/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Sprængt kød og fjærkræ
Fra : Christian Ebbesen


Dato : 31-12-00 16:13

Jeg søger opskrifter på lage til at sprænge kød og fjerkræ

På forhånd tak!

Chr. Ebbesen



 
 
Peter W. Bosse (01-01-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 01-01-01 04:08

"Christian Ebbesen" <chr.ebbesen@get2net.dk> skrev i en meddelelse...
> Jeg søger opskrifter på lage til at sprænge kød og fjerkræ

Her er en opskrift fra dansk husmoder service...

Sukker-saltlage til letsaltning i kortere tid.

*Til hver liter vand bruges:

150 g groft salt
2 spsk sukker

Lagen røres sammen kold, står et par timer, til saltet er smeltet og
hældes over kødet, der holdes nede med et let pres. Denne lage egner
sig til letsprængning af fjerkræ, saltkød til pålæg (kalve- eller
okselårtunge), hamburgerryg, svinekam, eller filet. Kødet gnides med
let med salt, og lægges i saltlagen 2-3 døgn. Opbevares i køleskab.
-oo-

Du kan evt. også benytte dig af tørsaltnings-metoden (den er go')...

Tørsaltning af fjerkræ og mindre stykker kød, der skal letsprænges.

*Til 1 kg kød beregnes: ca. 50 g groft salt, 1 tsk sukker:

Til en due beregnes således ca. 2 spsk salt, og ½ tsk sukker. En and
på 4 kg kræver 200 g salt og 4 spsk sukker. Salt og sukker blandes
godt. Kødet gnides hermed. Fjerkræ gnides eller drysses også
indvendig. Kødstykkerne lægges i en skål på lidt af saltblandingen.
Resten drysses over. I løbet af kort tid dannes lidt lage, hvori kødet
vendes med mellemrum, ligesom den dannede lage øses over kødet. Små
stykker fjerkræ let-sprænges således ½-1 døgn, større stykker fjerkræ
1-2 døgn. På samme måde kan man på ½-1 døgn letsprænge svinekam,
svinemørbrad, kalve- og okselårtunge, tyndt oksebryst og lign. Kødet
beskyttes med et klæde eller en sigte (så der ikke går fluer i) ,
men dækkes ikke lufttæt til og stilles i køleskab. Kødet kan skylles
et øjeblik i rindende vand eller blot tørres, før det lægges i kogende
vand og koges.

Kom godt i gang - og hermed godt nytår!

PS: Lav ikke tunge - da den har været i munden - èn gang

--
Mvh.
Peter W. Bosse

-Gud bevare Danmark!
H.M. Dronningen



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177511
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408596
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste