/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Holdbarhed for laks i fryseren
Fra : Heidi


Dato : 18-12-01 12:03

Jeg blev inspireret af opskriften på laks med skimmelost, og har
tilfældigvis nogle laksefileter i fryseren. De blev købt i april 2001,og
har været frosset siden - men duer de i det hele taget længere?
Eller er 8 måneder i fryseren lige i overkanten for sådan en fed fisk?
Hvis jeg tøer dem op, kan jeg så evt. lugte om de stadig er gode -
eller er jeg nød til at prøve at tilberede dem og smage på dem?

--
Mvh. Heidi
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
http://www.hct.hjem.wanadoo.dk
Svar venligst i gruppen og ikke pr. mail


 
 
Karina Lund Andersen (18-12-2001)
Kommentar
Fra : Karina Lund Andersen


Dato : 18-12-01 12:25

Er det ikke noget med at fisk kun kan holde sig 3 mdr. i fryseren ?
Jeg er ikke sikker!

M.v.h.

Karina
"Heidi" <nyhedFJERNES@adslhome.dk> skrev i en meddelelse
news:9vn7tv$icm$1@sunsite.dk...
> Jeg blev inspireret af opskriften på laks med skimmelost, og har
> tilfældigvis nogle laksefileter i fryseren. De blev købt i april 2001,og
> har været frosset siden - men duer de i det hele taget længere?
> Eller er 8 måneder i fryseren lige i overkanten for sådan en fed fisk?
> Hvis jeg tøer dem op, kan jeg så evt. lugte om de stadig er gode -
> eller er jeg nød til at prøve at tilberede dem og smage på dem?
>
> --
> Mvh. Heidi
> "Time is fun when you're having flies" - Kermit
> http://www.hct.hjem.wanadoo.dk
> Svar venligst i gruppen og ikke pr. mail
>



Peter Westh (18-12-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 18-12-01 12:42

"Karina Lund Andersen" <karina@jaydee.dk> wrote in message
news:HIFT7.5574$Q3.847932@news010.worldonline.dk...
> Er det ikke noget med at fisk kun kan holde sig 3 mdr. i fryseren ?
> Jeg er ikke sikker!
>
> M.v.h.

Jeg tror det er et meget godt bud, især for en fed fisk som laks. Fede ting
har langt kortere holdbarhed i fryser end andre, på grund af harskning.

MVH

Peter



Heidi (18-12-2001)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 18-12-01 12:56

"Peter Westh" <htsewp@hum.ku.dk> skrev i en meddelelse news:9vna2a$g1sqf$1@ID-62221.news.dfncis.de...
> "Karina Lund Andersen" <karina@jaydee.dk> wrote in message
> news:HIFT7.5574$Q3.847932@news010.worldonline.dk...
> > Er det ikke noget med at fisk kun kan holde sig 3 mdr. i fryseren ?
> > Jeg er ikke sikker!
> >
> > M.v.h.
>
> Jeg tror det er et meget godt bud, især for en fed fisk som laks. Fede ting
> har langt kortere holdbarhed i fryser end andre, på grund af harskning.

Men spørgsmålet er så, om man kun kan afgøre om fisken er harsk
ved at smage på den - eller om det kan lugtes?

--
Mvh. Heidi
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
http://www.hct.hjem.wanadoo.dk
Svar venligst i gruppen og ikke pr. mail


Jan Boegh (18-12-2001)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 18-12-01 18:10

"Heidi" <nyhedFJERNES@adslhome.dk> wrote in message
news:9vnb2v$pl0$1@sunsite.dk...

> Men spørgsmålet er så, om man kun kan afgøre om fisken er harsk
> ved at smage på den - eller om det kan lugtes?

Det kan du godt lugte - jeg synes faktisk at 'gammel' frosset fisk lugter
før det smages - men det er måske blot et udtryk for at min næse er bedre
end mine smagsløg.

mvh
Jan


Heidi (18-12-2001)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 18-12-01 18:25

"Jan Boegh" <jan@boegh._X_net> skrev i en meddelelse news:HLKT7.131$Zm5.18254@news000.worldonline.dk...
> "Heidi" <nyhedFJERNES@adslhome.dk> wrote in message
> news:9vnb2v$pl0$1@sunsite.dk...
>
> > Men spørgsmålet er så, om man kun kan afgøre om fisken er harsk
> > ved at smage på den - eller om det kan lugtes?
>
> Det kan du godt lugte - jeg synes faktisk at 'gammel' frosset fisk lugter
> før det smages - men det er måske blot et udtryk for at min næse er bedre
> end mine smagsløg.

Okay, det ved jeg så til en anden gang - som jeg skrev til Palle, så
har jeg kasseret dem uden at lugte eller smage.

--
Mvh. Heidi
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
http://www.hct.hjem.wanadoo.dk
Svar venligst i gruppen og ikke pr. mail


palle.holm@tdcadsl.d~ (18-12-2001)
Kommentar
Fra : palle.holm@tdcadsl.d~


Dato : 18-12-01 17:55

On Tue, 18 Dec 2001 12:03:14 +0100, "Heidi" <nyhedFJERNES@adslhome.dk> wrote:

>Jeg blev inspireret af opskriften på laks med skimmelost, og har
>tilfældigvis nogle laksefileter i fryseren. De blev købt i april 2001,og
> har været frosset siden - men duer de i det hele taget længere?
>Eller er 8 måneder i fryseren lige i overkanten for sådan en fed fisk?
>Hvis jeg tøer dem op, kan jeg så evt. lugte om de stadig er gode -
>eller er jeg nød til at prøve at tilberede dem og smage på dem?

Hmm. Var de frosne da du købte dem og i så fald hvor gamle ? Er det ferske eller
formodentlig røgede fileter ?? Normalt med hele, ferske, industrifrosne laks,
glaserede jævnligt, og opbevaret i rigtig frost (-26 -28 grader) kan laks holde
sig længe. Men vores hjemmefrysere lader en del tilbage at ønske, hvad
temperatur angår. Men en godt behandlet frisk laks, frosset ned og glaseret, kan
snildt holde sig i 12 måneder. Omend jeg personlig foretrækker en friskfanget
Østersø laks.

PS. Skær eventuelt den yderste kant af, for at være på den sikre side.
Hilsen/regards
Palle

Heidi (18-12-2001)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 18-12-01 18:24

<palle.holm@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse news:hqsu1ug7ecvm8m2cv93j2n5ri0itdbvrrq@4ax.com...
> On Tue, 18 Dec 2001 12:03:14 +0100, "Heidi" <nyhedFJERNES@adslhome.dk> wrote:
>
> >Jeg blev inspireret af opskriften på laks med skimmelost, og har
> >tilfældigvis nogle laksefileter i fryseren. De blev købt i april 2001,og
> > har været frosset siden - men duer de i det hele taget længere?
> >Eller er 8 måneder i fryseren lige i overkanten for sådan en fed fisk?
> >Hvis jeg tøer dem op, kan jeg så evt. lugte om de stadig er gode -
> >eller er jeg nød til at prøve at tilberede dem og smage på dem?
>
> Hmm. Var de frosne da du købte dem og i så fald hvor gamle ?

De var ikke frosne.

Er det ferske eller
> formodentlig røgede fileter ??

Det var ferske stykker, marineret i et eller andet stads.

Normalt med hele, ferske, industrifrosne laks,
> glaserede jævnligt, og opbevaret i rigtig frost (-26 -28 grader) kan laks holde
> sig længe.

Ja jeg har jo ikke glaseret dem (hvis du dermed mener at gøre dem
våde og fryse dem, så der kommer et tyndt islag på). De er bare
frosset i emballagen (en plasticbakke med plastic udenom). Og de
har "kun" været frosset ved -18 grader.

Anyway - de er røget ud nu, så aftensmaden blev til pasta bolognese
i stedet for.

--
Mvh. Heidi
"Time is fun when you're having flies" - Kermit
http://www.hct.hjem.wanadoo.dk
Svar venligst i gruppen og ikke pr. mail


palle.holm@tdcadsl.d~ (18-12-2001)
Kommentar
Fra : palle.holm@tdcadsl.d~


Dato : 18-12-01 18:41

On Tue, 18 Dec 2001 18:23:53 +0100, "Heidi" <nyhedFJERNES@adslhome.dk> wrote:

><palle.holm@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse news:hqsu1ug7ecvm8m2cv93j2n5ri0itdbvrrq@4ax.com...
>> On Tue, 18 Dec 2001 12:03:14 +0100, "Heidi" <nyhedFJERNES@adslhome.dk> wrote:

>Ja jeg har jo ikke glaseret dem (hvis du dermed mener at gøre dem
>våde og fryse dem, så der kommer et tyndt islag på).

Ved glasering tager du den frosne "ting" og dypper et par gange i isvand (eller
så koldt vand som muligt. Det er bare svært, hvie ens hjemmefryser ligger på -12
-18 grader.). Det fryser fast med det samme og giver en beskyttende hinde, når
det kommer på frost igen umiddelbart efter. På den måde kan f. ex. torskefilet
holde sig i optil 18 måneder. Men det kræver selvfølgelig, at det er en helt
frisk råvare man bruger. Stol på din fiskehandler og betal hvad det koster. Det
er selvfølgelig nemt at sige for en Bornholmer. )



>Anyway - de er røget ud nu, så aftensmaden blev til pasta bolognese
>i stedet for.

Det er jo heller ikke så ringe endda.
Hilsen/regards
Palle

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408869
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste