/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Oksesteg i porterøl
Fra : Vanilliepigen


Dato : 05-01-01 20:24

Kære alle gourmeter i denne nyhedsgruppe,

Undskyld hvis jeg spørger om noget der har været oppe. Umiddelbart kunne
jeg ikke se om det har.

Nå men jeg savner en opskrift på oksesteg grydestegt i porter.
Jeg mener, at den findes i en kogebog af den gamle tvkok Conrad (samt en
anden som jeg ikke husker hvad hedder).

Har nogen af jer den bog med opskriften eller en lignende opskrift og vil
bringe den her, vil jeg blive meget glad.

På forhånd tak og godt nytår fra

Vanilliepigen.
--
--------------------------------------------------------------------------
-
kristine@gazel.dk
www.gazel.dk/kristine/

"He who lends a book is an idiot. He who returns the book is more of an
idiot".
- Anonymous, Arabic Proverb




 
 
Peter W. Bosse (06-01-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 06-01-01 05:32

"Vanilliepigen" <kristine@gazel.dk> skrev i en meddelelse...
> Nå men jeg savner en opskrift på oksesteg grydestegt i porter.

> Jeg mener, at den findes i en kogebog af den gamle tvkok Conrad
> (samt en anden som jeg ikke husker hvad hedder).
€ Han hed Axel.

> Har nogen af jer den bog med opskriften eller en lignende opskrift
> og vil bringe den her, vil jeg blive meget glad.
>
> Vanilliepigen.
€ Pænt navn

Fra min side, bliver det kun til lignende opskrifter...

#1. Portergryde:
(4-5 pers)

850 g oksekød (inderlår, klump)
2 spsk olivenolie

Sauce:
3 store løg
2 spsk smør/margarine
2 spsk mel
sal, peber
2½ dl bouillon
½ flaske porter (el. mere)

Skær kødet i terninger, drys det med salt og peber og brun det i olie
i en gryde.
Tag kødet op og læg det i et ovnfast fad.
Skær løgene i terninger og brun dem i gryden, tilsæt smørret og rør
melet i. Hæld varm bouillon og porter ved. Pisk saucen godt og hæld
den over kødet i fadet. Læg låg på eller dæk fadet med folie og sæt
det i ovnen ved 160° i ca. 2 timer.
Hertil serveres kartoffelmos.

-oo-

#2. Porter-marineret oksefilet:
(10 pers.)

ca. 1½ kg velhængt oksefilet
1½ flaske porter
2 spsk vineddike
1 udskivet løg
1 laurbærblad
2 spsk sukker
10 hele peberkorn
smør eller margarine
salt

Puds oksefileten og læg den i en skål, der slutter nogenlunde tæt om
den. Rør marinade af porter, vineddike, udskivet løg, smuldret
laurbærblad, sukker, og groft knuste peberkorn. hæld den over kødet,
læg en tallerken på, så det holdes nede i lagen. Lad skålen stå
køligt, men ikke i køleskab, i 24 timer. vend kødet 2-3 gange i løbet
af dette tidsrum. tag det op og tør det godt i køkkenpapir. Brun
fileten i smør el. margarine, drys med lidt salt og si så meget af
marinaden over, at det står halvt op om kødet. Læg låget halvt over
gryden og lad fileten stege ganske sagte, 25-30 minutter, alt efter,
hvor gennemstegt, den skal være. Vend stegen hvert 10. minut. Lad
stegen blive kold, opbevar den evt. i skyen og skær den først i skiver
umiddelbart før serveringen.
Hertil serveres kold kartoffelsalat og en gl. Carlsberg Porter.

-oo-

#3. Portergryde:
(4 pers.)

800 g skært oksekød i terninger
300 g skalotteløg
3 spsk majsolie
½ dl mel
½ tsk salt
1 knivsp peber
2 spsk majsolie
1 flaske porter
1 oksebouillonterning
1 spsk dijonsennep
2 spsk brun farin
1 spsk timianblade
evt. hakket persille til pynt

Pil skalotteløgene og sautér dem i olie, til de lige netop begynder at
tage farve. Tag dem op. Kom mel, salt og peber i en plastpose, kom
kødterningerne i og ryst godt. Brun kødet i resten af olien af 2
omgange. Til anden omgang tilsættes yderligere 2 spsk majsolie. Når
kødet er brunet, tilsættes løg, porter og bouillonterning. Lad det
koge i 5 min. Rør sennep, brun farin og timian i. Lad det simre under
låg i ca. 1 time, til kødet er mørt.

Sæt hakket persille på bordet så hver kan tage, hvad de vil.
Kartoffelmos eller brød er godt tilbehør.

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Efter et godt måltid behøver man
hverken bog eller en kvinde
-Salvador Dali



Vanilliepigen (06-01-2001)
Kommentar
Fra : Vanilliepigen


Dato : 06-01-01 15:19

"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:2wy56.6387$zH2.259027@news000.worldonline.dk...

Hej Peter,

> € Han hed Axel.

Tak det kan være at jeg kan bruge det til noget i min jagt efter
pågældende kogebog.

> € Pænt navn

Tak.

> Fra min side, bliver det kun til lignende opskrifter...

De er også gode, tak skal du have.

med venlig hilsen
Vailliepigen.





Troy McClure (06-01-2001)
Kommentar
Fra : Troy McClure


Dato : 06-01-01 16:47

Hej
Axel deltog ikke i den kogebog der er udgivet den hedder kun Conrads
kogebog ugdivet på Chr Erichsens forlag 1967.

Her er opskriften fra Conrads Kogebog side 135
"Et stykke marvbov gnides med salt og peber, brunes kraftigt i en
stegegryde og tilsættes derefter en flaske porter. Læg låg på og lad
stegen simre og stege langsomt færdig, indtil den er helt mør. Bag op
af skyen til en kraftig sauce og spis gammeldags ledsaget af asier,
syltede agurker eller lignende. Det er gammeldags det er dansk det er
godt!"


On Fri, 05 Jan 2001 19:23:44 GMT, "Vanilliepigen" <kristine@gazel.dk>
wrote:

>Kære alle gourmeter i denne nyhedsgruppe,
>
>Undskyld hvis jeg spørger om noget der har været oppe. Umiddelbart kunne
>jeg ikke se om det har.
>
>Nå men jeg savner en opskrift på oksesteg grydestegt i porter.
>Jeg mener, at den findes i en kogebog af den gamle tvkok Conrad (samt en
>anden som jeg ikke husker hvad hedder).
>
>Har nogen af jer den bog med opskriften eller en lignende opskrift og vil
>bringe den her, vil jeg blive meget glad.
>
>På forhånd tak og godt nytår fra
>
>Vanilliepigen.


Vanilliepigen (06-01-2001)
Kommentar
Fra : Vanilliepigen


Dato : 06-01-01 19:32

"Troy McClure" <colliander@_nospam_post.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:3a583d3c.9144686@news.get2net.dk...

Hej Troy

> Axel deltog ikke i den kogebog der er udgivet den hedder kun Conrads
> kogebog ugdivet på Chr Erichsens forlag 1967.

Fint nok - men det er så vist også den jeg fik bestilt på biblo, hvor jeg
ikke kunne finde nogen, hvor Conrad havde skrevet sammen med en anden.
(Selvom jeg altså mente, at der var tilfældet).

> Her er opskriften fra Conrads Kogebog side 135 [snip]

Tusind tak skal du have.

Venlig hilsen Vanilliepigen.




Peter W. Bosse (07-01-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 07-01-01 04:40

"Troy McClure" skrev i en meddelelse...
> Axel deltog ikke i den kogebog der er udgivet den hedder kun
> Conrads kogebog ugdivet på Chr Erichsens forlag 1967.
>
> Her er opskriften fra Conrads Kogebog side 135

Og dog! - Jeg må lige korrigere din anvisning af sidetallet. Den
korrekte side er nemlig side 119.

Jeg havde helt glemt den bog. - Nu, vi er ved ham, så har Conrad
Bjerre-Christensen samme år (1967), også udgivet bogen T.V. Kokken
"Mad jeg kan li'" (Berlingske forlag)

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Til slut en advarsel!
Ingen, der har læst en køreskoles teoribog, tror vel, at han kan køre
bil. Det kommer med træningen.
Når De har læst en kogebog, kan de heller ikke lave mad. Men med
øvelse og omtanke - og frem for alt med lyst - kan De skabe glæde og
indfri forventninger ved Deres bord. -Conrad Bjerre-Christensen



Henrik Vest (08-01-2001)
Kommentar
Fra : Henrik Vest


Dato : 08-01-01 15:21

> Nå men jeg savner en opskrift på oksesteg grydestegt i porter.

nu kender jeg ikke nævnte kok, men lavede i lørdags okse(steg??) kogt i
porter


Løg klares i noget smør og tages op
Mel "brunes" i noget smør
Oksetyksteg i tern, tilsættes og brunes
Løgene lægges tilbage i gryden
Overhæld det hele med 2 flasker Gl. Carlsberg porter
Smid 2 buollion terninger i
Tilsæt nogle gulerødder og noget bredbladet persille
Krydder med Peber og evt. ekstra salt
Serveres med kartoffelmos

Velbekomme ..


Henrik V



Vanilliepigen (08-01-2001)
Kommentar
Fra : Vanilliepigen


Dato : 08-01-01 21:25

"Henrik Vest" <hallo_derude@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:93cilf$5iu$1@news.inet.tele.dk...
[snip]

Også tak til dig - med venlig hilsen Vanilliepigen.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408880
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste