|
| Tun Mousse Fra : Birgitte Philipp |
Dato : 15-01-01 00:27 |
|
Hej !
Jeg har 40 års fødselsdag næste weekend og holder åbent hus. På buffet'en
skal der bl.a. være tun mousse, men jeg mangler en god opskrift på en god
tun mousse uden mayonnaise eller mere fedtfattig end normalt. Er der nogen
der kan hjælpe ?
| |
Peter W. Bosse (15-01-2001)
| Kommentar Fra : Peter W. Bosse |
Dato : 15-01-01 06:23 |
|
"Birgitte Philipp" <bphilipp@e-box.dk> skrev i en meddelelse...
> På buffet'en skal der bl.a. være tun mousse, men jeg mangler en god
> opskrift på en god tun mousse uden mayonnaise
Tunfiskemousse:
8-10 pers.
2 ds tunfisk naturel à ca. 200 g
200 g blødt smør
1 dl creme frâiche 18%
1-2 tsk citronsaft
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør:
brøndkarse
ristet hjertebrød eller flûte
Hæld olien fra tunfisken. Mos tunfisken i en skål med elpisker eller
gaffel. Tilsæt smør, creme frâiche, citronsaft og krydderier. Rør det
hele sammen og smag moussen til. Fyld moussen i en postejform eller
skål. Stil den i køleskab mindt ½ dag. Pynt med brøndkarse før
serveringen.
PS: Moussen kan også anrettes portionsvis med salat blade, citronbåde
og brøndkarse.
--
Mvh.
Peter W. Bosse
-Kan vi ikke bare gøre det lidt bedre? (Poul Nyrup Rasmussen)
-Gud bevare Danmark! (H.M. Dronningen)
| |
Kvan (15-01-2001)
| Kommentar Fra : Kvan |
Dato : 15-01-01 08:27 |
|
"Birgitte Philipp" <bphilipp@e-box.dk> writes:
> Jeg har 40 års fødselsdag næste weekend og holder åbent hus. På
> buffet'en skal der bl.a. være tun mousse, men jeg mangler en god
> opskrift på en god tun mousse uden mayonnaise eller mere fedtfattig
> end normalt. Er der nogen der kan hjælpe ?
Det gode ved tunmousse er jo netop at den er nærmest smøragtig, så
hvorfor ikke bare lave tunsalat i stedet? Det smager IMHO også bedre.
Bland en bunke tun med finthakket agurk, løg og peberfrugt, og tilsæt
nogle majs. Rør evt. noget creme fraiche i for at gøre det mere
smørbart. Det er ikke mousse, men det er godt.
- Kvan.
| |
|
|