Mae skrev:
> de skriver, at chrom går ind og regulere blodsukkeret og derved
> tager ens trang til søde sager
Nu har jeg surfet lidt rundt, og det lader til at der er delte meninger
om kroms virkninger - og ikke mindst bivirkninger. Ganske vist spiller
krom åbenbart en rolle i glukoseomsætningen, og man har osse lavet nogle
forsøg med rotter, som opnåede lavere fedtprocent i kroppen efter at
være blevet fodret med kromholdig føde. Men andre undersøgelser tyder
også på at krom i større mængder (> 300 µg/dag) kan have en skadelig
virkning (bl.a. kromosomskader, hvilket må siges at være en væmmelig
bivirkning), således at det kun anbefales at man tager kromtilskud hvis
man decideret mangler stoffet (og problemet i denne forbindelse er at
man åbenbart ikke har nogen pålidelige metoder til at måle krom-
niveauet i kroppen på). Læs evt. selv faq'en på denne url:
<
http://www.hcrc.org/faqs/chrom.html>
Der er masser af tekster om krom og ernæring på nettet, så hvis du er
nysgerrig, er det bare at gå i gang:
<
http://www.google.com/search?q=chromium+picolinate>
<
http://www.google.com/search?q=chromium+blood+sugar>
Slag på tasken, så går ca. halvdelen af teksterne ind for krom som kost-
tilskud, mens den anden halvdel er modstandere. Det er mit indtryk -
men det kan være jeg er forudindtaget - at fortalerne for en stor dels
vedkommende er enten forhandlere eller "alternative", mens der er mange
dietister blandt dem der fraråder ekstra indtagelse af krom.
Men hvis det er dig der skal spise tabletterne, er det nok bedre at det
er dig selv der læser teksterne og tager en beslutning.
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam