/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
hedeviger
Fra : knoglen


Dato : 13-01-02 14:41

hej
hvem har opskriften på sønderjyske hedeviger

m.v.h.

knoglen



 
 
Kim Juul (13-01-2002)
Kommentar
Fra : Kim Juul


Dato : 13-01-02 17:31


"knoglen" <knoglen@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:l6g08.92$jn5.2545@news.get2net.dk...
> hej
> hvem har opskriften på sønderjyske hedeviger
>

Hedevigere.


Ingredienser:

500 g mel

1 spsk. sukat

2½ dl mælk

2 spsk. korender

30 g gær

1 spsk. sukker

1 tsk. kardemomme

125 g smør

Fremgangsmåde:
Gæren opløses i lunken mælk. Sukker og 50 g smør røres sammen, der tilsættes
korender, sukat og kardemomme. Mel og mælk røres skiftevis i dejen. Når
dejen er godt gennem æltet, sættes den til hævning i 2 timer. Derpå æltes
resten af smørret (ca. 75 g) ind i dejen. Der formes nu runde boller, som
bankes flade med knoerne og sættes på en velsmurt plade.
Bages ved 225 grader i 15 min.


Hedevigere har fået deres navn fra det tyske Heisse Wecken. De fleste køber
hedevigere hos bageren til fastelavn, da bollerne er svære at bage. Førhen
gik der kagekoner rundt med et åg med to kurve, hvori der var to slags
fastelavnsboller, Gemen og Gewårtes. Gemen var almindelige hvedeboller,
Gewårtes var hedevigere.

Kilde: "God og sund mad" 1998


--
Kim Juul
----------------
bager-kim@mail.dk
Besøg min side om bager og konditorfaget
www.bager-kim.dk



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177508
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408580
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste