"Emil" <emilsen@image.dk> wrote in message...
> Karolines Køkken har opskriften på side 7 & 9. Der er fejl i
> opskrifterne, så der er senere udgivet et opskriftsblad.
> Det har jeg lagt i news:dk.binaer under Torskeopskrift.
Jeg kan nu ikke se at der skulle være nogle særlige grove fejl i
nævnte torskeopskrift, som skulle have betydning for det færdige
resultat. Fremgangs måde og servering kan være forskellig.
Heller ikke æg som er skåret i skiver eller kvarter, - og torsk der er
skåret i skiver eller skåret i 3 cm's tykkelse, gør den synderlige
forskel, - det er smag og behag.
For iøvrigt synes jeg det er en god ide med foto/billeder i dk.binaer,
men i dette tilfælde syntes jeg, at billedet/opskriften skulle
komprimeres og beskæres så det var tilpasset vindues-ruden på
skærmen, -så man ikke skal sidde og trække op og ned og frem
og tilbage, - og det hele går i stå, - som i dette tilfælde.
- Men måske er de nye 45 tommers skærme kommet?
Nedenfor er selv samme torskeopskrift fra karoline.dk, - men
er kopieret ned til overskuelige rammer.
*Der er frit valg i kogelagerne, her er 3 slags at vælge imellem,
og der er mange flere, -hvor de så end kommer fra...
Torskeret med cremefraiche-sauce:
(6-8 pers.)
ca. 1 kg *kogt, kold torsk
Cremefraiche-sauce:
3½ dl cremefraiche 18% og cremefraiche 38%
2 spsk ravigottesauce eller sød, mild sennep
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 tsk bearnaiseessens
1 tsk sukker
1 dl piskefløde, pisket til et let skum
100 g rejer
100 g kaviar
3 hårdkogte æg (str. mellem)
1 lille bakke frisk, klippet karse.
Tilbehør: 300 g flutes.
Fremgangsmåde:
Anret torsken i et fad.
Cremefraiche-sauce: Rør creme fraiche sammen med de øvrige
ingredienser, på nær flødeskum, der vendes i til sidst. Smag saucen
til og hæld den over torsken.
Fordel herover rejer, kaviar, æg skåret i skiver samt karse.
Tip: Er saucen for tyk, kan der tilsættes lidt mælk.
cremefraiche-saucen kan også tilberedes med lige dele cremefraiche 18%
og cremefraiche 38%.
Tip: *Torsk der skal anvendes kold, må koges i en god kogelage. Lav
kogelage af 1 lt vand til ovennævnte portion torsk. Skær torsken i
skiver og kog dem et par min. Sluk for gryden og lad fisken stå og
trække 7-8 min. under låg.
Kogelage 1: (portion x 5)
2 dl vand
1 spsk eddike
1 tsk groft salt
1 laurbærblad
5 peberkorn
Kogelage 2:
1 liter vand
2 spsk groft salt
2 spsk eddike
2 laurbærblade
20 hele peberkorn
1 zittauerløg i tynde ringe (ca. 50 g)
2 gulerødder i tynde skiver (ca. 150 g)
Kogelage 3:
1 liter vand
2 spsk eddike
1 spsk groft salt
1 laurbærblad
2-3 peberkorn
4-5-6 etc, etc...
Velbekommen!
--
Mvh. ©¿©
Peter W. Bosse
De psykiatriske patienter på Aalborg Psykiatriske Sygehus
kan igen få lov til at deltage i den daglige madlavning