Ok - jeg ser lige at der er smuttet et eettal fra linien om fløde op på
linien om smør - det er altså halvanden kop fløde, ikke en halv.
Jeg plejer at regne med at en "cup" er 2 1/4 dl eller så.
MVH
Peter
"Rikke og Per" <NOSPAMperikke@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:8S2b6.387$LN5.13625@news.get2net.dk...
> Den vil jeg prøve - I hører fra mig når det er sket - hvis jeg da
overlever
>
>
> Per
>
> Peter Westh skrev i meddelelsen ...
> >"Rikke og Per" <NOSPAMperikke@get2net.dk> skrev i en meddelelse
> >news:bH_a6.196$LN5.8259@news.get2net.dk...
> >> Efter en god middag forrige weekend på Tortilla Flats i Randers lod jeg
> >mig
> >> friste af dessertkortets "Mexikanske nøddetærte"
> >
> >Det her kunne være hvad du søger, evt nødder i stedet for mandler. Har
ikke
> >prøvet den. Går ud fra du selv kan finde opskrift på tærtebund. Mon ikke
en
> >pakke gelatine svarer til 5 blade husblas eller så?
> >
> >Mexican Chocolate Pie
> >
> >1 pk Unflavored gelatine
> >1/2 c Water
> >4 Eggs
> >3 Semisweet chocolate (1oz sq)
> >1/4 c Sugar
> >1/3 c Coffee liqueur
> >1/4 c Almonds -- slivered
> >1 t butter1
> >1/2 c Heavy cream
> >1 Pie shell -- baked
> >
> >DIRECTIONS - FILLING, SPRINKLE GELATINE OVER 1/2 C COLD WATER IN
> >MEASURING CUP; LET SOFTEN ABOUT 5 MIN. SEPARATE EGGS, PLACING TWO
> >WHITES (refrigerate remaining whits) IN SMALL BOWL OF ELETRIC MIXER,
YOLKS
> >IN TOP OF
> >DOUBLE BOILER. LET EGG WHITES WARM TO ROOM TEMP. BEAT EGG YOLKS
> >SLIGHTLY WITH WOODEN SPOON STIR IN GELATINE MIXTURE,CHOCO AND 2 T
> >SUGAR, COOK OVER HOT,NOT BOILING, WATER, STIRRING, UNTIL CHOCO IS
> >MELTED AND GELATINE IS DISSOLVED(10 MIN). REMOVE FROM HEAT. STIR IN
> >COFFEE-FLAVORED LIQUEUR. TURN CHOCO MIX. INTO A MEDIUM LARGE BOWL;
> >PLACE IN LARGE BOWL OF ICE WATER. STIR OCC. UNTIL COOL + CONSISTENCY
> >OF UNBEATEN EGG WHITE(15 MIN) TOAST ALMONDS, COOL. IN CHILLED BOWL,
> >WHIP CRM UNTIL STIFF,REFRIG. BEAT EGG WHITE (SOFT PEAKS) GRADUALLY
> >BEAT IN REMAINING 2 T SUGAR, BEATING UNTIL STIFF PEAKS. WITH WIRE
> >WHISK, FOLD EGG WHITES AND 1 1/2 C SHIPPED CREAM INTO CHOCO MIX. TURN
> >INTO PIE SHELL. CHILL AT LEAST 3 HRS.(OVERNIGHT) CHOP ALMONDS.
> >GARNISH
> >WITH NUTS, WHIPPED CREAM. MAKES 10-12 SERVINGS.
> >
> >
> >kilde:
> >
> >
http://www.culinary.com/foodtext/chocolat/1030.shtml og en million andre
> >steder på¨nettet.
> >
> >
>
>