/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Bøf i folie
Fra : Winnie Henriksen


Dato : 30-12-00 13:34

Hej

Jeg har en oksemørbrad (frisk fra slagteren) og ville lave bøfer i
folie i min ovn men hvordan ? kan nogen hjælpe

Mvh

Winnie

Godt nytår
Med venlig hilsen

Winnie Henriksen

 
 
Morten Wartou (30-12-2000)
Kommentar
Fra : Morten Wartou


Dato : 30-12-00 15:57

> Jeg har en oksemørbrad (frisk fra slagteren) og ville lave bøfer i
> folie i min ovn men hvordan ? kan nogen hjælpe

Hej Winnie!

Nej-nej-nej, ødelæg dog ikke koen på den måde! Det bliver en grå kedelig
ting. På panden med dem, du kan lade dem hvile i folien (ca. 5 min.).

Og godt nytår til dig også!


Med venlig hilsen,

Morten Wartou



Kæld Gydum (30-12-2000)
Kommentar
Fra : Kæld Gydum


Dato : 30-12-00 17:00

Hej Winnie Henriksen .....

NEJ - NEJ - NEJ - NEJ .... !!!! :-/

Var jeg dig ville jeg om noget var - brune din
mørbrad godt - pakke den ind i groft køkkensalt
blandet med fineherbes og æggehvider til en fugtig
masse og sætte den hele mørbrad i ovnen i ca. 25 min.
ved ca. 300 grader - lad den trække 10-15 min. og:

Brug æggeblommerne til en Bearnaise sauce og server
en god bagt kartoffel - gemyse og grøn salat til ....

Det at stege "Bøf" i stanniol - holder kun hvis vi taler om
"HAKKEBØF" alt andet er virkelig synd ...

Kød i Stanniol bliver kogt / dampet og det ville være
meget synd for et stykke kød som Oksemørbrad ..

Held & Lykke samt Godt Nytår ....

Med venlig hilsen
Kæld Gydum



JHR (31-12-2000)
Kommentar
Fra : JHR


Dato : 31-12-00 07:16

Korrektion:
Sludder, bøf i folie kan faktisk være rigtig godt hvis det bliver lavet
rigtigt.
Steg bøfferne ganske kort tid på en ret varm pande, læg dem på hvert sit
stykke stanniol og steg en blanding af løg, peberfrugt og evt. lidt tomat på
panden du lige har brugt til bøfferne. Læg denne blanding på bøfferne, krydr
med salt og peber og luk stanniol pakkerne og smid dem ind i den varme ovn
ca. 5-10 min, eller til de er passende røde inde i.

Kort sagt: Bøf i folie er hverken KOGT eller GRÅ, men en ganske udemærket
måde at give den lidt kedelige mørbrad lidt smag.

Godt nytår!
Jeppe.
Gemyse: Tysk ord der betyder grøntsager.


Kæld Gydum <oz1pll@worldonline.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:2Gn36.12497$SI6.552934@news000.worldonline.dk...
> Hej Winnie Henriksen .....
>
> NEJ - NEJ - NEJ - NEJ .... !!!! :-/
>
> Var jeg dig ville jeg om noget var - brune din
> mørbrad godt - pakke den ind i groft køkkensalt
> blandet med fineherbes og æggehvider til en fugtig
> masse og sætte den hele mørbrad i ovnen i ca. 25 min.
> ved ca. 300 grader - lad den trække 10-15 min. og:
>
> Brug æggeblommerne til en Bearnaise sauce og server
> en god bagt kartoffel - gemyse og grøn salat til ....
>
> Det at stege "Bøf" i stanniol - holder kun hvis vi taler om
> "HAKKEBØF" alt andet er virkelig synd ...
>
> Kød i Stanniol bliver kogt / dampet og det ville være
> meget synd for et stykke kød som Oksemørbrad ..
>
> Held & Lykke samt Godt Nytår ....
>
> Med venlig hilsen
> Kæld Gydum
>
>



Kæld Gydum (31-12-2000)
Kommentar
Fra : Kæld Gydum


Dato : 31-12-00 10:30


Hej Jeppe .....

Du skriver bla.:

> Kort sagt: Bøf i folie er hverken KOGT eller GRÅ, men en ganske udemærket
> måde at give den lidt kedelige mørbrad lidt smag.

Blot dette meget kort Jesper ....

Kan man ikke "HIDSE" en oksemørbrad op på anden måde ind at
stege den i stanniol - burde man måske købe noget andet kød ...

Det er og bliver synd at stege Oksemørbrad i Stanniol - en steg som sagtens
koster 160-170.- Kr. pr. Kg ....

Det kan være smag og behag - men synd er det .... samt en tilberedning
hvor Du trækker lod om udfaldet ... :-/

Rigtig godt Nytår ....
Kæld Gydum
Danmark
--
Korrektion kommer fra latin: correctio og betyder bla. RETTELSE ...










Klaus Alexander Seis~ (31-12-2000)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 31-12-00 15:32

Kæld G skrev:

> Det er og bliver synd at stege Oksemørbrad i Stanniol

Undskyld, men det er da noget vrøvl. Om man foretrækker kød tilberedt
ved kogning, stegning eller noget helt tredje, kan allerhøjst blive et
spørgsmål om smag og behag - det er ikke nogen indbygget egenskab i
kødet.

Bevares, at tilberede kød i stanniol, gør måske at kødet koges snarere
end steges, men gør det noget? Her i gruppen har vi har tidligere
snakket om indbagt (inkl. saltindbagt) mørbrad, og der var næsten lige
så mange meninger som der var folk i gruppen. Jeg har fx fået indbagt
oksemørbrad ved flere lejligheder og synes at det smager ganske for-
trinligt. Og er det så væsensforskelligt igen at indbage en mørbrad i
dej og folie?

Kan man ikke lide udseendet af kogt/dampet kød, kan man da altid brune
det i smør i forvejen.

> Det kan være smag og behag

Det ikke blot _kan_ være, det _er_ et spørgsmål om smag og behag.

Den enes gulv, den andens loft...

> men synd er det

Synes du.

> ... samt en tilberedning hvor Du trækker lod om udfaldet ... :-/

Helt uenig. Dét må da komme an på hvor gode eller dårlige folk er
til at lave mad - ellers skulle det også være lodtrækning at indbage
en mørbrad i dej. Det kan sagtens være at det kræver øvelse og omhu
at få et godt resultat med tilberedning i folie, men det er da ikke
énsbetydende lodtrækning, og én gang skal vel være den første, hvis
man ønsker at mestre teknikken - om kødet så koster 50 eller 200 kr
pr kg er ikke noget argument for valget at tilberedning.


Godt nytår til alle i gruppen.

// Klaus

--
><>°   Når vi sejler op og ned...

Kæld GYdum (31-12-2000)
Kommentar
Fra : Kæld GYdum


Dato : 31-12-00 16:41

Hej Klaus A. S. ......

Det bliver lige et hurtigt svar idet jeg står i køkkenet ....

Vi ligger meget lang for hinanden - og jeg synes du mangler både
respekt og omtanke omkring tilberedning af diverse kødvare ..

Jeg har gennem det sidste år også fulgt dine indlæg og meget
lyder fornuftig .... men ikke her .....

Hvor er respekten for et stykke kød til 160,- pr Kg ... for ikke
at nævner det færdige resultat ....

Med hensyn til det sidste i din bemærkning - så er det noget
med at øvelse gør mester .... - har man først givet en Indbagt
Oksemørbrad for meget varme en gang tænker man sig om
næste gang og næste gang ....

Om man ønsker - stegt - dampet - eller kogt Oksemørbrad
er ikke et spørgsmål om smag og behag - det er et spørgsmål
respekt for det enkelte stykke kød !!!

Rigtig godt Nytår 2000
Kæld Gydum
Danmark
--
Her står Menuen på Lammekølle hvilket også kan tilberedes
som saltindbagt .... smovs ....





Remmen (31-12-2000)
Kommentar
Fra : Remmen


Dato : 31-12-00 19:41

Hej,

Må lige komme med min mening om tingene.

[Cut, cut]

>Hvor er respekten for et stykke kød til 160,- pr Kg ... for ikke
>at nævner det færdige resultat ....

Det er vel ikke prisen, som gør at man skal vise et stykke kød respekt. Og
man viser da ikke kødet respekt ved at tilberede det på en måde fremfor en
anden. Hvis man kan tale om, at vise kød respekt må det da være ved at
tilberede det så man selv nyder det mest muligt! Og det gælder i øvrigt alle
madvarer, ikke bare kød.

[Cut noget mere]

>Om man ønsker - stegt - dampet - eller kogt Oksemørbrad
>er ikke et spørgsmål om smag og behag - det er et spørgsmål
>respekt for det enkelte stykke kød !!!

Jo det er da et spørgsmål om smag og behag! Jeg kunne da godt finde på at
lave en god Bøf Stroganoff ud af lidt mørbrad. Eller stege det som bøffer
eller... eller... Og der er da ikke nogen, som kan sige at det er forkert! I
matematik er der noget der hedder 'forkert'. 2+2=5 er forkert. Der er vel
ikke noget,der hedder 'forkert' med hensyn til kunst (det synes jeg
madlavning er - udover at være et håndværk). Det nytter jo heller ikke at
diskutere om Rembrandts 'Nattevagten' er et godt billede (ud fra et
smagsmæssigt perspektiv - det håndværksmæssige ligger det noget anderledes
med). Det er der vel millioner der falder i svimer over det. Det gør jeg
ikke. Er det forkert?


> Rigtig godt Nytår 2000
> Kæld Gydum
> Danmark

Og godt nytår til jer alle,

Lars, som er rigtig træt af at skulle tilbringe nytårsaften med influenza,
kodimagnyl og saftevand...suk...



Kæld Gydum (31-12-2000)
Kommentar
Fra : Kæld Gydum


Dato : 31-12-00 22:35


Hej Remmen ....

Først Rigtig godt Nytår .....

Vi er bestemt ikke helt enige .... uden at jeg dog vil vade
i det ....
Som alt andet kan Mad være kunst - men bag kunst ligger
et godt håndværk efter min mening ...

Yderligere kommentar skal jeg holde mig fra ... som nævnt
er vi langt fra enige ...

Med venlig hilsen
Kæld Gydum
Danmark





Klaus Alexander Seis~ (01-01-2001)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 01-01-01 20:46

Kæld G skrev:

> Hvor er respekten for et stykke kød til 160,- pr Kg ...
> for ikke at nævner det færdige resultat ....

Jeg har ikke respekt for penge, men for et veludført håndværk, og efter
min mening er prisen på madvarer en fuldstændig arbitrær størrelse, der
ikke har noget som helst at gøre med kogekunst.

I Danmark hører oksemørbrad måske til det dyreste kød, og sikkert ikke
kun pga. kvaliteten - en anden faktor er, at der kun er to mørbrader på
en ko. I Zambia, derimod, var svinekød - og ikke nødvendigvis svine-
mørbrad - dyrere end oksemørbrad. Skulle jeg have behandlet oksekødet
med mindre "respekt" da jeg boede i Zambia, end her i Danmark?

I Sydafrika og Zimbabwe lægger man oksemørbrad i krydret saltlage et
par dage før man tørrer mørbraden, så den bliver hård som træ. Biltong,
hedder det færdige resultat, og serveres ofte skåret i tynde flager, som
drysses på stiv majsgrød ("pap") og overhældes med smeltet smør. Er det
respektløst at behandle kødet på den måde?

> Her står Menuen på Lammekølle hvilket også kan tilberedes
> som saltindbagt .... smovs ....

Jeg synes du er underligt inkonsistent. Mørbrad må ikke indbages, men
lammekølle må. Er det fordi lammekølle er billigere?

For mig handler det ikke om at vælge tilberedningsmetode udfra kilo-
prisen, men at vælge den tilberedning der giver mig den største
nydelse. Men det lader til at vi har et meget forskelligt syn på
disse ting.


// Klaus

--
><>°

Kæld Gydum (01-01-2001)
Kommentar
Fra : Kæld Gydum


Dato : 01-01-01 22:11


Klaus A. S. skriver bla.:

> Jeg synes du er underligt inkonsistent. Mørbrad må ikke indbages, men
> lammekølle må. Er det fordi lammekølle er billigere?

Hej igen Klaus ....

Først Godt Nytår .....

Jeg tror der er noget du har misforstået - eller ikke kender til, der
er stor forskel på at stege noget i stanniol og så at tilberede noget
som saltindbagt ...

Min oprindelige opskrift går på saltindbagt oksemørbrad ... så bare
rolig og det har intet med prisen på kødet at gøre ...

Med hensyn til pris på kød har det jo altid været sådan at oksemørbrad
har været specielt dyrt i forhold til filet og det er ok for mig for jeg vil
helst ha' filet og har aldrig kunnet se mørbradens fortræffeligheder.-

Undskyld, men det er måske en fejl i min opdragelse ...

I øvrigt er der jo også kun to oksefileter på en ko og kun en "hale" så
det har vel ikke noget med det at gøre .... i "gamle dage" fik du halen
i nakken - det er ovre de dage, men det fineste kød og dyreste er
stadig oksemørbraden ... forstå det hvem som kan ... :-/

Oksemørbrad har altid været koens bedste stykke kød ikke mindst
hvis du tager Det Traditionelle Franske Køkken .... og det er IKKE
kun fordi der kun er to ....
Andre må komme med en evt. forklaring.

Og til slut - hvis du følger mine indlæg så anbefaler jeg at man
salt-indbager oksemørbrad og her giver jeg en forklaring ... saltet kan
ånde det kan Stanniol IKKE - deri ligger en væsentlig forskel !!!

Samtidig har saltblandingen + varmen en fantastisk virkning på
kødet overflade - nærmest som om kødet bliver tørstegt ... se her
taler vi om erfaring og teknik .. og til dem som læser med PRØV DET.

( Se min opskrift et andet sted op mod Nytår ... )

Med venlig hilsen
Kæld Gydum
Danmark
--
E-Mail: oz1pll@qsl.net
Medlem af FIDUSO - www.fiduso.dk
Man har et standpunkt, til man ta'r et nyt. (J.O. Krag)







JHR (31-12-2000)
Kommentar
Fra : JHR


Dato : 31-12-00 16:48


Kæld Gydum <oz1pll@worldonline.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:21D36.16958$gs1.670014@news010.worldonline.dk...
> Korrektion kommer fra latin: correctio og betyder bla. RETTELSE ...

Jeps, jeg rettede din misopfattelse af hvad bøf i folie er.

Jeppe.



Kæld Gydum (31-12-2000)
Kommentar
Fra : Kæld Gydum


Dato : 31-12-00 10:36

Hej igen Jeppe ....

SORRY - Jeg kommer til at kalde dig Jesper i mit SVAR !

Med venlig hilsen
Kæld

Det er hvis hvad man kan kalde en korrektion.. .




Allan Clausen (25-01-2001)
Kommentar
Fra : Allan Clausen


Dato : 25-01-01 22:50


"Winnie Henriksen" <winnie@bitnisse.dk> wrote in message
news:delr4tgg3koohbph33e5jjec84j8ik0vj9@4ax.com...
> Hej
>
> Jeg har en oksemørbrad (frisk fra slagteren) og ville lave bøfer i
> folie i min ovn men hvordan ? kan nogen hjælpe
>
> Mvh
>
> Winnie
>
> Godt nytår
> Med venlig hilsen
>
> Winnie Henriksen



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408881
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste