"Sune" <mess@image.dk> skrev i en meddelelse
> Ja undskyld men nu bliver jeg altså nødt til, at melde mig på banen med
lidt
> galde.
Det skal du da ikke undskylde....
Skærebræt til kød, til grøntsager, til brød og så eet til løg. Hvad
> bliver det næste - fire sæt knive også ? Hvor herre bevares. Al den medie
> omtale med bakterier og deres dødelige egenskaber har vist været en
> guldgruppe for køkkenudstyrsfabrikanterne. En smule omtanke kunne spare en
> masse penge og bordplads i køkkenet.
Det er klart, at man selvfølgelig kan nøjes med et, hvis man vasker det af
mellem kød og grøntsager tilberedes. Og skal grøntsagerne i en gryderet
sammen med køddet er det da rigtigt, at det er fløjtende ligegyldigt om de
kommer på samme bræt. For lige at understrege, at det ikke alene er
hysterisk hygiejniske grunde jeg har tre + et løg bræt, så er der flere
fordele ved flere forskellige.
1. Kødbræt: Stort og med en blodrande - således kan det også bruges til
forskræing af en færdig steg, eller til at stille en steg til hvile på, så
blodet ikke ligger på hele brættet eller flyder ud på bordet.
2. Grøntsagsbræt: Stort - har ingen blod rande, og er derfor bedre til at
snitte grøntsager på, da de småstykker ikke heletiden falder ud i randen.
Hvis der er rande på det du hakker grøntsager på, så er det heller ikke så
let lige at hælde det over i en gryde eller lign, da randen vil stoppe de
små stykker....
3. Løg bræt: Udelukkende som Keld nævnte fordi det kommer til at lugte og
smage... Prøv evt. at skær jordbær på dit løgbræt og se om det er
lækkert....
Madpakke bærttet - egetlig bare fordi jeg fik et jeg ikke kunne bytte, så
noget skulle det bruges til, og da alle de andre brædder (hedder det det?
har noget de er gode til ville det jo næsten være synd, hvis ikke det sidste
også havde en spialitet....
Desuden har flere brædder den fordel, at man kan have alle ingridienserne
klar på de forsklllige brædder. Køddet kan ligge strimlet på et bræt. Mens
man hagger løg og skære gulerødder ud på et andet..... smart ikke.
Der er vel næsten basis for en bog om emnet - den kunne passende hedder:
"100 skærebrædder i et køkken - guide til mindre plads i køkkenskabet"
Kåre