"mimi" <a@a.aa> skrev följande lustigheter i meddelandet...
>
> Hvordan laver man en god culottesteg?
Her er 'sort på hvidt' grund-opskriften fra Menu kogebogen "Oksekød"..
Culottesteg:
(4 pers.)
1 culottesteg (ca. 1 kg)
salt, peber
Sauce:
4 dl bouillon
2 tsk mel
salt, peber
Rids fedtet på culotten i rudemønster og gnid den med salt og groft
peber.
Læg stegen på ovnristen over bradepanden og sæt stegetermometer i den
tykkeste ende.
Brun culotten ved 250° i ca. 10 minutter. Dæmp varmen til 160° og lad
culotten stege, til termometeret viser 60° (så er kødet temmelig rødt
indvendigt). Det tager ca. 40 minutter.
Giv evt. stegen 5 minutter under grillen tilsidst, så fedtet bliver
sprødt og gyldent. Tag kødet ud og lad det hvile ca. 10 minutter, før
det skæres for i tynde skiver. Begynd i stegens brede ende og skær på
tværs af kødtrævlerne.
Lav saucen, mens kødet hviler. Kog bradepanden af med bouillon. Si skyen
og hæld den i en lille gryde. Skum evt. for fedt. Jævn med melet rørt ud
i lidt vand. Kog saucen igennem et par minutter og smag den til med salt
og peber.
Culottestegen kan serveres med brøndkarse og bagte kartofler eller
pommes frites og grønne bønner. Saucen hældes i en skål og serveres for
sig.
NB: Jeg plejer at give culotten lidt 'Herbes de Provence' krydderi
ovenpå.
PS: 'Det korte link' til Googles start/søge site for
dk.kultur.mad+drikke gruppen:
http://makeashorterlink.com/?O3C42324
. * . . * .
.* *. .* *.
\\ //
Godt Nytår!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
q_
/__\
‹(•¿•)›
Når en kok begår en fadæse,
kommer han lidt sovs over
og kalder det en ny ret.
-Paul Bocuse