Wed, 27 Dec 2000 20:04:29 GMT, skrev "lise hansen"
<lisemargit@get2net.dk> :
>Jeg skal lave en forret nytårsaften. Egentlig er det meningen jeg skal lave
>rejecocktail, men er det ikke lidt kedeligt? Er der nogen, der har en god
>opskrift på en alternativ rejecocktail eller anden forret med rejer?
Her har du forslag til to forskellige (varme !!) forretter med rejer:
GAMBAS PIL PIL (Spanske rejer)
Pr. person:
10 - 12 pillede rejer (ikke for små)
1 fed hvidløg i tynde skiver
1 - 2 hele tørrede chilipeber
salt - cayennepeber
Olivenolie
Læg rejerne i en lille ildfast skål (ca. 10 cm i diameter) - én skål
pr. person.
Læg hvidløg og chilipeber ved og drys med lidt salt og evt.
cayennepeber (alt efter hvor stærkt man vil have det).
Olivenolie hældes over, så rejerne lige er dækket.
Skålene sættes i ovnen ved 225 - 250 grader, så olien kommer til at
koge.
Serveres straks med hvedebrød til, som man dypper i olien, så man får
det med op.
EVA's REJERET (4 pers.)
2 poser frosne rejer optøes og tørres grundigt (må ikke være våde)
1 grøn + 1 rød peberfrugt i smalle, korte strimler
1 dåse flåede, hakkede tomater
1 - 2 fed hvidløg
1 lille dåse konc. tomatpuré
1/4 liter piskefløde
1 spsk. karry
1 lille tsk. chilipulver
salt + peber
hakket persille
De omhyggeligt tørrede rejer svitses i olie + smør (1½ spsk. af hver).
Karrypulver hældes over og svitses med.
Peberfrugter tilsættes - flåede tomater, tomatpuré og hvidløg
tilsættes.
Det hele simrer i 5 min.
Piskefløden tilsættes og retten varmes igennem.
Smages til med salt, peber og chilipulver.
Inden servering drysses med persille. Serveres med flûtes.
--
Gitte Sørensen gitte@superbruger.dk
Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter
http://home.worldonline.dk/~cgsorens