On Tue, 8 Jan 2002 16:43:43 +0100, "Kat" <katras@REMOVETHISofir.dk>
wrote:
>Halløjsa.
>Kæresten vil have hakkebøffer. Ikke noget problem...
>Men jeg er opdraget med at lave en sovs til ved at koge panden af
>med piskefløde!!
>Der må da være et mere fedtfattigt alternativ til dette?
>Så jeg spørger:
>Hvordan laver i fedtfattig sovs til hakkebøffen?
Når jeg laver hakkebøffer ell. frikadeller, og skal lave brun sovs,
plejer jeg at hælde noget vand på panden, efter at bøfferne er
færdigstegt.
Jeg lader vandet stå og simre indtil at stegefedtet er kogt sammen med
vandet (panden er oxo lettere at rengøre efter dette
Derefter hælder jeg vandet fra panden og op i en gryde, jeg lader det
stå og småkoge, laver en meljævning som jeg kommer i.
Der kan så krydres med diverse krydderier og evt. en boulion terning!
Salt og peber giver god smag, men ikke alt for meget.....
-Og lige et lille tip, hvis du lader sovsen stå og småkoge i en 5-min.
tid, forsvinder melsmagen
// Hjalte