/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
3 kg frossent andelever !!!!!
Fra : rashans


Dato : 20-12-01 21:06

Hej NG
Jeg har idag, uventet, fået leveret 3 kg frossent andelever.
Er der nogle af jer der har et velkvalificeret bud på, hvad jeg skal stille
op med den levering ?

hilsen Kenneth




 
 
afroman (21-12-2001)
Kommentar
Fra : afroman


Dato : 21-12-01 00:22

> Er der nogle af jer der har et velkvalificeret bud på, hvad jeg skal
stille
> op med den levering ?

Ja !!!

400 g andelever
blomkål , m blade...
½ dl vand
2 spsk. østerssauce
2 spsk. fiskeolie
1 tsk. smagsforstærker (Det 3. krydderi)
salt & peber

skær andeleveren i strimler, og steg den ved hård varme til den er godt
branket, tilsæt vand, og delte blomkål, og lidt af bladene der sidder
omkring blomkålen(skæres også i strimler), lad det koge op, og tilsæt så
resten af ingredienserne, og lad det simre 2.3 minutter.... Spis Jasmin ris
til.

Velbekomme !!!

Venligst Kim



rashans (21-12-2001)
Kommentar
Fra : rashans


Dato : 21-12-01 01:31

"afroman" <kim_Afro@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:9vtrre$2623$1@news.cybercity.dk...
> > Er der nogle af jer der har et velkvalificeret bud på, hvad jeg skal
> stille
> > op med den levering ?
>
> Ja !!!
>
> 400 g andelever
> blomkål , m blade...
> ½ dl vand
> 2 spsk. østerssauce
> 2 spsk. fiskeolie
> 1 tsk. smagsforstærker (Det 3. krydderi)
> salt & peber
>
> skær andeleveren i strimler, og steg den ved hård varme til den er godt
> branket, tilsæt vand, og delte blomkål, og lidt af bladene der sidder
> omkring blomkålen(skæres også i strimler), lad det koge op, og tilsæt så
> resten af ingredienserne, og lad det simre 2.3 minutter.... Spis Jasmin
ris
> til.
>
> Velbekomme !!!
>
> Venligst Kim
>
>
Hej Kim
Det lyder meget lækkert, men jeg har 2,6 kilo andelever tilbage

hilsen Kenneth





Emil (21-12-2001)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 21-12-01 04:15

On Fri, 21 Dec 2001, rashans wrote:
>Det lyder meget lækkert, men jeg har 2,6 kilo andelever tilbage

Ali Bab har flere opskrifter med andelever:

Andelever au naturel
Andelever, stegt
Andeleverpostej

Endvidere kan du bruge opskrifter med gåselever; men det kræver
selvfølgeligt lidt fantasi.

Ellers må du skrive hvor det kan afhentes.


m.v.h. Emil


rashans (21-12-2001)
Kommentar
Fra : rashans


Dato : 21-12-01 17:24

Tak for alle jeres gode svar.
Andeleverpostej er en klar mulighed. Bare stegt er det nok også meget
lækkert. Jeg tvivler dog på, at andeleveren kan erstatte gåselever, der
vistnok er en temmelig fed affære.

hilsen Kenneth

"Emil" <emilsen@image.dk> skrev i en meddelelse
news:pt852u0orbl3hqa72jrok8apgelhm3lvgv@4ax.com...
> On Fri, 21 Dec 2001, rashans wrote:
> >Det lyder meget lækkert, men jeg har 2,6 kilo andelever tilbage
>
> Ali Bab har flere opskrifter med andelever:
>
> Andelever au naturel
> Andelever, stegt
> Andeleverpostej
>
> Endvidere kan du bruge opskrifter med gåselever; men det kræver
> selvfølgeligt lidt fantasi.
>
> Ellers må du skrive hvor det kan afhentes.
>
>
> m.v.h. Emil
>



Emil (22-12-2001)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 22-12-01 01:10

On Fri, 21 Dec 2001, rashans wrote:

>Andeleverpostej er en klar mulighed. Bare stegt er det nok også meget
>lækkert. Jeg tvivler dog på, at andeleveren kan erstatte gåselever, der
>vistnok er en temmelig fed affære.

Nej, det er en helt normal fuglelever, der ofte følger med når
man køber en dybfrossen fugl. Du tænker sikkert på leveren fra de
tvangsfodrede gæs.


Den rå andelever kan knuses, tværes gennem en fin hårsigte og
bruges til tilsmagning af sovsen til andestegen.


Andelever naturel, er en letsaltet lever som brunes kraftigt i en
kasserolle (med lidt olivenolie) i et kvarterstid -med konstant
omrystning- til leveren er gylden. Serveres straks med lidt
citronsaft og stegt persille. Den skal være rosafarvet indeni.


En lidt anderledes andeleverposteg:
Andeleverne klargøres og skæres i tynde skiver. I en form lægges
et tyndt lag god svineleverpostej, et lag af andeleverskiverne og
således skiftevis videre. Bages ved 130 grader i ca 3 kvarter.
Som pynt bruges strimlet andeskind som er stegt sprød i rigeligt
andefedt og afdryppet på køkkenrulle.
Det kan anbefales først at tilsmage svineleverpostegen med lidt
stødt allehånde, timian og tørret løgpulver - men kun hvis det er
nødvendigt.


Ellers er der utallige muligheder: Mousse (hakket lever, hele æg
og mælk bages i vandbad), omletfyld, soufflé, croquette, timbaler
o.s.v.


Andre egnede krydderier/tilbehør er: Æble, rødløg, hvidløg,
ærter, bacon, svampe, trøfler, persille, kastanier, oliven, ris
pilaw, grillede tomater, sovs espagnole, -bordelaise, ansjossmør,
appelsin, kapers og sikkert meget mere. Men her er der da lidt at
plukke fra til inspirationen.


m.v.h. Emil


Klaus Alexander Seis~ (21-12-2001)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 21-12-01 04:15

Kenneth skrev til Kim:

> Det lyder meget lækkert, men jeg har 2,6 kilo andelever
> tilbage

Jeg har aldrig nogensinde lavet noget med andelever, men for mig
lyder det oplagt at lave en omgang andeleverpostej.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

Peter W. Bosse (21-12-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 21-12-01 09:26

"rashans" <rashans@tdcadsl.dk> skrev följande i meddelandet...
> Jeg har idag, uventet, fået leveret 3 kg frossent andelever.
> Er der nogle af jer der har et velkvalificeret bud på, hvad jeg skal
> stille op med den levering ?

Du kan lave patés af andeleveren.

Leveren (om det er fra kylling, høne, and eller gås) skal findeles. Med
findeles menes, at der ikke ved tilberedningen findes hårde klumper af
sener, muskler eller lignende.
Du kan tilberede en postej af næsten alt. Det indebærer, at du har en
fars og en form, der kan rumme farsen, en ovn hvori den kan bage, samt
lidt sans for hvordan slutresultatet vil blive.

I Frankrig gør man det, at man støder lever, hjerte og kro i en morter,
til det er en pasta. Derpå gnider man det gennem en hårsigte, der er
ganske fin i nettet, og så først blander man det op.

- Nuvel; tag de fineste skiver, du har i din kødmaskine, og kør massen
derigennem (eller brug foodprocessoren). Du kan tilsætte til eksempel
finthakket svinekød, men bedst bliver det, hvis du nøjes med
levermassen.
Når du har findelt andeleveren, krydrer du med salt, peber og en anelse
delikatessepaprika samt lidt stødt timian.

Brun leveren hurtigt op i lidt nøddebrunt smør under omrøring og tilsæt
en trediedel mængde afklaret smør - altså smør der er skummet fri for
salt og vand. Lad dette blandes med leveren og brænd eventuelt af med
lidt cognac, armagnac eller calvados. Spæd med lidt portvin og tilsæt,
hvis massen skal samles, en anelse mel.
Fyld farsen i en ildfast form, der er foret med tynde spækskiver, stik
et enkelt laurbærblad i toppen på den, dæk med spækskiver og lad den
bage i vandbad i en ovn, til den er svagt lyserød indvendig.
Dette sidste er ikke til at give tid på. Det er et
temperamentsspørgsmål, et spørgsmål om mængde.
Til en normal postej, der vil veje ca. 1½ kg, må du beregne en bagetid
på ca. 45 minutter.
Du kan spise den lun eller kold. Flûtes og en god rødvin bør ledsage
den.

Eksperimenter dig selv frem til det resultat, du nu ønsker. Følger du
denne opskrift får du under alle omstændigheder noget spiseværdigt ud af
det, dermed ikke sagt, at det netop er din smag. Derfor skab det selv
udfra de givne retningslinier. Der er masser af muligheder!

Go' fornøjelse!

Q
/\
/**\
/***\
/*****\
|| . . .
--
Mvh.
Peter W. Bosse

Figner med gift i omløb!
Forbrugere, der har købt figner i løssalg i københavnerområdet,
opfordres til at forhøre sig hos deres forhandler for at få
fastslået om fignerne indeholder giftstoffet aflatoksin.
-Der er tale om 13 ton figner pakket i papkasser a 10 kg, som
bl.a. er solgt på grønttorvet i Kbh. Kasserne er mærket med
oplysningerne 'Dried Lerida Figs, Lotnr. 11-554. Adnan
Yüksel Brand. Atatürk Cad. No. 50/1 Germencik/Aydin
Produce of Türkiye. -Ritzau



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408869
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste