/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvordan koger/damper man ris ordentligt?
Fra : lcj@wanadoo.dk


Dato : 17-12-01 15:23

Et banalt spørgsmål (måske)
Det er endnu ikke lykkedes mig at finde en sikker metode til at koge
ris (basmati/jasmin/alm. løse)i, så de bliver perfekte - dvs. luftige
og lette uden at være udkogte. Jeg synes jeg følger opskriften på
poserne til punkt og prikke, men alligevel bliver de ikke gode. Hvad
gør jeg monstro forkert?
Når jeg er ude at spise f.eks. thaimad er de altid perfekte, men det
skyldes vel, at de bliver tilberedt i en dampkoger, eller?

vh
Lars


 
 
Knud Winckelmann (17-12-2001)
Kommentar
Fra : Knud Winckelmann


Dato : 17-12-01 15:50

Således skrev lcj@wanadoo.dk i dk.kultur.mad+drikke Mon, 17 Dec 2001
15:23:29 +0100:

>Et banalt spørgsmål (måske)
>Når jeg er ude at spise f.eks. thaimad er de altid perfekte, men det
>skyldes vel, at de bliver tilberedt i en dampkoger, eller?

Ikke nødvendigvis.

Kig i <news:no.alt.mat>, der har lige været en længere tråd om
riskogning.

Den hedder "Thai-Mat", er fra den 06-12-2001 og starter med

<news:S8RP7.8838$yB2.150278@news1.oke.nextra.no>

Knud
--
Can i dial 1-255-255-255255 and make every phone in the world ring?
-- Tanuki the Raccoon-dog

Zilly ink (17-12-2001)
Kommentar
Fra : Zilly ink


Dato : 17-12-01 15:52

<lcj@wanadoo.dk> skrev i en meddelelse
> Et banalt spørgsmål (måske)
> Når jeg er ude at spise f.eks. thaimad er de altid perfekte, men det
> skyldes vel, at de bliver tilberedt i en dampkoger, eller?

Dampkoger: JA.

Hvis du ikke har en sådan, så kog dem under låg UDEN
at løfte låget undervejs. Sørg ligeledes for at låget er tæt og tungt!!!

OG HUSK: ikke lette på låget !!!

flem


Klaus Alexander Seis~ (17-12-2001)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 17-12-01 21:29

Lars skrev:

> Det er endnu ikke lykkedes mig at finde en sikker metode til
> at koge ris (basmati/jasmin/alm. løse) i, så de bliver perfekte
> - dvs. luftige og lette uden at være udkogte.

Jeg spiser store mængder basmati- og jasminris og får et godt resultat
ved at bruge 3,75 dl vand til 2 dl ris og lade risene koge stille og
roligt under låg til vandet lige netop er opsuget/kogt væk (det er en
skønssag) - vel en 12-15 minutter. Dernæst tager jeg risene af pladen
og sætter gryden ind i en tehætte, hvor den får lov at stå op til et
kvarter, mens jeg laver resten af maden færdig.


// Klaus

--
><>    vandag, môre, altyd saam

LazyA (18-12-2001)
Kommentar
Fra : LazyA


Dato : 18-12-01 19:52

"Klaus Alexander Seistrup" <spamtrap@magnetic-ink.dk>
>
> Jeg spiser store mængder basmati- og jasminris og får et godt resultat
> ved at bruge 3,75 dl vand til 2 dl ris og lade risene koge stille og
> roligt under låg til vandet lige netop er opsuget/kogt væk (det er en
> skønssag) - vel en 12-15 minutter. Dernæst tager jeg risene af pladen
> og sætter gryden ind i en tehætte, hvor den får lov at stå op til et
> kvarter, mens jeg laver resten af maden færdig.
>


Hørt!
Jeg spiser basmatiris 2-5 gange om ugen, og laver dem (bortset fra tehætten)
på fuldstændigt samme måde. Og samme vand/ris forhold. De bliver altid gode.
Jeg har bedre resultater med risene fra Rema 1000 end dem fra Netto. Måske
en tilfældighed.

mvh

Anders Hagstrøm



René Strøm (18-12-2001)
Kommentar
Fra : René Strøm


Dato : 18-12-01 12:50

Denne her metode lærte jeg for mange år siden, af min phillipinske ven.

2 kopper ris
3 kopper vand

sættes over i en gryde med låg
ved middelvarme, når det koger
skrues ned på laveste blus. Der
skal de stå ca. 12 min og risene
er færdige.

Ikke noget med at løfte på låget.

mvh. René
<lcj@wanadoo.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:9fvr1uc5vk0h8m661rtv9o4dgbcf3r7311@4ax.com...
> Et banalt spørgsmål (måske)
> Det er endnu ikke lykkedes mig at finde en sikker metode til at koge
> ris (basmati/jasmin/alm. løse)i, så de bliver perfekte - dvs. luftige
> og lette uden at være udkogte. Jeg synes jeg følger opskriften på
> poserne til punkt og prikke, men alligevel bliver de ikke gode. Hvad
> gør jeg monstro forkert?
> Når jeg er ude at spise f.eks. thaimad er de altid perfekte, men det
> skyldes vel, at de bliver tilberedt i en dampkoger, eller?
>
> vh
> Lars
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408871
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste