/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Julekalender - 17. december
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 17-12-01 07:06

* . * . * . * . * . * . * . * . * .
*. * . * . * JULEKNAS! . * . * . * . *
* . * . * . * . *. * . * . * . * . * . *
* . * * . * . . * * . * * . * . * . * .
Det er så hyggeligt at lave juleknas, noget alle familiens medlemmer kan
være med til. Men husk, at alt det, der bliver lavet, nok ikke ender på
julens godtebord. Der skal også beregnes lidt smagsprøver undervejs.
Mange af godterne egner som spiselige julegaver-ideer til en kær
slikmund. *<|

California-konfekt:
Marcipan, rosiner, cognac. Hvid eller brun overtrækschokolade.
Kulørt sukkerpynt.

Lad rosinerne trække i cognac mindst et par timer. Bland den i
marcipanen og tilsæt evt. lidt mere cognac efter smag. Form marcipanen
som ensartede kugler, der tørrer lidt inden de overtrækkes med
chokolade- og pyntes med sukkerpynt.
‹(•¿•)›

Mokka-nougat:
3 stænger blød nougat à ca. 100 g, 100 g overtrækschokolade, 10 g smør,
1 spsk pulverkaffe, 2 spsk rom eller cognac.

Læg nougatstængerne koldt. Smelt chokoladen og smørret ved svag varme.
Opløs kaffen i rom eller cognac og rør det hurtigt i chokoladen. Fordel
denne chokolademasse over de kolde nougatstænger og lav gerne et mønster
i chokoladen med en gaffel. Skær stængerne i små stykker med en skarp
kniv, inden chokoladen er blevet helt stiv.
‹(•¿•)›

Overtrukne ananas:
1 ds ananas skiver (1 kg ds), 200 g sukker, evt. lidt
konserveringsmiddel. - Overtrækschokolade.

Kog ananasskiverne i 10 minutter i saften, som tilsættes sukkeret. Hvis
der anvendes 'ananas i egen saft' må der tilsættes yderligere 100 g
sukker. Tag ananassen af varmen, tilsæt konserveringsmiddel, hvis den
færdige konfekt skal opbevares mere end et par dage. Lad skiverne trække
i saften et køligt sted til næste dag. Ananasskiverne drypper af i en
tilpas stor sigte, så de bliver tørre. Der kan også bruges
køkkenrullepapir, som skiftes hyppigt, så væden suges fra
ananasskiverne. Overtræk skiverne to gange med den smeltede ikke varme
chokolade. Pensl den på eller smør den på med en kniv. Når skiverne er
overtrækkes to gange bliver chokoladelaget ekstra tykt og lækkert. Sæt
gerne chokoladestykkerne et øjeblik i fryseren til chokoladen er
stivnet.
Tips! Sæt aldrig de nyovertrukne chokoladestykker et sted, hvor der er
træk, så bliver resultatet meget nemt gråt og trist.
‹(•¿•)›

Konfekt-rulle:
100 g rosiner, 1-2 spsk cointreau, 50 g røde cocktailbær, 250 g rå
marcipan, 100 g mørk overtrækschokolade. - Mandler og røde bær til
pynt.

Læg rosinerne i et glas eller lign. Hæld cointreau på, dæk dem tæt til
og lad dem trække et par timer gerne længere. Hak cocktailbærrene groft
og bland dem i marcipanen foruden rosinerne. Form marcipanen som en tyk
pølse og lad den stå, inden den overtrækkes med smeltet chokolade. Pynt
ovenpå med fx smuttede mandler.
‹(•¿•)›

Kokoskugler:
250 g marcipan, 2 spsk kakao, 1 spsk grand marnier. -
Overtrækschokolade, kokosmel.

Ælt marcipan, kakao og grand marnier sammen. Form det som ensartede
kugler og overtræk disse med chokolade inden de trilles i kokosmel.
NB: Kuglerne kan trilles i hakkede hasselnøddekerner i stedet for
kokosmel, men så skal de nok kaldes nøddekugler.
‹(•¿•)›

Kahlua kakao-kugler:
Marcipan, kahlua-likør, overtrækschokolade, kakao.

Bland marcipanen med kahlua-likør efter smag og tril den til kugler.
Overtræk disse med chokolade og tril dem i kakao. (Det er ikke strengt
nødvendigt at overtrække dem med chokolade, men det gør dem endnu
dejligere).
‹(•¿•)›

Marcipan nougat-roulade:
200 g marcipan, 150-200 g blød nougat, lys eller mørk
overtrækschokolade. -Valnøddekerner, kandiserede violer eller lyserød
sukkerpynt.

Rul marcipanen ud som et rektangel ca. et par mm tykt. Rulles den ud på
bagepir er det ikke nødvendigt med flormelisdrys under, inden
udrulningen. Fordel den bløde nougat over i et jævnt lag, brug evt. en
smørekniv. Tril marcipanen sammen som en roulade. Overtræk den med
smeltet lys eller mørk chokolade og pynt med halve valnøddekerner og
gerne violer eller lidt lyserød sukkerpynt.
Tips: Det er nemmest at overtrække store marcipanbrød etc. hvis bunden
overtrækkes først, og når chokoladen her er stivnet, vendes brødet og
overtrækkes på oversiden og enderne med den smeltede chokolade. Med en
tilpas stor pensel går det lynhurtigt. Husk at komme pynten på, medes
chokoladen er fugtig endnu.
‹(•¿•)›

Appelsin-drømme:
200 g marcipan, grand marnier, reven appelsinskal. - Overtrækschokolade,
syltet appesinskal eller honningsyltede appelsinskiver (fås i
delikatesseforretninger).

Marcipanen æltes med grand marnier efter smag og lidt reven appelsinskal
(eller finthakket, syltet appelsinskal). Form marcipanen som kugler, lad
disse ligge lidt og overtræk dem derpå med chokolade. Pynt med syltet
appelsinskal eller en lille snitte af en honningsyltet appelsinskive.
‹(•¿•)›

Romkugler (konfekt):
250 g overtrækschokolade, 100 g smør, 1 spsk rom, 1 æggblomme. -
Overtrækschokolade, små kulørte sukkerkugler (non pareille).

Chokoladen smeltes. Smørret tilsættes i små klumper, og der røres i
chokoladen, så den bliver blandet godt. Rom tilsættes (smag på det).
Chokolademassen tages af varmen. Når den begynder at stivne, røres
æggeblommen i. Form massen som små kugler, sæt disse koldt lidt, inden
de overtrækkes med chokolade og trilles i kulørte sukkerkugler, non
pareille eller chokoladekrümmel.
‹(•¿•)›

Tips om overtrækschokolade:
Skær overtrækschokolde i små stykker, smelt disse ved svag varme meget
gerne ovenpå en radiator. Lad ALDRIG chokoladen blive 'varm', den er
faktisk stadig 'kold', når den er smeltet (kun 32°). Lad den stå væk fra
varmen, til den er lige ved at begynde at stivne i kanten, så lunes den
igen, til den atter er smeltet. Rør den igennem, og den er klar til
brug. - (Til den lille husmor!) Undgå så vidt muligt at smelte
chokoladen i vandbad. Det står ganske vist i mange kogebøger etc. at
chokoladen smeltes i vandbad, men det er meget vanskeligt helt at undgå,
at der kommer vanddamp til chokoladen, og det kan være årsag til, at det
færdige resultat bliver gråt og kedeligt.

NB: Brug gerne fryseren til "tørring" af de overtrukne chokoladestykker.
Chokolade kan dybfryses. Det kan være rart, hvis man skal lave konfekten
i god tid. Uegnet til dybfrysning er konfektstykker med flydende fyld.
‹(•¿•)›

Rigtig go' fornøjelse!

- GOD JUL -
Q
o o o /\ o o
/ \ / \ / \ /**\ / \ / \
-.- -.- -.- /***\ -.- -.- _
\( )\ \( )/ /( )/ /*****\ \( )\ /( )/
\/ |_ _||_ _| \/ || \/ |_ _| \/ ...

Q
o o o /\ o o
/ \ / \ / \ /**\ / \ / \
-.- -.- -.- /***\ -.- -.- _
/( )/ \( )/ /( )/ /*****\ \( )/ /( )/
_| \/ . _| \/ _| \/ || _| \/ ..\/ \/ ..

Q
o o o /\ o
/ \ / \ / \ /**\ / \
-.- -.- -.- /***\ -.- _
/( )/ \( )/ /( )/ /*****\ \( . )/
_| \/ _| \/ _| \/ || .. \/ \/ ... [7] dage tilbage
*<|

--
Mvh.
Peter W. Bosse

En ny dansk undersøgelse, der netop er blevet offentliggjort i det
anerkendte tidsskrift 'Human Reproduction', fortæller, at kvinder
med et lille eller moderat forbrug af alkohol ikke er længere om
at blive gravide end kvinder, der overhovedet ikke drikker.
www.jp.dk/dbp/internetavisen/indland/artikel&art_id=3545127



 
 
rcn (17-12-2001)
Kommentar
Fra : rcn


Dato : 17-12-01 10:22

> Undgå så vidt muligt at smelte
> chokoladen i vandbad. Det står ganske vist i mange kogebøger etc. at
> chokoladen smeltes i vandbad, men det er meget vanskeligt helt at
undgå,
> at der kommer vanddamp til chokoladen, og det kan være årsag til, at
det
> færdige resultat bliver gråt og kedeligt.

Det kan nu sagtens lade sig gøre og fordelen er at vandet holder på
varmen, så chokoladen forbliver flydende længe.
Som du selv skriver, smelter chokoladen v. 32 grader så vandet behøver
ikke at være kogende, og hvis man så finder en skål der lige akurat
passer ned i gryden, fortættes vanddampede på skålens underside og
kommer derved aldrig over kanten.

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177508
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408580
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste