/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
mangler opskrift på Carry suppe
Fra : Hans-H Skall


Dato : 10-01-02 15:01



Mangler opskrift på Carry suppe ( Mulligataway )

--
Med venlig hilsen

Heidi skall@stofanet.dk




 
 
K.Gydum (10-01-2002)
Kommentar
Fra : K.Gydum


Dato : 10-01-02 17:17

Hej Heidi ...

Har sendt dig "originalopskriften" fra min Lærebog fra Kokke

Med venlig hilsen
Kæld Gydum
Frederikshavn





Jesper Winding (11-01-2002)
Kommentar
Fra : Jesper Winding


Dato : 11-01-02 00:21

Vil du ikke være sød at liste den her

--
-=JESPER=-
http://www.jespersunivers.dk/arkiv/pulterkammer.htm



K.Gydum (11-01-2002)
Kommentar
Fra : K.Gydum


Dato : 11-01-02 06:03

Hej Jesper Winding .. opskriften på Mulligatawny -
Karrysuppe kommer her:

Fra den "Gamle Lærebog for Kokke" - 1964 ( 10 kuverter )

1 gulerod, ½ selleri, 1 porre, 1 lille løg, 1 æble, 100 g smør
100 g mel, 1 høne, 3 l hønsebouillon og karry + 1/8 kg ris.

Urter og æblet skæres i stykker og svitses sammen med
karry i smørret uden at brunes. Melet tilsættes og bages
godt af, hvorefter hønsebouillonen spædes . Af hønen som
er kogt i hønsebouillonen, afskæres brystet og lægges under
let pres, skroget hugges itu og koges videre på suppen.
Denne koges ca. 1 time og passeres gennem étamine
legeres ved anretningen med fløde.
Garniture: Løse ris og filet'er af hønsebryst.

Med venlig hilsen
Kæld Gydum







Peter W. Bosse (11-01-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 11-01-02 09:55

"K.Gydum" <kg@lite.dk> skrev i meddelandet...
> Hej Jesper Winding .. opskriften på Mulligatawny -
> Karrysuppe kommer her:

> Fra den "Gamle Lærebog for Kokke" - 1964 ( 10 kuverter )

Det var da pudsigt! - at du skulle komme før mig, Kæld, -og så oven i
købet med samme 4. udgave (1964) af kokkebogen

NB: En anden gang må du da godt sove lidt længere!

--
Mvh.
Peter W. Bosse
Det Digitale køkken



Peter W. Bosse (11-01-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 11-01-02 09:25

"Jesper Winding" <jesperw@privat.dk> skrev i meddelandet...
> Vil du ikke være sød at liste den her

Kæld er på aftenvagt de næste par dage .. så jeg giver dig recepten.

Her er den originale opskrift fra min Lærebog for Kokke (4. udgave
1964)..

Mulligatawny (engelsk-indisk):

1 gulerod
½ selleri
1 porre
1 lille løg
1 æble
100 g smør
100 g mel
1 høne
3 l hønsebouillon
karri
100 g ris

Urterne og æblet skæres i stykker og svitses sammen med karri i smørret
uden at brunes. Melet tilsættes og bages godt af, hvor efter
hønsebouillonen spædes i. Af hønen, som er kogt i hønsebouillonen,
afskæres brystet og lægges under let pres, skroget hugges itu og koges
videre på suppen. Denne koges ca. 1 time og passeres gennem étamine
(ostelærred), legeres ved anretningen med fløde.
Garneture: Løse ris og filet'er af hønsebryst.

--
Mvh.
Peter W. Bosse
(Soup- & Sauce-cook)



K.Gydum (11-01-2002)
Kommentar
Fra : K.Gydum


Dato : 11-01-02 09:53

Hvad pokker er det for en langsom udbyder du har Peter.

Havde delvagt så jeg nåede det lige før dig ..

Har du set vor tids "Lærebog for Kokke" Peter .... ????

Rigtig god weekend ...

MvH - Kæld

PS: I øvrigt ikke nogen dårlig "Fagbog fra '64" .... det var
dengang man stadig lærte at lave "MAD" ....





Niels Henriksen (11-01-2002)
Kommentar
Fra : Niels Henriksen


Dato : 11-01-02 22:32

"K.Gydum" <kg@lite.dk> wrote in message
news:3c3ea7d6$0$5474$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> PS: I øvrigt ikke nogen dårlig "Fagbog fra '64" .... det var
> dengang man stadig lærte at lave "MAD" ....

Hmm... sidder med "Syltning og kræs" fra Chr. Erichsens Forlag 1949...


--
Niels Henriksen




Peter W. Bosse (12-01-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 12-01-02 07:55

"K.Gydum" <kg@lite.dk> skrev följande i meddelandet...

> Har du set vor tids "Lærebog for Kokke" Peter .... ????

Nej, -men jeg er sq næsten helt sikker på, - at man nok ville kunne
finde opskriften på McDonalds 'pommes frites dressing' i den. )

> Rigtig god weekend ...

Tak i lige måde!

> PS: I øvrigt ikke nogen dårlig "Fagbog fra '64" .... det var
> dengang man stadig lærte at lave "MAD" ....

Helt enig! - Og nu til dags - er der sikkert og desværre nok, bare ikke
ret mange mennesker der gider, eller har tid til at lave fx en ægte gang
'Bouillabaise' el. 'Forloren Skildpadde' helt fra grunden.

For øvrigt Kæld, har du så også 'Køkkenchefens Håndbog', den som
blev udgivet af Køkkenchefernes Forening i 1974?? - den er næsten
uundværlig for *Superkokke*.

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Smagen er den af vore Sanser, som sætter os
i Forbindelse med de smagholdige Legemer;
dette sker gennem den Fornemmelse, disse
fremkalder i det Organ, der har til Opgave at
bedømme dem.
Smagen anspores af Appetitten, Sulten og
Tørsten og er Udgangspunktet for en Række
Processer, der resulterer i, at Individet vokser,
udvikles, opretholdes og modtager Erstatning
for de Tab, Legemets daglige Afsondringer
og Uddunstninger foraarsager.
-Brillat-Savarin



Hans-H Skall (11-01-2002)
Kommentar
Fra : Hans-H Skall


Dato : 11-01-02 15:05

Tak alle sammen



> Med venlig hilsen
>
> Heidi skall@stofanet.dk
>
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408869
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste