/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Svensk Pølseret
Fra : Jim L. Jørgensen


Dato : 04-01-01 14:40

er der nogen som kan hjælpe mig med en opskrift på
svensk pølse ret
så vil jeg være meget glad



 
 
Ms. Krabappel (04-01-2001)
Kommentar
Fra : Ms. Krabappel


Dato : 04-01-01 15:41

Jim L. Jørgensen <jimlj@mail1.stofanet.dk> wrote in message
news:6Z_46.33$0V1.1528@news101.telia.com...
> er der nogen som kan hjælpe mig med en opskrift på
> svensk pølse ret
> så vil jeg være meget glad
>
Ikke mindre end 31 opskrifter på Sol.dk (har du ikke set/hørt reklame for
deres hjemmeside!)
http://search.sol.dk/kvasir/search.cgi?query=svensk+p%F8lseret&mengde=dkopsk
rifter&language=dk

Sandra



N/K (05-01-2001)
Kommentar
Fra : N/K


Dato : 05-01-01 11:27



> Ikke mindre end 31 opskrifter på Sol.dk (har du ikke set/hørt reklame for
> deres hjemmeside!)

Æv!! Hvorfor er der altid nogle som dig?? Man kan jo forestille sig,
at der er brugere af denne gruppe, der ikke er supersurfere (eller bare
surfere), og som ser gruppen som en oplagt mulighed for at få svar på - selv
simple - madspørgsmål. Jeg har i længere tid fulgt gruppen lidt fra
sidelinien, og det er jo tydeligt for enhver, at der er stor forskel på de
enkelte deltageres mad- og computerviden. Så hvis det irriterer dig, Sandra,
at folk kan være så "frække", at spørge til en opskrift UDEN at de har
konsulteret div. søgemaskiner, så kan du jo lade være med at svare!! Eller
du kan skrive en lille forklaring på, hvordan man bruger søgemaskinerne, som
du så kan klippe ind til alle de indlæg, som du gerne vil
kommentere/besvare.
Dit svar kan IMO opfattes ganske arrogant (pakket ind på en pæn måde - du
var jo så venlig at fremkomme med et søgeresultat) - og signalerer at det
kun er de ypperste computersurfere, der har adgang til denne gruppe.

Gruppen er for alle - og vel er det da irritererende, når folk spørger til
f.eks. tilbehør til fondue, som har været gennemgået x-antal gange den
sidste tid, men der er jo hele tiden nye brugere - og de skal jo lige have
lidt tid til at se, hvordan en nyhedsgruppe fungerer.

Mvh
N




>
http://search.sol.dk/kvasir/search.cgi?query=svensk+p%F8lseret&mengde=dkopsk
> rifter&language=dk
>
> Sandra
>
>





N/A (05-01-2001)
Kommentar
Fra : N/A


Dato : 05-01-01 16:23



Hauge (05-01-2001)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 05-01-01 16:23

Hej

"Svend Andersen" <svend@enterpol.dk> wrote in message
news:fc.0073fb6b0042cc343b9aca008c68929d.2c6467b@net.dialog.dk...
> Jeg ser det som en god service fra Sandra - at hun giver dig et link til
> 31 opskrifter med netop den ret som du efterlyser.

Derfor kan man godt svare ordenligt, eller?

> Du betragter måske os andre i denne gruppe som nogle ansatte der bare skal
> springe for dit mindste ønske, i så tilfælde burge du give os løn - eller
> telefonpenge.

Kender du muligheden for at undlade at svare? Nå det gør du, fint, udnyt
det, så sparer du dine telefonpenge, og vi andre sparer at høre på
vrøvlehoveder..

Også fut til dk.admin.netikette herfra

/Hauge



Ms. Krabappel (08-01-2001)
Kommentar
Fra : Ms. Krabappel


Dato : 08-01-01 14:12

Hauge <hauge@CUThrcnet.dk> wrote in message
news:934sjv.238.1@CUThrcnet.dk...
> Også fut til dk.admin.netikette herfra

"moaaa, moooaaaa!!!!"

....du er virkelig langt ud, mand.

Sandra



Hauge (09-01-2001)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 09-01-01 11:50

Hejsa

"Ms. Krabappel" <sandra@nospam.dk> wrote in message
news:M0j66.105$LD5.4547@news.get2net.dk...
> "moaaa, moooaaaa!!!!"
>
> ...du er virkelig langt ud, mand.

Og hvis jeg ikke altid talte ordenligt til folk, ville jeg have kaldt dig en
dorsk kælling..

FUT dk.snak.mudderkastning

/Hauge



Jan Boegh (09-01-2001)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 09-01-01 18:46

"Hauge" <hauge@CUThrcnet.dk> wrote in message
news:93eu17.1rk.1@CUThrcnet.dk...

> dorsk kælling..

Dorsk = slap, sløv, søvning ????

kælling er svjv en afledning af det svenske "kärling" - vel nærmest svarende
til "elskling".

Du vil altså nærmest sige at Sandra er en "søvnig skat" eller hur?

Dansk ER svært - også for danskere ))

mvh
Jan



Peter W. Bosse (10-01-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 10-01-01 04:06

"Jan Boegh" <jan@boegh.X_net> skrev i en meddelelse...
> "Hauge" <hauge@CUThrcnet.dk> wrote in message:
> news:93eu17.1rk.1@CUThrcnet.dk
> > dorsk kælling..

> Dorsk = slap, sløv, søvning ????

Du trænger vist gevaldigt til at få opdateret dine ordbøger¿¿

Dorsk = beslægtet m. dåre, jf. middeldansk, daarsk = tåbelig.
(jf. blød i bolden, bøvet, dum, idiot, født igår, dum som en dør,
hestedum, hjernelam, hovedløs, indskrænket) etc...

Og mere dorsk:
Dorsk = ugidelig, ligegyldig, arbejdsuvillig, luddoven, tung,
arbejdsky, lad, energiforladt, upåvirkelig, (krops)doven, sendrægtig,
dvask, træg, indolent etc...


Jeg syntes ikke dansk er så svært )

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Al sygdom kommer af mad og drikke.
-Ludvig Holberg



Gitte Sørensen (04-01-2001)
Kommentar
Fra : Gitte Sørensen


Dato : 04-01-01 19:10

Thu, 4 Jan 2001 14:40:04 +0100, skrev "Jim L. Jørgensen"
<jimlj@mail1.stofanet.dk> :

>er der nogen som kan hjælpe mig med en opskrift på
>svensk pølse ret så vil jeg være meget glad

Denne opskrift plejer jeg selv at bruge:

SVENSK PØLSERET

1 kg kogte, kolde pillekartofler
8 wienerpølser
2 store hakkede løg
smør/margarine
1-2 tsk paprika
1 lille dåse konc. tomatpuré
ca. 2 dl mælk
1/4 liter kaffefløde
salt, peber

Svits de hakkede løg i fedtstoffet til de er gyldne. Skær pølserne i
skiver og svits dem med. Drys paprika over og bland det godt. Skru ned
for varmen. Skær kartoflerne i mindre stykker (terninger) og læg dem i
gryden. Hæld tomatpuré, mælk, salt og peber over. Rør forsigtigt, så
det hele blandes godt rundt. Lad det småsnurre 5 - 10 minutter. Tilsæt
fløden og lad det snurre videre i nogle minutter. Smag til.
Servér med masser af klippet purløg over !!

--
Gitte Sørensen gitte@superbruger.dk

Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter http://home.worldonline.dk/~cgsorens

Peter Westh (08-01-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 08-01-01 16:52

Svensk Pølseret, hvilken glimrende ide....

Jeg har næsten kun hadefulde erindringer om svensk pølseret. Jeg er gammel
spejder, og svensk pølseret var standard på menuen hver gang vi var på lejr.
Hvilket var en rigtig dårlig ide, for retten er decideret uegnet til at
blive lave over bål i en tynd aluminiumsgryde. Og hvem har i øvrigt mulighed
for at opbevare kogte kartofler fra den ene dag til den anden om sommeren i
telt? Altså kogte man først kartoflerne, brændte fingrene i forsøget på at
pille dem, og reducerede dem til sidst til en rød-sort masse på bunden af en
ny gryde. Man fiskede pølsestykkerne og spiste sig så mæt i chips og
chokolade, efter at have brugt en halv time på at skrubbe kartoffelkagen af
gryden bund med en Rens-Let.

Men alligevel - jeg tror jeg vil forsøge mig med Gitte Sørensens opskrift en
af dagene. Der er noget over barnodmmens retter, også selvom man hadede dem
dengang. Tak for opskriften.

MVH

Peter
"Jim L. Jørgensen" <jimlj@mail1.stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:6Z_46.33$0V1.1528@news101.telia.com...
> er der nogen som kan hjælpe mig med en opskrift på
> svensk pølse ret
> så vil jeg være meget glad
>
>



Kåre Weng Madsen (08-01-2001)
Kommentar
Fra : Kåre Weng Madsen


Dato : 08-01-01 17:20


> er der nogen som kan hjælpe mig med en opskrift på
> svensk pølse ret
> så vil jeg være meget glad

Jeg har altid lavet Svensk Pølseret som noget med pasta, altså en rest eller
evt. friskkogte spaggeti. Fremgangsmåden er stort set den samme...

Løg svitse og pølserne ristees med. Kan man lide Karry er det godt at komme
i også. Lad spagettien riste med. Umiddelbart før servering røres enten en
lille smule ketup eller tomatpure i. Kan man lide det en smule stært er
chili også godt.

Når gryden tages af plejer jeg at røre friskhakket persille i - men det må
ikke varme med på palden.

Men, jeg vil dog give ret i at, det typisk er en ret jeg laver i mangel af
bedre.... - og i mine øjne kræver det enten soya eller engelsk sauce og
noget groft brød at få ned...

God appetit

Kåre



Charlotte & Jesper (09-01-2001)
Kommentar
Fra : Charlotte & Jesper


Dato : 09-01-01 11:31

Tak til vedkomne der spurgte om svensk pølseret.
Vi fik det i går og vi har ikke fået det siden de glade tider på kollegiet.
Eneste ulempe er at man altid er frygtelig mæt bagefter.

Svensk pølseret á la Rasmus Raskollegiet;

Asparges kartofler koges
Pølserne brunes
Løg tilsættes
Fløde tilsættes
Tomatpuré tilsættes
Krydres med paprika, salt og peber.

VH
Jesper



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408881
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste