"Kim Juul" <kim-juul@mail.dk> skrev följande i meddelandet..
>
> Jeg har lavet en side, hvor der er beskrevet fremgangsmåden til at
> lave en overflødighedshorn.
>
> Kig ind på
www.bager-kim.dk under Artikler - Overflødighedshorn
Jeg mener jeg postede samme artikel "overflødighedshorn" her i gruppen
sidste år, omkring samme tidspunkt.
Ja han er meget dygtig ham MesterConditoren Gert Sørensen
(se artiklen).
Jeg har selv haft lejlighed til at træffe ham, dengang jeg var på
d'Angleterre.
Han fik tit og ofte andre til at lave arbejdet. Fx måtte daværende
chefconditor Øjvind Tholstrup lave modeller af Københavs Rådhus,
Christiansborg og Eifeltårnet for ham, - men G.S. han fik æren.
I øvrigt mener jeg at Gert Sørensen stadig den dag i dag, driver
"Den gamle Gæstgivergård" i Christianfeld (Brødremenighedens Hotel),
hhv. conditori, restauration og udstilling.
www.gert-s.dk
www.spiseguiden.dk/dokument/opskrift/gert-s/gerts.asp?id=new
Nu vi er i gang med G.S...
(uddrag)
Gert Sørensen curriculum vitae:
Uddannet som konditor i 1955 med sølvmedalje.
Uddannet som pätissier på hotel d'Angleterre i København.
Videreuddannet på fagskoler verden over.
Fungerede i en årrække som chef pätissier på hoteller i ind- og udland.
Lærer ved Hotel- og Restaurantskolen i København i 25 år med desserter
som speciale.
Flere gange gæstekok og -konditor ved tv-udsendelser.
Gentagene gange vundet medaljer for fin konditorkunst i nationale og
internationale konkurrencer i gastronomi og konditori.
Indtil 1988 erhvervet sig 14 guldmedaljer for fin konditorkunst.
Fra 1982 - 1996 inderhaver af Restaurant Konditoriet i Tivoli.
Fra 1996 - 2001 Drevet Brødremenighedens Hotel i Christiansfeld.
2000 Valgt til præsident for køkkenchefernes forening i Danmark.
2001 Valg på kongres i Kristanssand til præsident for Nordisk Køkkenchef
Forening.
Fremtid: Den som ikke ser fremad, ser tilbage.
Jeg har brugt en del af min ferie, til at besøge danske restauranter
rundtom i det ganske land og må konstaterer at dessert tilbudet til vor
gæster er meget svingende og ideforladt.
Jeg vil derfor gerne tilbyde nogle inspiration/ide demonstrations-kage &
dessertaftener.
20 timers KURSUS i fremstilling af kager, desserter,samt ideer til
dekoration, med både sukker, chokolade og marcipan.
Foredrag om konditorkunst, oplevelser med det søde liv.
Har bl.a. p.g.a. dette erhvervet sig medlemskab af:
Gordon Bleu du Saint ƒsprit
Academie Brillat-Savarin
Cha”ne des Rotisseurs
Federation Cuisiner exclusive d'Europe
Tildelt Cordon Bleu Chef Cuisiners Nordiques og Cordon Rouge, Nordisk
Køkkenchef Federation.
1981 hædret med la Croix du Grand Ma”tre Seulement Pour les
Restauranteurs.
Tildelt bronzemedalje i konkurrence Den gyldne Kokkehue, Danmark i 1981.
1983 tildelt Saint-Honoræ-Ordenen - de danske konditorers hæderspris.
Federation Cuscinier Exclusive D'Europe - Grand Ambassadeur for Danmark.
Euro Toques. Kokke i de europæiske fællesskaber.
1998 medlem af L«ordre Mondial Des Gourments Degustateurs
1999, Udnævnt til Præsident for Køkkenchefernes forening af 1926, en
upolitisk sammenslutning af køkkenchefer med det formål at fremme
gastronomien og deltage i internationale kogekunstudstillinger.
Forfatter til følgende bøger:
Le Patissier Moderne. Erhvervsskolernes Forlag,1982.
Mesterkonditorens store dessertbog. Normann, 1973.(også Kims
foretrukne;)
Bogen om skærekage. Nyt Nordisk Forlag, 1981.
Bogen om isdesserter. Nyt Nordisk Forlag, 1981.
Redaktør af den danske udgave af: Gaston Le notre dessert- oh kagebog.
Nyt Nordisk Forlag, 1978.
Konditori Oplevelser og Opskrifter. - Nyt Nordisk Forlag, 1988.
1995 dessertbogen; Le Patissier Moderne.
1997 Festkager
1999 Ny udgivelse af dessertbogen Le Patissier Moderne.
NB: Så noget kan han da..!
-- oo --
Hvis man bor i Københavns området, og skal købe div. kransekage til
nytår, kan jeg anbefale Conditori & Cafe H.C. Andersen i Rådshusarkaden,
Vesterbrogade 1 B, 1620 Kbh.V - tel. 33 32 80 98.
http://www.h-c-andersen.dk/kransekager.htm
Fx: Overflødighedshorn (Corne d'abondance) uden fyld:
• Pr. Person Ca. 50 g. Kr. 28,00
• 10 personer - 12ringe Kr. 280,00
• 20 personer - 17 ringe Kr. 560,00
• 30 personer - 21ringe Kr. 890,00
• 40 personer - 25ringe Kr. 1.120,00
• 50 personer - 28 ringe Kr. 1.400,00
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Thomasevangeliet.
Disciplene sagde til Jesus: "Sig os, hvorledes skal vor ende blive?"
Jesus sagde "I har da opdaget begyndelsen for at I skal søge efter
enden, for der hvor begyndelsen er, der skal enden blive."