"Borup" <r_borup@post8.tele.dk> skrev i en meddelelse...
> Jeg har en ide om, at det måske bare er en kransekagebund
> med en romfromage oven på!
Det er rigtig hvad Keld skriver, en rubinsteinkage består af
makronbund stænket med rom, hindbærmarmelade, romfromage og små
vandbakkelser m. flødeskum dyppet i chokolade.
Men en rubinsteinkage er nu ikke helt rigtig, før man har drysset
*knust nougat* på toppen, evt. pyntet m. flødeskums-rosetter og en
lille klat/skive ribsgelé ovenpå.
Her er opskriften "completely"...
Hurtigt og nemt!
Makronbund:
125 g rå marcipan
75 g flormelis
1/4 tsk hjortetaksalt
2 æggehvider
Riv marcipanen på den fine del af rivejernet. Bland flormelis og
hjortetaksalt godt og sigt det i marcipanen. Pisk æggehviderne til en
ganske let skum (ikke stift). Rør marcipanblandingen sammen med
æggehviderne til makrondejen. Fyld den i en springform på ca. 25,5 cm
belagt med bagepapir. Bag bunden ved 200 C i ca. 25 min., til den er
gylden og sprød. Lad ovndøren stå ganske lidt på klem de sidste 5 min.
Køl af på en rist.
Og videre...
Romfromage:
150 g sukker
1½ dl vand
4 æg
10 blade husblas
1 dl rom
7,5 dl piskefløde
*Lidt ekstra rom + hindbær marmelade til makronbunden
Kom vand og sukker i en lille gryde og bring det i kog. Lad det koge
kraftigt i 2 min. Pisk æggene sammen i en skål og pisk sukkersirupen i
i en tynd stråle. Stíl skålen over vandbad. Pisk for lav styrke, til
massen er glat og cremet. Tag skålen af og pisk, indtil skålens bund
er kold.
Udblød husblasen i koldt vand. Overhæld den med ganske få dråber
spilkogende vand og rør til det er smeltet. Rør det i crememassen
sammen med rommen. Pisk fløden til skum og vend det forsigtigt i
crememassen.
*Tag den kolde makronbund ud af springformen. Stænk bunden med rom, og
smør hindbærmarmelade på. Læg et nyt stykke bagepapir i formen og læg
makronbunden tilbage i formen. Hæld 3/4 af romfromagen i (den sidste
del kan hældes i små portionsglas, - så naboen også kan smage).
Stilles i køleskab.
Og videre...
Vandbakkelsesdej:
1 3/4 dl vand
75 g smør
75 g mel
1 knsp salt
2 æg
*flødeskum til fyld
75 g mørk overtræks-chokolade
Kom vand, smør og mel i en gryde og bring det i kog under omrøring.
Lad det bage sammen til en tyk sej dej. Rør saltet i. Tag gryden af og
lad den køle af i 2 min. Rør æggene i et ad gangen. Dejen skal være så
tyk, at den kan holde mønsteret efter en gaffel. Læg bagepapir på en
bageplade. Fyld dejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på bagepladen
til små toppe på størrelse med en stor hasselnød. Bag dem på
næstnederste rille ved 200 grader i ca. 10 min. Køl af.
*Fyld vandbakkelserne med letpisket flødeskum. Overtræk med mørk
chokolade smeltet over vandbad. Stilles i køleskab.
Og videre...
Hård Nougat:
75 g sukker
25 g hakkede mandler el. hasselnødder
Smelt sukkeret til lysebrun karamel på en pande, og bland de hakkede
hasselnødder i. Hæld karamel massen på et stykke bagepapir el. en
smurt plade, og når den er kold, knuses den med en kagerulle.
Pynt:
2½ dl piskefløde
knust nougat
ribs
Tag desserten ud af springformen og stil den på et stort fad. De
fyldte fyldte vandbakkelser stilles rundt i kanten.
Pisk fløden til skum og dekorér kagen (sprøjtepose m. stjernetylle).
Drys med knust nougat i midten, og fordel skiver/klatter af ribsgelé
oven på flødeskums rosetterne. -Voila
God fornøjelse!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
-Now you can put your feet up and read the paper
with the morning coffee...