|
| Hjemmelavede fedtfattige Pommes Frites ? Fra : Stig Mogensen |
Dato : 15-02-02 16:34 |
|
Subj, må da kunne lade sig gøre..
Jeg spekulerer på om man kunne skrælle kartoflerne, og skære dem ud i
"stænger". Derefter smides de i en skål, hvori der vendes olivenolie og
salt. Derefter skal de i ovnen ved ca. 200 grader, indtil de er
gyldenbrune........
Er der noget jeg har overset??
Mvh
Stig
| |
Kristina Søndergaard (15-02-2002)
| Kommentar Fra : Kristina Søndergaard |
Dato : 15-02-02 16:42 |
|
"Stig Mogensen" <norman_bates@forum.dk> wrote in message
news:a4j9pp$jsc$1@sunsite.dk...
> Subj, må da kunne lade sig gøre..
>
> Jeg spekulerer på om man kunne skrælle kartoflerne, og skære dem ud i
> "stænger". Derefter smides de i en skål, hvori der vendes olivenolie og
> salt. Derefter skal de i ovnen ved ca. 200 grader, indtil de er
> gyldenbrune........
>
> Er der noget jeg har overset??
hej stig,
hvis du vil spare ekstra på fedtet, kan du komme dine kartoffelstykker i en
frostpose, hælde ca en spsk olie ved (alt afhængig af kartoffelmængden) og
så ryste posen, indtil olien er jævnt fordelt.
mvh. kristina
| |
Fru Hof (15-02-2002)
| Kommentar Fra : Fru Hof |
Dato : 15-02-02 17:32 |
|
"Kristina Søndergaard" <Kristina_sondergaard@hotmail.com> skrev i en
meddelelse news:a4ja7d$8kt$1@news.cybercity.dk...
>
> "Stig Mogensen" <norman_bates@forum.dk> wrote in message
> news:a4j9pp$jsc$1@sunsite.dk...
> > Subj, må da kunne lade sig gøre..
> >
> > Jeg spekulerer på om man kunne skrælle kartoflerne, og skære dem ud i
> > "stænger". Derefter smides de i en skål, hvori der vendes olivenolie og
> > salt. Derefter skal de i ovnen ved ca. 200 grader, indtil de er
> > gyldenbrune........
> >
> > Er der noget jeg har overset??
>
> hej stig,
> hvis du vil spare ekstra på fedtet, kan du komme dine kartoffelstykker i
en
> frostpose, hælde ca en spsk olie ved (alt afhængig af kartoffelmængden) og
> så ryste posen, indtil olien er jævnt fordelt.
>
> mvh. kristina
nemlig og hvis man så også lægger dem på bagepapir, hænger de ikke fast på
bradepanden/fadet
mvh
Tove
>
>
| |
Klaus Alexander Seis~ (15-02-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 15-02-02 17:12 |
|
Stig Mogensen skrev:
> Er der noget jeg har overset?
Næh, det er sådan jeg laver pommes frites. Jeg bruger sådan en fryse-
box med låg til at ryste kartoflerne med en spiseskefuld olie - det er
billigere i længden end hvis man bruger frostposer.
Nogle gange kommer jeg osse krydderier i. Et presset fed hvidløg, eller
et drys paprika eller barbecuekrydderi, eller rosmarin, eller...
Det er hurtigt og let at lave pommes frites på den måde.
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Stig Mogensen (15-02-2002)
| Kommentar Fra : Stig Mogensen |
Dato : 15-02-02 17:27 |
|
Tak for tippene.........glimerende idé med krydderierne.....
/Stig
"Klaus Alexander Seistrup" <spamtrap@magnetic-ink.dk> wrote in message
news:slrn+d2dd9e3a-6f2f-4e82-a284-ef2214a0cdcb@hq.szn.dk...
> Stig Mogensen skrev:
>
> > Er der noget jeg har overset?
>
> Næh, det er sådan jeg laver pommes frites. Jeg bruger sådan en fryse-
> box med låg til at ryste kartoflerne med en spiseskefuld olie - det er
> billigere i længden end hvis man bruger frostposer.
>
> Nogle gange kommer jeg osse krydderier i. Et presset fed hvidløg, eller
> et drys paprika eller barbecuekrydderi, eller rosmarin, eller...
>
> Det er hurtigt og let at lave pommes frites på den måde.
>
>
> // Klaus
>
> --
> ><> vandag, môre, altyd saam
| |
Emil (16-02-2002)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 16-02-02 17:20 |
|
On Fri, 15 Feb 2002, Klaus Alexander Seistrup wrote:
>Næh, det er sådan jeg laver pommes frites. Jeg bruger sådan en fryse-
>box med låg til at ryste kartoflerne med en spiseskefuld olie - det er
>billigere i længden end hvis man bruger frostposer.
En koge-/frysepose koster mellem 8 og 10 øre (4 liter - kan
genbruges hvis man tilbereder store portioner).
Det er tvivlsomt om du kan vaske en frysebox op for det beløb,
medmindre den alligevel får plads i en opvaskemaskine. Tiden?
Nå, det var lidt lørdagsflueknebberi - god week-end.
m.v.h. Emil
| |
Klaus Alexander Seis~ (16-02-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 16-02-02 18:20 |
|
Emil skrev:
> En koge-/frysepose koster mellem 8 og 10 øre (4 liter - kan
> genbruges hvis man tilbereder store portioner).
>
> Det er tvivlsomt om du kan vaske en frysebox op for det beløb,
> medmindre den alligevel får plads i en opvaskemaskine. Tiden?
Det tror jeg nu nok jeg kan. Jeg har en flaske opvaskemiddel i ca.
et år. Hvis sådan en, slag på tasken, koster 15 kr, så vasker jeg
op for 4 øre om dagen - og det er for al min opvask.
Og okay, min frysebox er ikke en frysebox - det sagde jeg for nem-
heds skyld - men en glasskål med tætsluttende plastlåg, som jeg
har haft siden jeg flyttede hjemmefra i 1981. Den er alle tiders
at ryste kartofler i, og kan formodentlig klare mange år endnu.
Alt i alt vil jeg tro at jeg har sparet penge på at bruge en skål
med låg fremfor fryseposer. Men det er ikke så meget pga. pengene
jeg bruger den metode - jeg ville ha' det temmelig dårligt over at
skulle smide så mange plastposer ud med renoveringen; der ryger
emballage nok ud i forvejen.
> god week-end.
I ganske lige måde.
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Peter Westh (15-02-2002)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 15-02-02 17:42 |
|
"Stig Mogensen" <norman_bates@forum.dk> skrev i en meddelelse
news:a4j9pp$jsc$1@sunsite.dk...
> Subj, må da kunne lade sig gøre..
>
> Jeg spekulerer på om man kunne skrælle kartoflerne, og skære dem ud i
> "stænger". Derefter smides de i en skål, hvori der vendes olivenolie og
> salt. Derefter skal de i ovnen ved ca. 200 grader, indtil de er
> gyldenbrune........
Skal det være rigtig-rigtig Anne-Larsen-agtigt kan du faktisk udelade olien
helt, og bare kompensere med flere krydderier. F.eks. Paprika, hvidløg og en
smule citronsaft. Læg i så fald kartoflerne på bagepapir, og steg dem
temmelig mørke. Men det er nu bedre med bare en smule olivenolie.
Det kan også anbefales at blande løgskiver og/eller stænger af knoldselleri
i.
/P
| |
Gitte J (15-02-2002)
| Kommentar Fra : Gitte J |
Dato : 15-02-02 19:20 |
|
Men, medmindre man har behov for at holde vægten nede, eller ligefrem tabe
sig, er der vel egentlig ikke nogen grund til at spare så meget på olien,
sålænge man bruger en af de gode olier (raps- eller olivenolie fx)... Jeg
forstår godt at man er fedtforskrækket ang. de usunde sager som smør og den
slags, hvis man fx har kolesterolproblemer, men fedt som sådan er jo ikke
dårligt, sålænge det er det gode fedt.
-Gitte
"Peter Westh" <pwesth@worldonline.dk> wrote in message
news:LSab8.13838$B43.928562@news000.worldonline.dk...
> "Stig Mogensen" <norman_bates@forum.dk> skrev i en meddelelse
> news:a4j9pp$jsc$1@sunsite.dk...
> > Subj, må da kunne lade sig gøre..
> >
> > Jeg spekulerer på om man kunne skrælle kartoflerne, og skære dem ud i
> > "stænger". Derefter smides de i en skål, hvori der vendes olivenolie og
> > salt. Derefter skal de i ovnen ved ca. 200 grader, indtil de er
> > gyldenbrune........
>
> Skal det være rigtig-rigtig Anne-Larsen-agtigt kan du faktisk udelade
olien
> helt, og bare kompensere med flere krydderier. F.eks. Paprika, hvidløg og
en
> smule citronsaft. Læg i så fald kartoflerne på bagepapir, og steg dem
> temmelig mørke. Men det er nu bedre med bare en smule olivenolie.
>
> Det kan også anbefales at blande løgskiver og/eller stænger af
knoldselleri
> i.
>
> /P
>
>
| |
Peter Westh (15-02-2002)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 15-02-02 19:35 |
|
"Gitte J" <gjlo98@hum.auc.dk> skrev i en meddelelse
news:a4jjbd$kb5$1@sunsite.dk...
> Men, medmindre man har behov for at holde vægten nede, eller ligefrem tabe
> sig, er der vel egentlig ikke nogen grund til at spare så meget på olien,
Nej, just.
/P
| |
lcj@wanadoo.dk (15-02-2002)
| Kommentar Fra : lcj@wanadoo.dk |
Dato : 15-02-02 21:38 |
|
On Fri, 15 Feb 2002 17:41:40 +0100, "Peter Westh"
<pwesth@worldonline.dk> wrote:
>Skal det være rigtig-rigtig Anne-Larsen-agtigt kan du faktisk udelade olien
>helt, og bare kompensere med flere krydderier. F.eks. Paprika, hvidløg og en
>smule citronsaft. Læg i så fald kartoflerne på bagepapir, og steg dem
>temmelig mørke. Men det er nu bedre med bare en smule olivenolie.
>
>Det kan også anbefales at blande løgskiver og/eller stænger af knoldselleri
>i.
>
Og skal det være rigtig-rigtig-rigtig fedtfattigt ser du et Anne
Larsen madprogram efter at have indtaget pomfritterne - så skal det
meste nok komme op igen, inden det sætter sig på sidebenene
Lars.
| |
Svend Andersen (15-02-2002)
| Kommentar Fra : Svend Andersen |
Dato : 15-02-02 17:29 |
|
norman_bates@forum.dk,Ny-Internet writes:
>Er der noget jeg har overset??
Pommes frites, fedtfattige !
(Anna Larsen)
Ingredienser 2 personer:
4 bagekartofler
1 tsk god olivenolie
1 tsk groft salt
Fremgangsmåde:
Kartoflerne skrælles og skæres i stave. Stavene puttes i en alm. frysepose
sammen med salt og olie.
Rystes godt indtil olie og salt er blandet godt med fritterne. Bred det
hele ud på bagepapir.
Bag dem i 25 min ved 225 grader. (varmluft)
Server ! (skal ikke saltes yderligere).
hilsen Svend A
Prins Henrik bør udråbes til Konge
| |
Trine Kornum Christi~ (15-02-2002)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 15-02-02 18:25 |
|
Svend Andersen wrote:
>
> norman_bates@forum.dk,Ny-Internet writes:
> >Er der noget jeg har overset??
>
> Pommes frites, fedtfattige !
> (Anna Larsen)
>
> Ingredienser 2 personer:
>
> 4 bagekartofler
> 1 tsk god olivenolie
> 1 tsk groft salt
>
> Fremgangsmåde:
>
> Kartoflerne skrælles og skæres i stave. Stavene puttes i en alm. frysepose
> sammen med salt og olie.
> Rystes godt indtil olie og salt er blandet godt med fritterne. Bred det
> hele ud på bagepapir.
> Bag dem i 25 min ved 225 grader. (varmluft)
> Server ! (skal ikke saltes yderligere).
Jeg har altid undret mig over de mængder kartofler der bliver angivet.
Hvis jeg lavede den ovenstående portion til min mand og mig selv ville
vi da gå sultne fra bordet. Og vi er endda begge boglige studerende.
Sidst vi havde nogle venner på besøg lavede jeg 10 kg kartofler i ovnen
og det var kunlige nok sammen med grøntsager og salat, og vi var 11!
Kan I andre virkelig få det til at slå til?
/Trine
| |
Klaus Alexander Seis~ (15-02-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 15-02-02 18:37 |
|
Trine Kornum Christiansen skrev:
>> Ingredienser 2 personer:
>>
>> 4 bagekartofler
>
> Kan I andre virkelig få det til at slå til?
Nu kan bagekartofler jo fås i flere størrelser, men ellers deler jeg
din forundring - jeg plejer osse selv at lave en stor portion.
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Thïngmand (16-02-2002)
| Kommentar Fra : Thïngmand |
Dato : 16-02-02 12:44 |
|
> Bag dem i 25 min ved 225 grader. (varmluft)
> Server ! (skal ikke saltes yderligere).
Jeg plejer at slutte af med 5-8 min. grill - så får de den dejlige sprøde
overflade...
- er det i øvrigt kun når de skal i friture at de skal udvandes (for
stivelse)?
| |
Torben Abildgaard (18-02-2002)
| Kommentar Fra : Torben Abildgaard |
Dato : 18-02-02 11:55 |
|
Melede bagekartofler til sprøde pomfritter?????
--
vh ¸.·´¯)
><> ´ Torben
Svend Andersen skrev
i meddelelsen ...
>Pommes frites, fedtfattige !
>(Anna Larsen)
>
>Ingredienser 2 personer:
>
>4 bagekartofler
>1 tsk god olivenolie
>1 tsk groft salt
| |
Emil (16-02-2002)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 16-02-02 17:20 |
|
On Fri, 15 Feb 2002, Stig Mogensen wrote:
>Jeg spekulerer på om man kunne skrælle kartoflerne, og skære dem ud i
>"stænger". Derefter smides de i en skål, hvori der vendes olivenolie og
>salt. Derefter skal de i ovnen ved ca. 200 grader, indtil de er
>gyldenbrune........
>
>Er der noget jeg har overset??
Måske ikke; resultatet bliver lækkert. Men kald det noget andet.
Pommes Frites *er* altså friturestegte kartoffelstænger (Pont
Neuf).
Din metode er ganske fremragende. Tilsæt halvdelen af
krydderierne sammen med lidt salt og olie. Den sidste halvdel
tilsættes ved serveringen; så kan man bedre smage delikatesserne,
for krydderierne mister meget smag i varmen.
m.v.h. Emil
| |
Annika (23-04-2002)
| Kommentar Fra : Annika |
Dato : 23-04-02 19:34 |
|
Stig Mogensen wrote:
> Subj, må da kunne lade sig gøre..
>
> Jeg spekulerer på om man kunne skrælle kartoflerne, og skære dem ud i
> "stænger". Derefter smides de i en skål, hvori der vendes olivenolie
> og salt. Derefter skal de i ovnen ved ca. 200 grader, indtil de er
> gyldenbrune........
>
> Er der noget jeg har overset??
>
> Mvh
>
> Stig
Omend det er længe siden det er blevet spurgt om, tillader jeg mig som ny at
komme med den måde der bruges i min familie.
Klargør kartoflerne og læg dem i vand... Udskiftes tit, og de skal gerne
ligge i ca 24 timer
Derefter tørres de hurtigt og laves...
De I familien der gør dette har alle friturestegte, mens jeg er på
ovnstegte - har ikke testet om de duer til ovnen endnu...
Annika
| |
|
|