/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Chili con carne - opskrift søges....
Fra : Charlotte Rothenborg


Dato : 18-01-01 11:19

Kære alle !!

Er der en der ligger inde med en god opskrift på chili con carne ?? Jeg
synes ikke rigtig at min ellers ret omfangsrige samling af kogebøger kan
byde på noget :(

Mange hilsner fra
Charlotte



 
 
Kvan (18-01-2001)
Kommentar
Fra : Kvan


Dato : 18-01-01 11:39

"Charlotte Rothenborg" <charlotte@dk2net.dk> writes:

> Er der en der ligger inde med en god opskrift på chili con carne ??
> Jeg synes ikke rigtig at min ellers ret omfangsrige samling af
> kogebøger kan byde på noget :(

Snakker om den danske ret eller tex-mex-udgaven?

- Kvan.

Charlotte Rothenborg (18-01-2001)
Kommentar
Fra : Charlotte Rothenborg


Dato : 18-01-01 13:53

Helt klart tex-mex...... og gerne til at få varmen af ;)

Charlotte
"Kvan" <kvan@infopaq.dk> skrev i en meddelelse
news:u7l3tf8lm.fsf@infopaq.dk...
> "Charlotte Rothenborg" <charlotte@dk2net.dk> writes:
>
> > Er der en der ligger inde med en god opskrift på chili con carne ??
> > Jeg synes ikke rigtig at min ellers ret omfangsrige samling af
> > kogebøger kan byde på noget :(
>
> Snakker om den danske ret eller tex-mex-udgaven?
>
> - Kvan.



Kvan (18-01-2001)
Kommentar
Fra : Kvan


Dato : 18-01-01 14:43

"Charlotte Rothenborg" <charlotte@dk2net.dk> writes:

> Helt klart tex-mex...... og gerne til at få varmen af ;)

Den generelle ide er at svitse nogle tern eller strimler af
oksekød. Brun kødet, tilsæt tomatpure, krydderier og væske (herunder
ofte kaffe eller øl) og lad simre. Efter nogen tids simring tilsættes
så yderligere krydderier, og retten simrer videre til den skal
spises. Krydderier kan evt. tilsættes i yderligere en omgang. Serveres
med ris eller bønner, samt en masse brød.

De vigtige krydderier er salt, sort peber, hvid peber, cayenne,
chilier, spidskommen, paprika, oregano, løgpulver og
hvidløgspulver. Min foretrukne kombination af chilier er chipotle (for
at få den røgede smag) og serrano. Begge fås på dåse i velassorterede
supermarkeder og hos den amerikanske købmand i Peder Hvitfeldts
Stræde.

Mere præcise opskrifter kan du finde i massevis her:
http://www.chili.org/recipes.html

De er primært anvendelige som inspiration, idet de anvender en hel del
blandingskrydderier der ikke lader sig opdrive her i landet. De ældre
opskrifter er generelt mere flinke til at anvende mere almindelige
krydderier.

En alternativ start på processen er først at stege nogle bacontern og
hakkede løg, og så brune kødet sammen med disse. I denne udgave kan
kødet evt. først dækkes med mel tilsat krydderier.

- Kvan.

Carsten Sørensen (18-01-2001)
Kommentar
Fra : Carsten Sørensen


Dato : 18-01-01 18:42

"Kvan" <kvan@infopaq.dk> wrote in message news:uy9w9dli9.fsf@infopaq.dk...
> hvidløgspulver. Min foretrukne kombination af chilier er chipotle (for
> at få den røgede smag) og serrano. Begge fås på dåse i velassorterede
> supermarkeder og hos den amerikanske købmand i Peder Hvitfeldts
> Stræde.

"Mine" supermarkeder her på Amager må ikke være særligt velassorterede så :/
Hvilke kæder/butikker har du fundet chipotle i? Ellers tak for tippet
omkring den amerikanske købmand, der skal jeg vist ind.


Carsten Sørensen




Jens Olsen (19-01-2001)
Kommentar
Fra : Jens Olsen


Dato : 19-01-01 00:14


"Carsten Sørensen" <surfsmurf@rift.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:947a39$2cg0$1@news.cybercity.dk...
>
Ellers tak for tippet omkring den amerikanske købmand, der skal jeg vist
ind.


Tag godt med penge med. Det er hamrende dyrt, det meste af det.

M.v.h.
Jens Olsen



Kvan (19-01-2001)
Kommentar
Fra : Kvan


Dato : 19-01-01 11:13

"Carsten Sørensen" <surfsmurf@rift.dk.invalid> writes:

> Hvilke kæder/butikker har du fundet chipotle i?

Jeg har fundet det i både ISO, Kvickly, SuperBrugsen og Irma på
Nørrebro og i indre by. Jeg har vist endda også købt chipotle i
Kvickly i Farum.

- Kvan.

Jan Boegh (19-01-2001)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 19-01-01 16:54

"Kvan" <kvan@infopaq.dk> wrote in message news:usnmfetpg.fsf@infopaq.dk...

> > Hvilke kæder/butikker har du fundet chipotle i?
>
> Jeg har fundet det i både ISO, Kvickly, SuperBrugsen og Irma på
> Nørrebro og i indre by. Jeg har vist endda også købt chipotle i
> Kvickly i Farum.

Nu har jeg drønet rundt i den indre by i Sinddal - og kan ikke finde nogen
af de nævnte forretninger . Så næste gang må jeg hellere tage til Farum.



Abildgaard/Andersen (21-01-2001)
Kommentar
Fra : Abildgaard/Andersen


Dato : 21-01-01 00:25


Jan Boegh skrev i meddelelsen <949nun$1ivq$1@news.net.uni-c.dk>...
>"Kvan" <kvan@infopaq.dk> wrote in message news:usnmfetpg.fsf@infopaq.dk...
>
>> > Hvilke kæder/butikker har du fundet chipotle i?
>>
>> Jeg har fundet det i både ISO, Kvickly, SuperBrugsen og Irma på
>> Nørrebro og i indre by. Jeg har vist endda også købt chipotle i
>> Kvickly i Farum.
>
>Nu har jeg drønet rundt i den indre by i Sinddal - og kan ikke finde nogen
>af de nævnte forretninger . Så næste gang må jeg hellere tage til Farum.


Købte sågar en kasse chipotledåser til halv pris i Løkken sidste år. Det
stads var li'godt for underligt til at kunne sælges dér! I øvrigt køber jeg
det i supermarkeder i Hornbæk og Helsingør, men foretrækker røgede
jalapenoer eller de store røgede rojoer, der minder om kæmperosiner.

vh/Torben




JHR (21-01-2001)
Kommentar
Fra : JHR


Dato : 21-01-01 03:28


Abildgaard/Andersen <pialykke@get2net.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:49pa6.429$qs3.9251@news.get2net.dk...
> Købte sågar en kasse chipotledåser til halv pris i Løkken sidste år. Det
> stads var li'godt for underligt til at kunne sælges dér! I øvrigt køber
jeg
> det i supermarkeder i Hornbæk og Helsingør, men foretrækker røgede
> jalapenoer eller de store røgede rojoer, der minder om kæmperosiner.
>
> vh/Torben

Chipotle er lige netop røgede jalapeñoer.

Mvh
Jeppe.



Kåre Weng Madsen (18-01-2001)
Kommentar
Fra : Kåre Weng Madsen


Dato : 18-01-01 15:33

Den opskrift som den legendariske Chili John bruger blev bragt i Super
Brugsens "Mad med mere" nr. 1/2000.

Det er den opskrift jeg har brugt flere gange, og minder meget om den som
Kvan beskriver.

250 g hakket løg
4 fed finthakket hvidløg
1 kg oksetykkam i tern
1 spsk stødt spidskommen
1 tsk peber
2 dåser hakket tomat
1 krus kaffe (stærk)
1 god øl (jeg plejer at bruge All Malt fra Ceres)
2n tsk grøntsagsbouillom
2 spsk oregano
salt efter smag
1 spak hakket jalapeño og chipotle chili (den røgede smag)
olie til stegning
2 dåser chilibeans/ brune bønner

Løg og kød brunes. Spidskommen, hvidløg og peber kommes i. Herfefter kaffe,
tomater, øl og bouillon. Lad det simre lidt og tilsæt så oreganoen og
chilierne og jalapeños. Lad simre mindst et par timer til kødet er mørt og
samg chilien til med salt og mere chili til du opnår den styrke du vil have.
Bliver det før tørt kan der kommes mere øl eller en sjat kaffe i.
Konsistensen skal være grødet og der må ikke anvendes jævning. I følge chili
John anser de fleste texanere det for helligbrøde at komme bønner i, men som
han siger - der er langt til texas - så tilsæt bønnerne når du synes. Jo
tidligere jo mere udkogte bliver de. Den bedste chili får de ved at lave den
dagen før og stille den natten over i køleskab. Når du så genopvarmer det
dagen efter bliver kødet trevlet og konsistensen dejlig svampet - den størke
smag kommer langsomt snigende og giver en langt bedre chilioplevelse. Spis
godt med brød til.

Selv har jeg brugt denne opskrift adskillige gange det sidste år, da det er
en af mine absolutte favortiretter...

Det vigtigste når jeg alver chili er, at det ikke er hakket oksekød - som
mange ellers bruger, og så selvfølgelig spidskommen, hvidløg og den stærke
øl. Chilijohn selv siger også at oreganoen er vigtig, men den er ikke det
vigtigste for mig....

God for(n)døjelse....

Kåre





Knud Winckelmann (18-01-2001)
Kommentar
Fra : Knud Winckelmann


Dato : 18-01-01 17:17

Således skrev "Kåre Weng Madsen" <kwma00@hum.auc.dk> i
dk.kultur.mad+drikke Thu, 18 Jan 2001 14:32:37 GMT:

>Den opskrift som den legendariske Chili John bruger blev bragt i Super
>Brugsens "Mad med mere" nr. 1/2000.

Er der nogen der har læst hans sidste bog og er det noget man bør
købe?

Knud
--
555 = number of the WannaBeast


Gitte Sørensen (18-01-2001)
Kommentar
Fra : Gitte Sørensen


Dato : 18-01-01 19:31

Thu, 18 Jan 2001 11:18:32 +0100, skrev "Charlotte Rothenborg"
<charlotte@dk2net.dk> :

>Er der en der ligger inde med en god opskrift på chili con carne ?? Jeg
>synes ikke rigtig at min ellers ret omfangsrige samling af kogebøger kan
>byde på noget :(

Her får du min favoritopskrift:

Chili con Carne
(3 - 4 personer)

250 g hvide bønner udblødes i mindst 12 timer, skylles (kom dem i et
dørslag under rindende vand) og koges herefter i 1 time.

300 g hakket oksekød
50 g bacon i tern
2 hakkede løg
olie
1 dåse flåede tomater
1 spsk sød chili powder
1 spsk paprika
1/2 tsk spidskommen
1/2 tsk oregano
1/2 tsk cayennepeber
1/4 tsk allehånde
1/4 tsk stødte nelliker
salt, peber
1 - 2 dl bouillon

Hakket kød, løg og bacon brunes i en gryde. Flåede tomater og
krydderier tilsættes. Snurrer i ca. 30 minutter. De kogte hvide bønner
blandes i og snurrer med yderligere 10 minutter.

Om sommeren, når jeg har frisk koriander i haven, smager det også
skønt med lidt af dette - friskhakket og tilsat til allersidst.

Serveres med flute. Jeg ved også at mange gerne serverer løse ris til,
men det plejer jeg nu ikke selv at gøre.

TIP: Hvis chili'en er blevet for stærk, kan den mildnes ved at servere
en klar kold creme fraiche til !!

--
Gitte Sørensen gitte@superbruger.dk

Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter http://home.worldonline.dk/~cgsorens

Charlotte Rothenborg (18-01-2001)
Kommentar
Fra : Charlotte Rothenborg


Dato : 18-01-01 23:13

Kære alle sammen !!

Tsind tak for jeres mange - og hurtige - input

Jeg ser frem til at prøvesmage opskrifterne (eller et par af dem) i
weekenden.

Mange hilsner
Charlotte
"Charlotte Rothenborg" <charlotte@dk2net.dk> skrev i en meddelelse
news:8oz96.2068$P13.120820@news010.worldonline.dk...
> Kære alle !!
>
> Er der en der ligger inde med en god opskrift på chili con carne ?? Jeg
> synes ikke rigtig at min ellers ret omfangsrige samling af kogebøger kan
> byde på noget :(
>
> Mange hilsner fra
> Charlotte
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408880
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste