Hej Vibeke ......
Her på natten til den sidste aften i år 2000 ville jeg gerne hjælpe dig med
lidt råd omkring stegning af Oksemørbrad, men det er svært ...
Alt efter størrelse og varme vil jeg tro du skal brune din mørbrad godt -
evt. dele den i den tykke og den tynde ende - stille dem i ovnen ved 300
grader i ca. 20-25 min. - mindst for den tynde ende ....
Sådan en steg skal gerne trække tilsvarende tid inden den skæres ud, men
pas på den ikke ligger for varmt og ikke for koldt i trække tiden ... - dæk
den til med stanniol og evt. et viskestykke.-
Med hensyn til stegetermometer er det noget "HERREN" har skabt i vrede
Og efter min mening » I T T « - "ingen ting til".
Dette skrevet med fare for at blive "ristet over sagte ild i det nye år".
Man kan mærke sig til hvornår en oksefilet - oksemørbrad og lignende er
færdig; men efter min "fattige" erfaring kan man ikke måle sig til det.-
Det er med disse stykker steg som med en beuf - du kan mærke når den er
færdig, men du kan dårligt give en stegetid ... -
man skal ha' det i fingrene.-
I et tidligere indlæg om "saltindbagt" oksemørbrad kom jeg med næsten
den samme stegetid, men her kan du ikke komme til at mærke på stegen
det kan du i dette tilfælde og det gør en væsentlig forskel.-
Med fare for mit helbred vil jeg slutte ÅRET med denne lille bemærkning
og evt. hjælp til dig og andre Vibeke .... OK der var måske ikke meget
hjælp at hente i denne omgang, men mit indlæg er venligt ment ...
Rigtig Godt Nytår 2000 samt Held & Lykke ....
Med venlig hilsen
Kæld Gydum
Danmark
PÅ GENSYN i ÅR 2001 til ALLE MED HANG TIL GOD MAD !
--
E-Mail: oz1pll@qsl.net
Medlem af FIDUSO -
www.fiduso.dk
Man har et standpunkt, til man ta'r et nyt. (J.O. Krag)