Mikkel Gybel Jensen skrev: (messageID: <news:a1ekj1$i6n$1@sunsite.dk>)
> "Heidi" <nyhedFJERNES@adslhome.dk> wrote in message
> news:a1eip3$cba$1@sunsite.dk...
>
>> Nu kunne det vel siges til AL's "forsvar", at det vist kun var 1. gang
>> hun brugte det varme vand fra hanen
>
> OK! det var da rart, at hun kom på andre tanker...
>
> Det kunne iøvrigt være interessant at se, hvor meget fedtstof, der
> egentligt blev fjernet ved at skylle i varmt vand. Så vidt jeg
> umiddelbart kunne læse, så havde fødevaredirektoratet (eller hvem det
> nu var) ikke lavet det forsøg.
>
> Nogle, der er friske?
Bladet iForm har i det nyeste nummer (1/2002) et interview med AL, hvor hun
beklager dybt, at der blev brugt varmt vand fra hanen. Derudover forsvarer
hun stadig princippet.
Hvad der er meget mere interessant er, at der refereres en undersøgelse
lavet af Fødevaredirektoratet og Danske Slagterier. Undersøgelsen påviser
følgende:
Sining og skylning af kød
Svinekød (12%) taber 1,7g fedt pr. 100g ved sining
Svinekød (12%) taber 4,2g fedt pr. 100g ved skylning
Svinekød (17%) taber 4,3g fedt pr. 100g ved sining
Svinekød (17%) taber 7,0g fedt pr. 100g ved skylning
Oksekød (8%) taber 1,6g fedt pr. 100g råt kød ved sining
Oksekød (8%) taber 3,8g fedt pr. 100g råt kød ved skylning
Oksekød (12%) taber 3,7g fedt pr. 100g råt kød ved sining
Oksekød (12%) taber 7,2g fedt pr. 100g råt kød ved skylning
Dog skal man være opmærksom på, at skylning af kød ikke kun fjerne fedt, men
også vitaminer og muligvis smag (subjektiv vurdering).
--
Kasper Damkjær
http://www.damkjaer.net