/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
kan biksemad fryses?
Fra : Mette Frederksen


Dato : 14-01-02 14:12

Hejsa!!!

mig og min kæreste har ikke tid til at spise aftensmad sammen hver tirsdag
og onsdag aften.. så vi for aldrig noget ordentligt at spise de to dage! Så
jeg kom på den ide at jeg kunne lave noget mad og fryse det ned så det var
let at varme op de dage hvor vi ikke har tid til at spise sammen...

Lige nu har jeg noget kalkunkød i køleskabet som har været i ovnen.. altså
er det veloplagt at bruge det til biksemad...
Men kan man fryse hjemmelavet biksemad?

Bestående af løg, kartofler og kalkunbryst evt. en enkelt pølse.

På forhånd tak
Mette

Ps. har i andre forslag til sunde retter som kan fryses ned i
portionstørrelser og er lette at varme op???


--
\!/
(@ @)
~~~~~~~~~~~o00-(_)-00o~~~~~~~~~~~~~~
http://www.valo.dk



 
 
K.Gydum (14-01-2002)
Kommentar
Fra : K.Gydum


Dato : 14-01-02 14:47

Hej Mette ....

Der er intet i vejen for at biksemad kan fryses - men
vigtigt er at det altid bliver frossen ned i noget som er
tæt så det ikke bliver tørt og tager smag af "fryser".

Med venlig hilsen
Kæld Gydum




Mette Frederksen (14-01-2002)
Kommentar
Fra : Mette Frederksen


Dato : 14-01-02 14:56

Mange tak for det hurtige svar!!!

Så tror jeg at jeg vil gå i gang med at skrælle kartofler! *S*

Mette

--
\!/
(@ @)
~~~~~~~~~~~o00-(_)-00o~~~~~~~~~~~~~~
http://www.valo.dk
"K.Gydum" <kg@lite.dk> skrev i en meddelelse
news:3c42e15b$0$89103$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej Mette ....
>
> Der er intet i vejen for at biksemad kan fryses - men
> vigtigt er at det altid bliver frossen ned i noget som er
> tæt så det ikke bliver tørt og tager smag af "fryser".
>
> Med venlig hilsen
> Kæld Gydum
>
>
>



sune vuorela (14-01-2002)
Kommentar
Fra : sune vuorela


Dato : 14-01-02 16:26

On Mon, 14 Jan 2002 14:12:15 +0100, "Mette Frederksen"
<rollike@frederiksen.mail.dk> wrote:


>
>Ps. har i andre forslag til sunde retter som kan fryses ned i
>portionstørrelser og er lette at varme op???

Pastasovs.... og så bare lige koge en gang pasta til. Så er den
hjemme!

Mange gryderetter egner sig også glimrende.... og så lige en gang ris
til.

--
Sune

Thomas Nedergaard (14-01-2002)
Kommentar
Fra : Thomas Nedergaard


Dato : 14-01-02 16:39

On Mon, 14 Jan 2002 14:12:15 +0100, "Mette Frederksen"
<rollike@frederiksen.mail.dk> wrote:

>
>På forhånd tak
>Mette
>
>Ps. har i andre forslag til sunde retter som kan fryses ned i
>portionstørrelser og er lette at varme op???

Næsten alle retter kan fryses ned.
der er dog nogle ting man skal være opmærksom på eksempelvis:

Retter med friske krydderurter(ex. persille og bacilicum) er ikke gode
at fryse, da der er mulighed for at der kan udvikles usunde
bakterier.(pgr. mange jord bakterier)

Alt mister smag ved at komme en tur i fryseren, men det er da bedere
end bare at smide det ud.

Retter med fisk er ikke godt, da fisk vil miste sin konsistens og
blive til en slags grød.

Velbekomme
Thomas Nedergaard
--
http://www.madmedliv.dk/ mad til din fest

K.Gydum (14-01-2002)
Kommentar
Fra : K.Gydum


Dato : 14-01-02 17:36

Thomas Nedergaard skriver bla.:

> Retter med friske krydderurter(ex. persille og bacilicum) er ikke gode
> at fryse, da der er mulighed for at der kan udvikles usunde
> bakterier.(pgr. mange jord bakterier)

Hej Thomas Nedergaard ...

Du kan have delvis ret - og dog - hvis det tilberedte har kogt godt
igennem før nedfrysning samt efter optøning så er risikoen for de
bakterier du nævner minimale - det kræver blot at retten i begge
tilfælde har kogt godt igennem.

Meget af det med Persille - Spinat og jord bakterier er skrøner.-

Og så skriver du :

> Alt mister smag ved at komme en tur i fryseren, men det er da bedere
> end bare at smide det ud.

Vil du ikke godt begrunde den påstand - mange ting ændre smag til det
bedre ved at stå køligt en nat over - hvad er det for retter som mister
smag ved nedfrysning .... ?

Med venlig hilsen
Kæld Gydum






Klaus Alexander Seis~ (14-01-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 14-01-02 17:52

Kæld Gydum skrev:

>> Retter med friske krydderurter (ex. persille og bacilicum) er
>> ikke gode at fryse, da [...]
>
> [...] risikoen for de bakterier du nævner minimale - det kræver
> blot at retten i begge tilfælde har kogt godt igennem.

Men så kan man næppe tale om "friske krydderurter" længere.

> Meget af det med Persille - Spinat og jord bakterier er skrøner.

Så er det rart at få aflivet skrønerne. Det kan fx gøres ved at
læse <http://www.fi.dk/mad/hygiejne/hygiejne/hygiejneogmadvarer.pdf>.
Nederst på side 27, under "Må persille genopvarmes?", står der at
hvis persillen har været kogt med i retten kan den gemmes til næste
dag - eller fryses ned - såfremt retten afkøles hurtigt. Hvis man
derimod har drysset frisk persille på en ret, og denne persille
ikke er blevet kogt/stegt igennem, skal man *ikke* fryse maden ned
eller gemme den til næste dag.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Thomas Nedergaard (15-01-2002)
Kommentar
Fra : Thomas Nedergaard


Dato : 15-01-02 10:16

On Mon, 14 Jan 2002 17:35:54 +0100, "K.Gydum" <kg@lite.dk> wrote:
>Meget af det med Persille - Spinat og jord bakterier er skrøner.-

Du har ret jeg burde have uddybet mit svar. Men jeg er enig i det
Klaus Alexander skriver i sit indlæg, man skal bare huske at det
gælder alle grøntsager der har været i kontakt med jorden. ikke
forstået sådan at man skal være hysterisk så længe det ikke er til
professionel brug eller til mange mennesker.

>Klaus Alexander skriver:
>læse <http://www.fi.dk/mad/hygiejne/hygiejne/hygiejneogmadvarer.pdf>.
>Nederst på side 27, under "Må persille genopvarmes?", står der at
>hvis persillen har været kogt med i retten kan den gemmes til næste
>dag - eller fryses ned - såfremt retten afkøles hurtigt. Hvis man
>derimod har drysset frisk persille på en ret, og denne persille
>ikke er blevet kogt/stegt igennem, skal man *ikke* fryse maden ned
>eller gemme den til næste dag.

Professionelt så siger man at varm mad skal køles fra over 65grader
til under 20 på max 3 timer. det er jo mange gange ikke noget problem
hjemme i køkkenet, men på en varm sommerdag skal man nok være lidt
mere opmærksom på bakterierne.

>Vil du ikke godt begrunde den påstand - mange ting ændre smag til det
>bedre ved at stå køligt en nat over - hvad er det for retter som mister
>smag ved nedfrysning .... ?

Jeg er uddannet kok i Vestjylland( og efterfølgende arbejdet mange
andre steder), hvor det absolut ikke er kutymen at noget overhovedet
skal gå til spille, derfor var vi meget opmærksomme på hvad der kan
fryses og hvad der ikke kan fryses
Der fra har jeg erfaring med at gryderetter med grønsager der kan
jævne(kartofler, jordskokker mm.) og brøde grønsager(selleri, asparges
mm.)
Bliver utrolig kedelige og grynet, det vil sige at deres kvalitet
bliver væsentlig forringet, men kan spises. Smags variationerne bliver
blandet og udkogte.

Alle andre grønsager bliver mere eller mindre smattet af at komme på
frost. Vandet inde i grønsagerne krystallisere, hvis ikke de bliver
frosset under en hvis minus grad, det gør at fiberen inde i
grønsagerne springer og noget saft siver ud.

Det er rigtigt at ex. guleærter vinder meget ved at stå min1 døgn, det
siges at den er bedst på 3. dagen. Men hvis du fryser guleærter så
fryser du alle atomerne og de kan ikke bevæge sig og kan ikke udvikle
sig. Det er hele formålet med frysningen at stille alle udviklinger i
bero.
Derfor gavner selve frysningen ikke, men nedfrysningen og måske nok
også optøningen har sikkert samme effekt som at stå i køleskabet.

Jeg har ikke noget argument for at sagem desideret forsvinder i maden,
men jeg ved at kvaliteten bliver dårligere og jeg mener selv at have
oplevet, maden blive mere smags neutralt.

Håber du kan bruge mit lidt rodet svar til noget
Venlig Hilsen
Thomas


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408869
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste