 23:53:15 +0100, "Rene´ Reinhardt" <remaal@ofir.dk> wrote:

>svar til spørgsmål vedrørende ægget der springer, jeg er overbevist om at
>hvis du putter ægget i vandet mends at vandet er koldt, undgår du at ægget
>springer. når vandet så småt begynder at koge skruer du 1 trede del ned og
>giver det ca. 3 minutter for blødkogt. skal det være hårkogt slukker du
>bare for blusset og lader dem stå i min 8 minutter.
>
>med venlig hilsen
>Rene´
>
>
Jeg koger æg i en æggekoger og det er sjældent æg sprækker men det sker da.
Jeg har dog ikke studeret de sprukne æg for at se hvorfor de sprækker.
Jeg mener dog at fremgangsmåden (lige meget vand hvergang) er den samme hver
gang, så det ikke er selve fremgangsmåden (dampkoges i en æggekoger) der får
ægget til at sprække. Jeg prikker æggene.
>
>"Bolette Nielsen" <Bobo@kimj.dk> skrev i en meddelelse
>news:a60gc4$2dg9$1@news.cybercity.dk...
>> Godaften
>>
>> Jeg har to spørgsmål, som jeg håber nogen kan svare på.
>>
>> Spørgsmål 1. Hver gang jeg skal koge æg, springer æggene når jeg putter
>dem
>> ned i det kogene vand, hvad gør jeg galt. Det er ikke fordi jeg "smider"
>dem
>> ned i gryden med vandet, tværtimod, så bliver de lagt meget forsigtigt ned
>> med en tupperware æggeske.
>>
>> Spørgsmål 2. Hvorfor tager mine spækbradder farve af tomatpuré, når jeg
>> vasker dem i opvaskemaskinen ( lige tomatpuré, fordi der måske er en rest
>i
>> en gryde ), og der noget jeg kan gøre for at få dem "hvide" igen?.
>>
>> på forhånd tak
>>
>> Mandags hilsner fra
>> Bolette
>>
>>
>


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408868
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste