/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Tomatpasta sovs (Italiensk)
Fra : Marlene B. Nielsen


Dato : 02-01-02 11:24

Hejsa

Der er vel ikke nogen der ligger inde med en opskrift på en ægte Italiensk
tomat sove (uden kød) (jeg kan lige se en Italiensk Mama stå og lave dem i
sit land køkken)

På forhånd tak.

Marlene





 
 
Jan Boegh (02-01-2002)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 02-01-02 17:45

"Marlene B. Nielsen" <mc-maler@post.tele.dk> wrote in message
news:3c32fa38$0$94847$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...

> Der er vel ikke nogen der ligger inde med en opskrift på en ægte Italiensk
> tomat sove (uden kød) (jeg kan lige se en Italiensk Mama stå og lave dem i
> sit land køkken)

Den simpleste:

Svits løg og hvidløg (iflg. Kille Enna bør løg til sau^H^Hovsebrug (
blancheres i laaaang tid uden at det tager farve - så vidt jeg
husker gerne en halv times tid, og derfor ved forholdsvis moderat temp)
i en gryde med en slat olivenolie.
Tilsæt en dåse flåede tomater og kog til konsistensen er passende.
Smag til med salt, peber og evt. krydderier.

mvh
Jan


Henrik Vest (02-01-2002)
Kommentar
Fra : Henrik Vest


Dato : 02-01-02 19:09


> Der er vel ikke nogen der ligger inde med en opskrift på en ægte Italiensk
> tomat sove (uden kød) (jeg kan lige se en Italiensk Mama stå og lave dem i
> sit land køkken)

Tjaa .. det er vel noget med flåede tomater (friske naturligvis - IKKE dåse)
skåret i tern, salt, peber og ikke mindst frisk basilikum. Om der så skal
svitses løg først er vel mere en smags sag.

Velbekomme

Henrik V



Jan Boegh (02-01-2002)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 02-01-02 19:46

"Henrik Vest" <hallo_derude@hotmail.comXX> wrote in message
news:3c334d2a$0$55585$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...

> Tjaa .. det er vel noget med flåede tomater (friske naturligvis - IKKE
dåse)

Hvorfor ikke dåse?. De fleste dåsetomater er natuligt solmodnede - hvilket
bestemt ikke gør sig gældende for de blege halvgennemsigtige klatter, der
på denne årstid sælges som friske.
Jeg vil hævde at bortset fra hjemmeplukkede sommertomater er dåsetomater
langt at foretrække fremfor de såkaldt friske til madlavning.

mvh
Jan





Henrik Vest (02-01-2002)
Kommentar
Fra : Henrik Vest


Dato : 02-01-02 21:01


> Hvorfor ikke dåse?. De fleste dåsetomater er natuligt solmodnede - hvilket
> bestemt ikke gør sig gældende for de blege halvgennemsigtige klatter, der
> på denne årstid sælges som friske.
Sandt nok er de "klatter" som f.eks. dansk supermarked udbyder netop nu ikke
værd at prale af, men jeg fik for nogle dage siden hos den lokale grønt pusher
fat i nogle store saftige og røde tomater.
Men cherry eller krydder tomater er da heller ikke af vejen ..


> Jeg vil hævde at bortset fra hjemmeplukkede sommertomater er dåsetomater
> langt at foretrække fremfor de såkaldt friske til madlavning.
Jeg ved ikke hvorfor, men tomater der ka' holde sig i to år ... aarrggh ... (og
jow det hænder at jeg selv bruger dem i en gryderet, meeen...)

Mvh
Henrik V.





Jan Boegh (03-01-2002)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 03-01-02 08:39

"Henrik Vest" <hallo_derude@hotmail.comXX> wrote in message
news:3c336781$0$99228$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...

> Jeg ved ikke hvorfor, men tomater der ka' holde sig i to år ... aarrggh
.... (og

Disse tomater er helkonserves og der er intet odiøst i at
de kan holde sig. Og lige nøjagtig flåede tomater er
erfaringsvis noget af det der virkeligt egner sig til
at konservere.
Hvad med hjemmesyltede pærer eller agurker - er det så
også noget man skal holde sig fra? Bortset fra at disse
produkter typisk er tilsat atamon - hvorimod tomaterne
ikke er tilsat konserveringsmidler.

> jow det hænder at jeg selv bruger dem i en gryderet, meeen...

.....meen du er ramt af en fiks ide, der ikke har bund i virkeligheden.
Enhver er jo salig i sin tro - og skal have lov til at være det - men
må regne med at blive imødegået, når man missionerer troen

mvh
Jan


Jan Bundgaard (03-01-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bundgaard


Dato : 03-01-02 18:15

Hej
Dåsetomater er faktisk bedst , især hvis man køber de gode italienske ,
feks. De Cecco!
MVH Jan Bundgaard

"Jan Boegh" <jan@boegh._X_net> wrote in message
news:PTTY7.11140$Zm5.1066652@news000.worldonline.dk...
> "Henrik Vest" <hallo_derude@hotmail.comXX> wrote in message
> news:3c336781$0$99228$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> > Jeg ved ikke hvorfor, men tomater der ka' holde sig i to år ... aarrggh
> ... (og
>
> Disse tomater er helkonserves og der er intet odiøst i at
> de kan holde sig. Og lige nøjagtig flåede tomater er
> erfaringsvis noget af det der virkeligt egner sig til
> at konservere.
> Hvad med hjemmesyltede pærer eller agurker - er det så
> også noget man skal holde sig fra? Bortset fra at disse
> produkter typisk er tilsat atamon - hvorimod tomaterne
> ikke er tilsat konserveringsmidler.
>
> > jow det hænder at jeg selv bruger dem i en gryderet, meeen...
>
> ....meen du er ramt af en fiks ide, der ikke har bund i virkeligheden.
> Enhver er jo salig i sin tro - og skal have lov til at være det - men
> må regne med at blive imødegået, når man missionerer troen
>
> mvh
> Jan
>



thomas (03-01-2002)
Kommentar
Fra : thomas


Dato : 03-01-02 15:08

Hej Marlene,

min kone Angelina (italiener) gør således.

Svits fint hakkede løg i dyb pande når de er gyldne tilsættes hvidløg og
chilli efter behag sammen med et skvat hvidvin. lag spritten koge fra vinen
og tilsæt tomat (gustudoro brikker) og en smule sukker(det fremhæver
tomaterne) og evt oregano og olivenolie. lad det koge ind og tilsæt til
sidst salt peber og masser af basilikum og evt persille.

hilsen
thomas
"Marlene B. Nielsen" <mc-maler@post.tele.dk> wrote in message
news:3c32fa38$0$94847$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hejsa
>
> Der er vel ikke nogen der ligger inde med en opskrift på en ægte Italiensk
> tomat sove (uden kød) (jeg kan lige se en Italiensk Mama stå og lave dem i
> sit land køkken)
>
> På forhånd tak.
>
> Marlene
>
>
>
>



Kåre Weng Madsen (03-01-2002)
Kommentar
Fra : Kåre Weng Madsen


Dato : 03-01-02 15:15


"thomas" skrev i en meddelelse

> Svits fint hakkede løg i dyb pande når de er gyldne tilsættes hvidløg og
> chilli efter behag sammen med et skvat hvidvin. lag spritten koge fra
vinen
> og tilsæt tomat (gustudoro brikker) og en smule sukker(det fremhæver
> tomaterne) og evt oregano og olivenolie. lad det koge ind og tilsæt til
> sidst salt peber og masser af basilikum og evt persille.


Jeg bed mærke i det med sukkeret. Det gør jeg altid, og har tit fået at vide
at man ikke kommer sukker i kødsovs. Da jeg ikke sådan lige har kunnet
forklare hvorfor jeg gør det - ud over at det virker....! - har jeg savnet
at andre gør det samme.....du siger det fremhæver tomaternes smag - er der
noget om snakken eller hvad?

Kåre



Fru Hof (03-01-2002)
Kommentar
Fra : Fru Hof


Dato : 03-01-02 16:56


> Jeg bed mærke i det med sukkeret. Det gør jeg altid, og har tit fået at
vide
> at man ikke kommer sukker i kødsovs. Da jeg ikke sådan lige har kunnet
> forklare hvorfor jeg gør det - ud over at det virker....! - har jeg savnet
> at andre gør det samme.....du siger det fremhæver tomaternes smag - er der
> noget om snakken eller hvad?
>
> Kåre
>
Jeg gør det også tit og har konstatret, at det smager bare bedre. Jeg har en
gang hørt Meyer komme med den forklaring i TV, at sukkeret giver tomaterne
den sødme, de ville have fået, hvis de først var blevet plukket fuldmodne.

mvh
Tove



Jan Boegh (03-01-2002)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 03-01-02 18:42

"Kåre Weng Madsen" <kwma00@hum.auc.dk> wrote in message
news:a11p15$c0r$1@sunsite.dk...

> Jeg bed mærke i det med sukkeret. Det gør jeg altid,

også her.

> og har tit fået at vide
> at man ikke kommer sukker i kødsovs. Da jeg ikke sådan lige har kunnet
> forklare hvorfor jeg gør det - ud over at det virker....! - har jeg savnet
> at andre gør det samme.....du siger det fremhæver tomaternes smag - er der
> noget om snakken eller hvad?

....og IMHO gælder det ikke kun tomatsovs - næsten al sovs bliver bedre med
en smule sukker (eller andet sødt). Det får smagen til at virke fyldigere.

mvh
Jan


Klaus Alexander Seis~ (03-01-2002)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 03-01-02 19:51

Jan Boegh skrev:

> ...og IMHO gælder det ikke kun tomatsovs - næsten al sovs bliver
> bedre med en smule sukker (eller andet sødt). Det får smagen til
> at virke fyldigere.

Enig, jeg bruger næsten osse altid sukker i sovs(e).


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Ole & Christina (03-01-2002)
Kommentar
Fra : Ole & Christina


Dato : 03-01-02 22:00


>
> > ...og IMHO gælder det ikke kun tomatsovs - næsten al sovs bliver
> > bedre med en smule sukker (eller andet sødt). Det får smagen til
> > at virke fyldigere.
>
> Enig, jeg bruger næsten osse altid sukker i sovs(e).

Ja og lidt eddike (eller citron)... Jeg ved heller ikke hvorfor, men det virker.

Christina



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408871
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste