> Jeg er kommet i den mystiske situation at jeg har en Helve... masse
> kartofler, som jeg ikke rigtig aner hvad jeg skal lave af??
> Hvad er det nemeste man kan lave af kartofler uden at man skal bruge
> voldsomt mange ingredienser??
> (jeg har forresten også lidt løg
)
Kartoffelsuppe
Kog kartofler i store tern og løg/porre i usaltet vand til grøntsagerne er
møre. (Dæk kartofler m. vand og tilsæt evt mere tilsidst) Blend og smag til
med salt, peber, tørret timian og evt lidt fløde eller creme fraiche.
Spis flütes til.
Kartoffelfad m. kylling 4 pers.
4 stk. kyllingebryst m. lår
1 kg kartofler skrællet og i skiver
2 store løg el. porrer i ringe
1-2 fed hvidløg
1½ hønsebouillonterning el. Kyllingefond ( Touch and taste - følg anvisning
på flasken )
vand (så det dækker kartoflerne halvt)
friskkværnet peber , evt. lidt oregano el. timian
Variation: tilsæt 1 grøn peberfrugt i store tern og 250 g. champignons i
skiver
Hvis du vil spare på fedtet, kan du starte med at fjerne skindet på
kyllingen.
Bland kartoflerne, løg og hvidløg i et ildfast fad. Hæld vand i fadet så det
dækker grøntsagerne halvt. Tilsæt bouillonen og bland det godt. Smag om det
er salt nok. Læg kyllingen oven på. Du kan evt. pensle kødet med
olivenolie - som jo er det sunde fedt i modsætning til skindet på kyllingen.
Serveres med flûtes og en god salat.
Derudover - søg på
www.google.dk